Etsi

Satakuntalainen maailmanvalloitus – matkailu kasvaa kansainvälisyydestä

Suomessa ja Satakunnassa kansainvälinen matkailu kasvaa kovaa vauhtia. Visit Finlandin mukaan ulkomaisten yöpymisten osuus kaikista yöpymisistä Satakunnassa oli vuonna 2016 jo 15 prosenttia, joka on lukuna suurempi kuin Pirkanmaan, Keski-Suomen, Kanta- tai Päijät-Hämeen vastaavat.

26.9.2017 | Teksti: SAMK Matkailun tutkimusryhmän tiedote | Kuva: Visit Finland

SAMK Matkailu Visit Finland China

Kansainvälinen matkailu on kovassa nosteessa, joten seuraavan Satakunnan matkailuparlamentin teemana 12.10.2017 on ”Satakuntalainen maailmanvalloitus – matkailu kasvaa kansainvälisyydestä”.

Suomessa on perinteisesti järjestetty maakunnallisia matkailuparlamentteja, jotka kokoavat vuosittain toimijat yhteen keskustelemaan ajankohtaisista matkailun kehittämisteemoista. Satakunnassa nyt toista kertaa järjestettävän matkailuparlamentin järjestävät Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Satakuntaliitto.

Tilaisuudessa jaetaan kokemuksia uusien markkinoiden valloittamisesta sekä infoa käytännön toimenpiteistä kansainvälisen matkailun lisäämiseksi.

Tilaisuudessa jaetaan kokemuksia uusien markkinoiden valloittamisesta sekä infoa käytännön toimenpiteistä kansainvälisen matkailun lisäämiseksi.

Satakuntalaiset matkailuyritykset esittelevät parlamentissa Kiinan ja Saksan markkinoille suunnattuja toimenpiteitään. Lisäksi tarkastellaan Satakunnan matkailun kehittämistä osana Itämerta ja keskustellaan kansainvälisten kohdemarkkinoiden tavoittamisesta ja tunnistamisesta.

– Erityisen kiinnostavaa tilaisuudessa on kuulla satakuntalaisten matkailuyritysten kokemuksia Shanghaissa järjestettäviltä matkamessuilta, toteaa tutkijayliopettaja Sanna-Mari Renfors. Lähiaikoina yritysten kiinnostus kansainvälisen liiketoiminnan kehittämistä kohtaan on lisääntynyt merkittävästi.

 

***

Satakunnan ammattikorkeakoulun matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmä koordinoi ja aktivoi maakunnan maaseutumatkailun kehittämistä. Tutkimusryhmä vetää matkailun kehittämistoimenpiteitä myös Itämeren alueella.

 

Lisätietoja

Projektipäällikkö Soile Vahela

soile.vahela(a)samk.fi , 044-710 3990

 

Tietoja tilaisuudesta: https://www.satamatkaamaalle.fi/satakunnan-matkailuparlamentti-12102017

26.9.2017 | Teksti: SAMK Matkailun tutkimusryhmän tiedote | Kuva: Visit Finland

Lisää aiheesta

| Matkailu

Matkailussa boostataan kansainvälisyyttä

Satakunnan matkailun kasvumahdollisuudet ovat kansainvälisessä matkailussa. Satakunnassa on runsaasti arvokkaita luonnonvaroja – vesistömatkailu ja Blue Care-toiminta ovat uusia nousevia aiheita. Parhaillaan etsitään mahdollisuuksia vastata kiinanlaisten kiinnostukseen Suomen luontoa kohtaan.
Saavutettavuus maailmanka SAMK matkailuselvitys
| Matkailu

SAMK vastaa kansainvälisen matkailun kasvun haasteisiin uudella opetussuunnitelmalla

Suomessa matkailuelinkeino on viime vuosina kansainvälistynyt muita toimialoja nopeammin. Alan kasvu voi jatkua, mikäli kansainvälisten matkailijoiden määrä lisääntyy myös tulevina vuosina. Muutos tuo mukanaan uusia osaamistarpeita.

Uusimmat uutiset

| SAMK

Kesäharjoittelijat kehuvat kokemustaan SAMKissa

SAMKissa on ollut kesäkuun ensimmäisten viikkojen ajan töissä kahdeksan 15-18-vuotiasta kesäharjoittelijaa. Porin ja Rauman kampuksilla työskennelleet nuoret ovat toteuttaneet kaikkea inventaariosta piirtämiseen, ja jokainen on kehunut kokemustaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA