Satakuntalaiset matkailuyritykset SAMKin kanssa Kiinaan

Joukko satakuntalaisia matkailuyrityksiä tähtää Kiinan markkinoille ja osallistuu toukokuussa Shanghaissa järjestettäville matkamessuille.

2.5.2017 | Teksti: Markku Paukkunen | Kuva: Minna Laine

Messumatkan yhteydessä yritykset markkinoivat palveluitaan myös Satakunnan ystävyyskaupungissa Changzhoussa. Matkan järjestelyjä koordinoi Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Kiinan markkinat kiinnostavat

Satakunnan ammattikorkeakoulun matkailun opiskelijat analysoivat viime syksynä kiinalaisen matkailijan näkökulmasta, millaista kulttuuriosaamista ja matkailutuotteita tarvitaan, jotta matkailu Kiinasta Satakuntaan kasvaisi. Tästä poikineen aktiivisen verkostoyhteistyön tuloksena alueen matkailuyrittäjät innostuivat ajatuksesta lähteä matkailumessuille Kiinaan.

Nyt Korsuretket Jämijärveltä, Lomakeskus Sieravuori Eurasta, Ali-Ketolan tila Kokemäeltä, Yyterin kylpylähotelli, Ahlströmin Ruukit, Visit Pori ja Jämijärven kunta lähtevät valloittamaan Kiinaa. Näistä Ali-Ketolan tilan, Korsuretkien ja Sieravuoren edustajat osallistuvat SAMKin edustajien kanssa Shanghaissa järjestettäville ITB China matkamessuille Visit Finlandin osastolla. Ryhmä markkinoi Satakuntaa nimellä Visit West Coast Finland, Satakunta Region. Samalla matkalla ryhmä käy Satakunnan ystävyyskaupunki Changzhoussa markkinoimassa Satakuntaa paikallisille matkailutoimijoille.

Kiinalaisryhmän palaute ja hankerahoitus rohkaisivat matkaan

– Satakunnassa on käynyt kiinalaismatkailijoita tutustumassa paikalliseen matkailutarjontaan – tästä rohkaistuneena tähän ponnistukseen on lähdetty. Jämi otti omatoimisesti ensiaskeleet matkailupalvelujen testauksessa kiinalaisryhmälle jo viime vuonna. Siitä saadun hyvän palautteen myötä verkostoitumista on hyvä jatkaa, toteaa Jämijärven kunnanjohtaja Kirsi Virtanen, joka itsekin on lähdössä mukaan Kiinan matkalle.

Lomakeskus Sieravuoren, Ali-Ketolan tilan ja Korsuretkien osallistumisen messumatkalle mahdollistaa yritysten yhteinen yritysryhmähanke ”Satakuntalaiset matkailuyritykset Kiinan markkinoille”, jota rahoittavat satakuntalaiset Leader-ryhmät Pyhäjärviseutu, Karhuseutu ja Aktiivinen Pohjois-Satakunta.

Lisätietoja:

Sanni Luomahaara, Korsuretket, p. 040 578 6580

Kimmo Ala-Ketola, Ali-Ketolan Tila, p. 040 515 4386

Jari Laakso, Lomakeskus Sieravuori, p. 040 823 1245

Kirsi Virtanen, Jämijärven kunta, p. 040 192 0818

Maaria Berg, SAMK, p. 044 7103351

Markku Paukkunen, SAMK, p. 044 7103152

 

Lisää aiheesta

| SAMK

Koulutusviennille avattiin jälleen mahdollisuuksia Kiinassa – Kiinan Changzhou-viikko Poriin kesäkuun alussa

SAMK järjesti yhdessä Satakuntaliiton kanssa tammikuun alussa matkan Kiinaan, Changzhouhun. Mukana oli myös maakuntajohtajan delegaatio.
Markku Paukkunen Kuva: Veera Korhonen
| SAMK

Kiina – perspektiiviä ja vastakohtia

Muistan elävästi, kun vuosia sitten kirjoitin ensimmäistä kirjoitelmaani Kiinasta. Sama aloitus on edelleen ajankohtainen. Nyt käytän isoja kirjaimia: Kiina on SUURTEN vastakohtien maa, kirjoittaa Kiina-asiantuntijamme Markku Paukkunen Agoran kolumnissa.

Uusimmat uutiset

Rakennustekniikan opiskelijat Jari-Petteri Joutsenlahti ja Tomi Ahokas katsovat rakennuspiirroksia rakennustyömaalla.
| SAMK

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksesta hyvät valmiudet työelämään

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa voi suuntautua rakennustuotantoon, rakennesuunnitteluun tai LVI-suunnitteluun.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Rakennusalalla vaaditaan koko ajan uutta kilpailukykyistä osaamista ja siihen tarpeeseen koulutuksesta valmistuu uutta osaavaa työvoimaa. Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla opinnoistaan ja harjoitteluistaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan.
#rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Saatujen tulosten perusteella nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
CBSmallPorts-projektissa on kaksi pääteemaa: satamien energiatehokkuus ja satamien yhteismarkkinoinnin kehittäminen. Satamien energiatehokkuuden nykytila kartoitetaan. #CBSmallPorts

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. #rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
https://t.co/rCMBsXo8lb

TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä https://t.co/LUbHdZmvuU

CBSmallPorts-projektissa on kaksi pääteemaa: satamien energiatehokkuus ja satamien yhteismarkkinoinnin kehittäminen. Satamien energiatehokkuuden nykytila kartoitetaan. #CBSmallPorts
https://t.co/vVWW5fkcVH

Kari Lilja, Sirpa Sandelin ja Sanna Lindgen pohtivat Osaava yritys – Menestyvä yritys -blogikirjoituksessa, mikä tekee osaajasta asiantuntijan. https://t.co/DLRAzkkZ0Z