SAMK kannustaa matematiikan opiskeluun ja teknologia-aloille

Satakunnan seitsemäsluokkalaisten matematiikan kilpailun voitti Jetro Uotila. Toselle sijalle tuli Lotta-Peppiina Lehti ja kolmanneksi Kerttu Henttonen. Loppukilpailu järjestettiin SAMKin Porin kampuksella 25.4. yhteistyössä Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaoston kanssa. Kilpailussa parhaiten menestyneillä on mahdollisuus osallistua matematiikan olympiavalmennukseen.

23.4.2018 | Teksti: Anne Sankari / Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

Matikkakilpailun voittajakolmikon palkitseminen.
Matikkakilpailun voittajakolmikko Lotta-Peppiina Lehti, Jetro Uotila ja Kerttu Henttonen.

Alkukilpailut pidettiin kouluilla eri puolilla Satakuntaa maaliskuussa 2018. Satakunnasta osallistui yhteensä 22 koulua ja 1160 oppilasta. Loppukilpailuun vaadittiin 12 pistettä, jonka saavutti 22 oppilasta. Loppukilpailussa oli edustus Eurajoelta, Harjavallasta, Kankaanpäästä, Kokemäeltä, Merikarvialta, Pomarkusta, Porista, Raumalta ja Siikaisista.

Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaoston kanssa. Kilpailussa parhaiten menestyneillä on mahdollisuus osallistua matematiikan olympiavalmennukseen ja viime kädessä Romaniassa pidettäviin olympialaisiin. Suomen matemaattisen yhdistyksen edustaja Nea Palojärvi kuvasi SAMKissa pidetyn loppukilpailun tasoa tasaiseksi. Alueellisia kilpailuja ovat järjestäneet SAMKin lisäksi Helsingin yliopisto, Oulun yliopisto ja Turun yliopisto.

SAMK kannustaa matematiikan kautta teknologia-aloille

Kilpailun ja palkintojenjaon välillä oppilaat pääsivät tutustumaan uuteen kampukseen: matemaattis-luonnontieteellisille rasteille eri puolilla kampusta ja automaatio- ja robotiikkalaboratorioon.

SAMK haluaa omalta osaltaan kannustaa nuoria matemaattisten aineiden opiskeluun, koska tekoälyn, automaation ja robotiikan aloilla tarvitaan uusia osaajia. Työtä ja työpaikkoja riittää.

– Kannustuskeinojamme ovat esimerkiksi kampuksella pidettävät robotiikan iltapäiväkerhot. Porin suomalaisen yhteislyseon oppilaat voivat valita SAMKista valinnaisia kursseja; WinNovan ja SataEdun kanssa tehdään yhteistyötä opiskelijoiden siirtymiseksi toiselta asteelta suoraan ammattikorkeakouluun, kertoi SAMKin vararehtori Cimmo Nurmi.

Nurmi lupaa myös, että ensi vuonna Porin ja Rauman jokaiselle kutosluokkalaiselle järjestetään toiminnallinen päivä SAMKin teknologia-alojen parissa.

Kiinnostuitko alkukilpailun tehtävistä?
Tehtävät ja vastaukset https://matematiikkakilpailut.fi/seiskat/tehtavat.html

Lisätiedot kilpailusta:

Cimmo Nurmi, vararehtori, SAMK, cimmo.nurmi@samk.fi, 044 710 3371

23.4.2018 | Teksti: Anne Sankari / Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

Lisää aiheesta

| SAMK

SAMK goes Digi − Matematiikka hyppäsi verkkoon

Lehtori Annika Suvela on siirtänyt matematiikan opetusta digitaaliseen muotoon jo useamman vuoden ajan.
Kuvituskuva Matematiikka SAMK Ojalain laskuopit Laplace kansiyhtalo
| Opinnot ja opetus

Matematiikan oppikirjat insinööreille nyt verkossa

Timo Ojala, Leena Ojala ja Timo Ranta ovat työstäneet verkkoon ”Ojalain laskuopit” -sarjan. Se on suunniteltu insinööriopiskelijolle ja heidän opettajilleen.

Uusimmat uutiset

Kädet ovenkahvallam molemmin puolin ovea
| SAMK

SAMKille lähes miljoonan euron rahoitus sisäympäristöjen hygieniatutkimukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa rahoitusta seitsemään tutkimushankkeeseen arviointipaneelin tekemän arvioinnin perusteella. SAMKin tutkimushankkeelle "Healthier life with comprehensive indoor hygiene concept" myönnettiin rahoitusta noin 628 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK on monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä.Etsimme osaajia vahvistamaan joukkoamme:• ammattillinen erityisopettaja, Pori, haku päättyy 10.12.2021• opinto-ohjaaja (lehtori), Pori, haku päättyy 20.12.2021• opiskelijapalvelusihteeri, Pori, haku päättyy 8.12.2021• digi-pedatukihenkilö, Pori, haku päättyy 8.12.2021 • tuntiopettaja (logistiikka), Rauma, haku päättyy 3.12.2021Lisätietoja ja haku: bit.ly/3cQaJZW ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tekniikan tohtori, erikoistutkija Kari Lilja SAMKista pohtii Samkarit-blogitekstissään sitä, miten digitalisoituva yhteiskunta haastaa perinteisen etiikan ja filosofian. #katsetulevaisuuteen #samkarit
https://samkarit.samk.fi/2021/11/25/digitalisoituva-yhteiskunta-haastaa-perinteisen-etiikan-ja-filosofian/

On 14–16 December 2021 Education Finland cluster, including SAMK, is happy to share the story of Finnish education in Finland’s spectacular Snow Cape Pavilion at @expo2020dubai
#expo2020 #StudyinFinland #EducationFinland @FinlandExpo2020

https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-will-showcase-its-education-and-services-at-dubai-expo/

SAMK tänään ja huomenna Studia-messuilla. Tänään osastolla kävi kuhina, SAMKin opintotarjonta kiinnosti ja messuvieraat yrittivät saada nimensä parhaiden mölkyn heittäjien listalle.

Tänään messut auki klo 17 asti. Huomenna klo 9–16.

#katsetulevaisuuteen #studia2021

RoboAI-viikko käynnissä @SatakunnanAMK. Tänään kysytään mm. voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla hyötyä kuntoutuksessa. https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

SAMKissa lehtorina toimiva kuvanveistäjä Heli Ryhänen on saanut Pirkanmaan taidepalkinnon. Taidetoimikunnan mielestä hänen teoksensa ovat ajattomia, kuin reliikkejä menneestä maailmasta. @aamulehti #kuvataide #katsetulevaisuuteen
https://www.aamulehti.fi/kuvataide/art-2000008415265.html