Satakunnassa kehitetään digitaalisuutta hyvinvointipalveluihin

Robotiikka, tekoäly, analytiikka, pelillisyys, design, taiteen ja teknologian kohtaaminen. Mitä tarpeita on nyt ja tulevaisuudessa? Miten tavalliset käyttäjät ja SAMKin yhteistyökumppanit ovat olleet mukana digisovellusten kehittämisessä? Miten nämä ratkaisut on koettu ja mitä niistä on saatu? Tätä puidaan uudessa julkaisussa ja symposiumissa perjantaina 17.11.

17.11.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: julkaisun kansikuva & Anne Sankari

Kansi 2017 D 3 SAMK YAMKsymposium Digiavaimia

– Satakuntalainen osaaminen linkittyy sote-uudistuksen ytimeen, kuvailee tutkijayliopettaja Sari Merilampi SAMKista. Hyvinvointiteknologialla on monet kasvot terveysteknologiasta ikäystävälliseen huonekalusuunnitteluun, käytännön esimerkkeinä vaikkapa puhuva kalenteri kehitysvammaisille, terveystili ja mobiilikuntoutuspelit.

Hyvinvointiteknologialla on monet kasvot terveysteknologiasta ikäystävälliseen huonekalusuunnitteluun.

Hyvinvointiteknologian ylempi AMK -koulutus SAMKissa aloitettiin vuonna 2002 kiinteänä osana tuolloin maineikasta Satakunnan Makropilottia. Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiot (TKI) ovat on alusta lähtien olleet kiinteä osa hyvinvointiteknologian ylempi AMK -koulutusta.

Sari Merilampi ja Andrew Sirkka

Sari Merilampi ja Andrew Sirkka

– Kuluneiden vuosien aikana koulutuksen sisältö ja toteutustavat ovat muuttuneet melkoisesti. Se, mikä ei ole muuttunut vuosien mittaan, on jatkuvasti lisääntynyt tarve teknologian kehittämiseen ja jalkauttamiseen liittyvälle yhteiselle osaamiselle sekä sosiaali- ja terveys- että teknologiasektorilla, kertoo yliopettaja Andrew Sirkka.

Juhlavuoden symposium järjestetään perjantaina 17.11. Ohjelma painottuu nykyisten hyvinvointiteknologian ylempi AMK -koulutuksen ja hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmän tuotoksiin erityisesti partnereiden näkökulmasta.

Tervetuloa kuulemaan, katsomaan ja keskustelemaan satakuntalaisesta osaamisesta, onnistumisista ja uusista näköaloista digitalisaation hyödyntämisessä hyvinvointipalveluissa.

Symposium SAMK-kampus Porin Agora-salissa 17.11.2017 kello 9-15. OHJELMA.

Symposiumin aiheista on tehty myös julkaisu. Lataa julkaisu luettavaksesi.

 

Lisätiedot:
Sari Merilampi, p. 044 710 3171, sari.merilampi(a)samk.fi (hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmä)
Andrew Sirkka, p. 044 710 3862 , andrew.sirkka(a)samk.fi (hyvinvointiteknologian ylempi AMK -koulutus)

Jos haluat julkaisun paperiversiona,  mutta et pääse symposiumiin, kysäise sitä Merilammelta tai Sirkalta.

17.11.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: julkaisun kansikuva & Anne Sankari

Lisää aiheesta

Sari Merilampi ja Andrew Sirkka
| Hyvinvointi ja terveys

Uusi kansainvälinen oppikirja: Hyvinvointiteknologia on välttämättä monialaista

Hyvinvointiteknologian kehittäminen vaatii monialaista keskustelua. Se tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että insinööri ja sairaanhoitaja ymmärtävät toisiaan. Sari Merilampi ja Andrew Sirkka SAMKin hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmästä ovat toimittaneet hyvinvointiteknologian perusteisiin ja käytännön ideoihin johdattelevan kirjan, jota juuri odotetaan painosta.
Kuvituskuva, illustration.
| Hyvinvointi ja terveys

TAITE – taiteella ja teknologialla moderneja hyvinvointipalveluita

Mitä tapahtuu, kun taide ja teknologia törmäävät yhteen? Kuinka tällä tavalla voidaan lisätä ihmisten hyvinvointia? Näitä asioita TAITE-hanke lähti selvittämään vuoden 2017 alusta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Erasmus+ -hanke "Bachelor & Meister", jossa SAMK oli mukana partnerina, sai Euroopan unionin arvioinnissa 96 pistettä sadasta. Ulkopuolinen arvioija suosittelee Bachelor & Meister -hanketta Euroopan komissiolle esimerkiksi hyvistä käytännöistä.
https://www.samk.fi/uutiset/bachelor-meister-hanke-sai-tunnustuksen/

Uusi kaikille avoin ja ilmainen verkkopohjainen työkalu koostaa tietoa energiansäästötoimenpiteistä yhteen paikkaan helppokäyttöiseksi tietopankiksi. @SataMariSAMK #samk #energiansäästö
https://www.samk.fi/uutiset/uusi-tyokalu-energiansaastoon-yrityksille-keskiossa-yhteistyo-satakunnan-meriklusterin-kanssa/

Is IKEA furniture assembly a walk in park? Take it to the next level and try this! Experts from 3DPrint DnB Project have released videos for Prusa 3D Printer assembly. @RoboAkatemia students show you how it's done!🔧 💪🏻https://www.roboai.fi/en/3d-printing/take-on-the-challenge-assemble-your-own-prusa-3d-printer/ #roboai #samk #3dprinter #DIY #DOIT

Tutkinto verkossa -blogissa pohditaan vuorovaikutuksen merkitystä työyhteisössä. Hyvä vuorovaikutus lisää työyhteisön psykologista turvallisuutta ja sitä kautta tuottavuutta. Lue kirjoitus: https://bit.ly/36avZX5
#työyhteisö #psykologinenturvallisuus #vuorovaikutus

Tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi puhuu opiskeluperäisen maahanmuuton puolesta. Hän pitää tärkeänä myös alueen nuorten kiinnittämistä maakunnan työpaikkoihin jo opiskeluaikana. @SatakunnanKansa #samk #teknologia #teollisuus https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000007756587.html