SAMK kannustaa matematiikan opiskeluun ja teknologia-aloille

Satakunnan seitsemäsluokkalaisten matematiikan kilpailun voitti Jetro Uotila. Toselle sijalle tuli Lotta-Peppiina Lehti ja kolmanneksi Kerttu Henttonen. Loppukilpailu järjestettiin SAMKin Porin kampuksella 25.4. yhteistyössä Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaoston kanssa. Kilpailussa parhaiten menestyneillä on mahdollisuus osallistua matematiikan olympiavalmennukseen.

23.4.2018 | Teksti: Anne Sankari / Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

Matikkakilpailun voittajakolmikon palkitseminen.
Matikkakilpailun voittajakolmikko Lotta-Peppiina Lehti, Jetro Uotila ja Kerttu Henttonen.

Alkukilpailut pidettiin kouluilla eri puolilla Satakuntaa maaliskuussa 2018. Satakunnasta osallistui yhteensä 22 koulua ja 1160 oppilasta. Loppukilpailuun vaadittiin 12 pistettä, jonka saavutti 22 oppilasta. Loppukilpailussa oli edustus Eurajoelta, Harjavallasta, Kankaanpäästä, Kokemäeltä, Merikarvialta, Pomarkusta, Porista, Raumalta ja Siikaisista.

Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaoston kanssa. Kilpailussa parhaiten menestyneillä on mahdollisuus osallistua matematiikan olympiavalmennukseen ja viime kädessä Romaniassa pidettäviin olympialaisiin. Suomen matemaattisen yhdistyksen edustaja Nea Palojärvi kuvasi SAMKissa pidetyn loppukilpailun tasoa tasaiseksi. Alueellisia kilpailuja ovat järjestäneet SAMKin lisäksi Helsingin yliopisto, Oulun yliopisto ja Turun yliopisto.

SAMK kannustaa matematiikan kautta teknologia-aloille

Kilpailun ja palkintojenjaon välillä oppilaat pääsivät tutustumaan uuteen kampukseen: matemaattis-luonnontieteellisille rasteille eri puolilla kampusta ja automaatio- ja robotiikkalaboratorioon.

SAMK haluaa omalta osaltaan kannustaa nuoria matemaattisten aineiden opiskeluun, koska tekoälyn, automaation ja robotiikan aloilla tarvitaan uusia osaajia. Työtä ja työpaikkoja riittää.

– Kannustuskeinojamme ovat esimerkiksi kampuksella pidettävät robotiikan iltapäiväkerhot. Porin suomalaisen yhteislyseon oppilaat voivat valita SAMKista valinnaisia kursseja; WinNovan ja SataEdun kanssa tehdään yhteistyötä opiskelijoiden siirtymiseksi toiselta asteelta suoraan ammattikorkeakouluun, kertoi SAMKin vararehtori Cimmo Nurmi.

Nurmi lupaa myös, että ensi vuonna Porin ja Rauman jokaiselle kutosluokkalaiselle järjestetään toiminnallinen päivä SAMKin teknologia-alojen parissa.

Kiinnostuitko alkukilpailun tehtävistä?
Tehtävät ja vastaukset https://matematiikkakilpailut.fi/seiskat/tehtavat.html

Lisätiedot kilpailusta:

Cimmo Nurmi, vararehtori, SAMK, cimmo.nurmi@samk.fi, 044 710 3371

23.4.2018 | Teksti: Anne Sankari / Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

Lisää aiheesta

| SAMK

SAMK goes Digi − Matematiikka hyppäsi verkkoon

Lehtori Annika Suvela on siirtänyt matematiikan opetusta digitaaliseen muotoon jo useamman vuoden ajan.
Kuvituskuva Matematiikka SAMK Ojalain laskuopit Laplace kansiyhtalo
| Opinnot ja opetus

Matematiikan oppikirjat insinööreille nyt verkossa

Timo Ojala, Leena Ojala ja Timo Ranta ovat työstäneet verkkoon ”Ojalain laskuopit” -sarjan. Se on suunniteltu insinööriopiskelijolle ja heidän opettajilleen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.