Satakunnassa kehitetään digitaalisuutta hyvinvointipalveluihin

Robotiikka, tekoäly, analytiikka, pelillisyys, design, taiteen ja teknologian kohtaaminen. Mitä tarpeita on nyt ja tulevaisuudessa? Miten tavalliset käyttäjät ja SAMKin yhteistyökumppanit ovat olleet mukana digisovellusten kehittämisessä? Miten nämä ratkaisut on koettu ja mitä niistä on saatu? Tätä puidaan uudessa julkaisussa ja symposiumissa perjantaina 17.11.

17.11.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: julkaisun kansikuva & Anne Sankari

Kansi 2017 D 3 SAMK YAMKsymposium Digiavaimia

– Satakuntalainen osaaminen linkittyy sote-uudistuksen ytimeen, kuvailee tutkijayliopettaja Sari Merilampi SAMKista. Hyvinvointiteknologialla on monet kasvot terveysteknologiasta ikäystävälliseen huonekalusuunnitteluun, käytännön esimerkkeinä vaikkapa puhuva kalenteri kehitysvammaisille, terveystili ja mobiilikuntoutuspelit.

Hyvinvointiteknologialla on monet kasvot terveysteknologiasta ikäystävälliseen huonekalusuunnitteluun.

Hyvinvointiteknologian ylempi AMK -koulutus SAMKissa aloitettiin vuonna 2002 kiinteänä osana tuolloin maineikasta Satakunnan Makropilottia. Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiot (TKI) ovat on alusta lähtien olleet kiinteä osa hyvinvointiteknologian ylempi AMK -koulutusta.

Sari Merilampi ja Andrew Sirkka

Sari Merilampi ja Andrew Sirkka

– Kuluneiden vuosien aikana koulutuksen sisältö ja toteutustavat ovat muuttuneet melkoisesti. Se, mikä ei ole muuttunut vuosien mittaan, on jatkuvasti lisääntynyt tarve teknologian kehittämiseen ja jalkauttamiseen liittyvälle yhteiselle osaamiselle sekä sosiaali- ja terveys- että teknologiasektorilla, kertoo yliopettaja Andrew Sirkka.

Juhlavuoden symposium järjestetään perjantaina 17.11. Ohjelma painottuu nykyisten hyvinvointiteknologian ylempi AMK -koulutuksen ja hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmän tuotoksiin erityisesti partnereiden näkökulmasta.

Tervetuloa kuulemaan, katsomaan ja keskustelemaan satakuntalaisesta osaamisesta, onnistumisista ja uusista näköaloista digitalisaation hyödyntämisessä hyvinvointipalveluissa.

Symposium SAMK-kampus Porin Agora-salissa 17.11.2017 kello 9-15. OHJELMA.

Symposiumin aiheista on tehty myös julkaisu. Lataa julkaisu luettavaksesi.

 

Lisätiedot:
Sari Merilampi, p. 044 710 3171, sari.merilampi(a)samk.fi (hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmä)
Andrew Sirkka, p. 044 710 3862 , andrew.sirkka(a)samk.fi (hyvinvointiteknologian ylempi AMK -koulutus)

Jos haluat julkaisun paperiversiona,  mutta et pääse symposiumiin, kysäise sitä Merilammelta tai Sirkalta.

17.11.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: julkaisun kansikuva & Anne Sankari

Lisää aiheesta

Sari Merilampi ja Andrew Sirkka
| Hyvinvointi ja terveys

Uusi kansainvälinen oppikirja: Hyvinvointiteknologia on välttämättä monialaista

Hyvinvointiteknologian kehittäminen vaatii monialaista keskustelua. Se tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että insinööri ja sairaanhoitaja ymmärtävät toisiaan. Sari Merilampi ja Andrew Sirkka SAMKin hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmästä ovat toimittaneet hyvinvointiteknologian perusteisiin ja käytännön ideoihin johdattelevan kirjan, jota juuri odotetaan painosta.
Kuvituskuva, illustration.
| Hyvinvointi ja terveys

TAITE – taiteella ja teknologialla moderneja hyvinvointipalveluita

Mitä tapahtuu, kun taide ja teknologia törmäävät yhteen? Kuinka tällä tavalla voidaan lisätä ihmisten hyvinvointia? Näitä asioita TAITE-hanke lähti selvittämään vuoden 2017 alusta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK-kampus Raumalla sijaitsevat merenkulun yhteiskäyttösimulaattorit ja samalla Suomen ainoa 360 astetta kattava visuaalisilta. Lue lisää simulaattoreista: https://www.merilogistiikka.fi/tietoa-meista/yhteiskayttosimulaattorit/
@SatakunnanAMK #merilogistiikka #simulaattori #samk #mysamk #merenkulku

Itämeripäivä järjestetään jälleen 26.8. rakkaan kotimeremme kunniaksi. SAMK juhlistaa päivää koko elokuun ajan @merilogistiikka sivuilla. #Itämeripäivä #JohnNurmisenSäätiö #SAMK https://www.samk.fi/uutiset/samk-juhlistaa-itameripaivaa-koko-elokuun/

Oletko vielä ilman opiskelupaikkaa syksylle? 🤔

Ei hätää! SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyllä alkaviin koulutuksiin. Käännä katseesi tulevaisuuteen ja hae 19.-23. heinäkuuta!

#mysamk #katsetulevaisuuteen

https://bit.ly/3idHqCx

Iltalehden juttu @SatakunnanAMK ja @SatakunnanOk yhteistyöstä.

Tekijät @MiraPiitulainen, Anna Kallio, Janina Haapanen ja Petri Haavisto.

https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/85703f24-65fe-4771-9974-99ec073dce58