Skip to content

Satakuntalaiset matkailuyritykset SAMKin kanssa Kiinaan

Joukko satakuntalaisia matkailuyrityksiä tähtää Kiinan markkinoille ja osallistuu toukokuussa Shanghaissa järjestettäville matkamessuille.

2.5.2017 | Teksti: Markku Paukkunen | Kuva: Minna Laine

Messumatkan yhteydessä yritykset markkinoivat palveluitaan myös Satakunnan ystävyyskaupungissa Changzhoussa. Matkan järjestelyjä koordinoi Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Kiinan markkinat kiinnostavat

Satakunnan ammattikorkeakoulun matkailun opiskelijat analysoivat viime syksynä kiinalaisen matkailijan näkökulmasta, millaista kulttuuriosaamista ja matkailutuotteita tarvitaan, jotta matkailu Kiinasta Satakuntaan kasvaisi. Tästä poikineen aktiivisen verkostoyhteistyön tuloksena alueen matkailuyrittäjät innostuivat ajatuksesta lähteä matkailumessuille Kiinaan.

Nyt Korsuretket Jämijärveltä, Lomakeskus Sieravuori Eurasta, Ali-Ketolan tila Kokemäeltä, Yyterin kylpylähotelli, Ahlströmin Ruukit, Visit Pori ja Jämijärven kunta lähtevät valloittamaan Kiinaa. Näistä Ali-Ketolan tilan, Korsuretkien ja Sieravuoren edustajat osallistuvat SAMKin edustajien kanssa Shanghaissa järjestettäville ITB China matkamessuille Visit Finlandin osastolla. Ryhmä markkinoi Satakuntaa nimellä Visit West Coast Finland, Satakunta Region. Samalla matkalla ryhmä käy Satakunnan ystävyyskaupunki Changzhoussa markkinoimassa Satakuntaa paikallisille matkailutoimijoille.

Kiinalaisryhmän palaute ja hankerahoitus rohkaisivat matkaan

– Satakunnassa on käynyt kiinalaismatkailijoita tutustumassa paikalliseen matkailutarjontaan – tästä rohkaistuneena tähän ponnistukseen on lähdetty. Jämi otti omatoimisesti ensiaskeleet matkailupalvelujen testauksessa kiinalaisryhmälle jo viime vuonna. Siitä saadun hyvän palautteen myötä verkostoitumista on hyvä jatkaa, toteaa Jämijärven kunnanjohtaja Kirsi Virtanen, joka itsekin on lähdössä mukaan Kiinan matkalle.

Lomakeskus Sieravuoren, Ali-Ketolan tilan ja Korsuretkien osallistumisen messumatkalle mahdollistaa yritysten yhteinen yritysryhmähanke ”Satakuntalaiset matkailuyritykset Kiinan markkinoille”, jota rahoittavat satakuntalaiset Leader-ryhmät Pyhäjärviseutu, Karhuseutu ja Aktiivinen Pohjois-Satakunta.

Lisätietoja:

Sanni Luomahaara, Korsuretket, p. 040 578 6580

Kimmo Ala-Ketola, Ali-Ketolan Tila, p. 040 515 4386

Jari Laakso, Lomakeskus Sieravuori, p. 040 823 1245

Kirsi Virtanen, Jämijärven kunta, p. 040 192 0818

Maaria Berg, SAMK, p. 044 7103351

Markku Paukkunen, SAMK, p. 044 7103152

 

Lisää aiheesta

| SAMK

Koulutusviennille avattiin jälleen mahdollisuuksia Kiinassa – Kiinan Changzhou-viikko Poriin kesäkuun alussa

SAMK järjesti yhdessä Satakuntaliiton kanssa tammikuun alussa matkan Kiinaan, Changzhouhun. Mukana oli myös maakuntajohtajan delegaatio.
Markku Paukkunen Kuva: Veera Korhonen
| SAMK

Kiina – perspektiiviä ja vastakohtia

Muistan elävästi, kun vuosia sitten kirjoitin ensimmäistä kirjoitelmaani Kiinasta. Sama aloitus on edelleen ajankohtainen. Nyt käytän isoja kirjaimia: Kiina on SUURTEN vastakohtien maa, kirjoittaa Kiina-asiantuntijamme Markku Paukkunen Agoran kolumnissa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc