SomeBody® auttaa itseluottamukseen

Ihmisen hyvinvointi on rakennettu niin, että kehon, mielen ja ympäristön tulisi olla synkronissa keskenään. Jos jossain jokin mättää, täytyy olla välineitä sen työstämiseen. SomeBody-menetelmän on viime vuosien aikana koettu tukevan lasten, nuorten ja aikuisten minäkäsitystä ja itsetuntoa.

27.3.2018 | Teksti: Marjo Keckman

SomeBody on mukana ammattikorkeakoulujen Kärjet 2018 -kilpailussa.

Äänestä SomeBodya ammattikorkeakoulujen Kärjet2018-kilpailussa:

Tästä äänestämään!

 

Olen kiivennyt vuoren huipulle koska koen kasvaneeni vahvemmaksi SomeBodyn avulla. Olen itse tehnyt tämän kasvun työn.

Ihmisen hyvinvointi on rakennettu siten, että kehon, mielen ja ympäristön tulisi olla synkronissa keskenään. Jos jossain jokin mättää, täytyy olla välineitä sen työstämiseen. SomeBody-menetelmän on viime vuosien aikana koettu tukevan lasten, nuorten ja aikuisten minäkäsitystä ja itsetuntoa. Se on antanut monelle työkaluja pärjätä itselleen haastavissa tilanteissa ja oivalluksia omiin ajatuksiin, tunteisiin sekä siihen kuinka keho reagoi. 

Alakoululaiset ovat kokeneet, että luokassa hyväksytään erilaisuutta paremmin ja välitunneilla tapellaan vähemmän. Yläkouluikäiset ovat saaneet keinoja hallita esimerkiksi ahdistusoireita. Vanhemmat ovat kertoneet, että oireiden vähentyessä myös nuoren kouluaineiden arvosanat ovat nousseet. Päihde- ja kipukuntoutujat toteavat löytäneensä piilossa olleita vahvuuksiaan. Vastaavasti omaishoitajille toiminta on antanut lisää voimavaroja arkeen sekä rohkeutta ottaa tulevat asiat vastaan sellaisina kuin ne ovat. 

Kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tarvitsevat uusia menetelmiä edistämään ja tukemaan ihmisten hyvinvointia. SomeBodyssa yhdistettiin eri ammattilaisten käyttämiä kehollisia ja dialogisia ohjausmenetelmiä. Siitä syntyi kokonaisvaltainen tapa työskennellä. Nyt sanotaan, että on onnistuttu luomaan sellainen työväline, että hyvinvoinnin edistämisessä ollaan uudella tasolla. Tasolla, jossa toteutetaan ryhmiä yhdessä, tietyllä tavalla, tavoitteellisesti olematta silti oppiaine tai terapiaa.

SAMKin lehtori Marjo Keckman.

Kirjoittaja

Marjo Keckman

Kirjoittaja on fysioterapian lehtori, TtM, joka on kehittänyt SomeBody®-menetelmän sosiaalialan lehtorin Satu Vainisen, YTT, kanssa. Kehittämistä jatketaan sosiaali- ja terveysministeriön myöntämällä terveyden edistämisen määrärahalla. 

27.3.2018 | Teksti: Marjo Keckman

Lisää aiheesta

Marjo Keckman, Satu Vaininen, Anna Kantonen and Maarit Ylönen
| Hyvinvointi ja terveys

Kehotietoisuus auttaa lasta rentoutumaan ja ymmärtämään itseään ja muita

SAMKissa kehitetty SomeBody®-menetelmä edistää tunne- ja vuorovaikutustaitoja kehotietoisuutta hyväksi käyttäen. Toiminnassa tarkastellaan ohjatusti omaa kehoa, ajatuksia ja tunteita.
Tiina Savola pöydän ääressä
| Hyvinvointi ja terveys

Hyvinvointi ja terveys -osaamisalueen johtaja Tiina Savola: ”Ihminen on tärkein”

– Täällä on valtava pedagoginen osaaminen ja tietotaito. Ollaan uudistushalukkaita ja vaikka työssä on kiire, etsitään silti uusia keinoja parantaa koulutuksen laatua. Näin hyvinvointi ja terveys -osaamisalueen johtaja Tiina Savola kokee SAMKin, uuden työpaikkansa.

Uusimmat uutiset

| TKI

SAMKilla lähes miljoonan euron rahoitus tekoälyn hyödyntämiseen lääketieteellisessä tutkimuksessa

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) tutkimushankkeelle Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals myönnettiin rahoitusta 575 000 euroa. SAMK sijoittaa tutkimukseen myös omaa rahoitusta 325 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: bit.ly/2J8l3Ay
... See MoreSee Less

View on Facebook

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: https://bit.ly/2J8l3Ay
#REHAB #SAMK #fysioterapia #physiotherapy #koulutus

SAMKin perinteinen avoimien ovien päivä OpenSAMK järjestetään tänä vuonna koronatilanteesta johtuen etänä. Livelähetystä voi seurata SAMKin YouTube-kanavalla 25.11. klo 13-15 välillä.
https://www.samk.fi/uutiset/samk-jarjestaa-avoimet-ovet-etana-25-11/
#samk #mysamk #opensamk

Feelix - Tulevaisuuden työtaidot -hanke edustaa SAMKia TKI-Kärjet 2020 -kilpailussa videolla "The new F-word".
Äänestä antamalla yläpeukku Youtubessa 2.12.2020 mennessä.
#tkikärjet2020 #feelix #tulevaisuudentyötaidot #tki #amk

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVmITS2zS2n4sFQdixv_6eRrDMAYYrRBn

SAMK tarjoaa ainoana Suomessa englanninkielisen, kansainvälisiin tarpeisiin vastaavan hyvinvointiteknologian koulutusohjelman.

Welfare Technology (Master) -koulutuksen hakuaika 10.-31.3.2021!

#samk #mysamk #welfaretechnology

https://bit.ly/39fd93k

Universities of applied sciences have approved a joint programme for #sustainabledevelopment and #responsibility. The goal of the programme is a sustainable, responsible and #carbonneutral university of applied sciences by 2030.

https://www.samk.fi/en/uutiset/universities-of-applied-sciences-sustainable-development-skills-for-everyone/