Satakunnan vuoden urheilumarkkinointiteko hieno lisä opiskelijoiden ansioluetteloon

SM-nyrkkeilyt Porissa valittiin Satakunnan urheilugaalassa Vuoden urheilumarkkinointiteoksi Satakunnassa. Palkinnon vastaanottivat Porin NMKY ja SAMK, jotka tekivät SM-kisat yhdessä. Opiskelijoille palkinto tuli iloisena yllätyksenä - ja hienona lisänä ansioluetteloon töitä hakiessa.

15.2.2019 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Satakunnan urheiluteko - osa palkituista SAMKissa.

SAMK tarjosi voittoisalle opiskelijaporukalle yhteisen lounaan – Porissa oli paikalla osa tekijöistä, jotka ehtivät istahtaa palkintoineen myös kuvaan. Istumassa: Jussi Väinölä, Joni Kotro, lehtori Tero Tuomi ja Elina Tiainen. Takana: Tom Tuomi, Sonja Röntynen ja Julia Maanawadu.

Opiskelijat pitävät hienona sitä, että sai tehdä itse – että opettaja oli ja ohjasi, mutta vain tarvittaessa.

– Tero ei puutu heti, jos ei mene ihan siihen suuntaan, mihin hän itse ajattelisi, sanoo Elina Tiainen, joka hoiti muun muassa lipunmyyntä.

– Kaikkein hienointa oli, kun suunnitelma heräsi paperilta henkiin paikan päällä, kuvailee Joni Kotro, jolla oli tapahtuman turvallisuuspäällikön rooli.

Opiskelijat hoitivat järjestelyn ja markkinoinnin paikkojen järjestelystä lipunmyyntiin, kioskiin ja kehäpoikiin, logosta ja flyereista videoihin ja pääsylippuihin. Flyereita levisikin pitkin Suomea, Savoa ja Helsinkiä myöten. Vastuu ja näytön paikka otettiin vastaan ja toimittiin sen mukaisesti.

–  Myös ongelmat ja vastoinkäymiset saatiin käännettyä eduksi, Kotro mainitsee.

Vastuu ja näytön paikka

Opiskelijaryhmästä moni oli ollut jo vuotta aiemmin SataSisu Fight -nightin järjestelyissa. Se oli ollut hyvä oppi. Vaikka se oli SM-kisoja pienempi tapahtuma, se oli myös haastavampi: aikataulu tiukempi ja kaikki kauppakeskuksessa rakennettava urheilutapahtumaa varten erikseen.

Käytännössä Nyrkkeilyn SM-kisatapahtuman järjestäminen ei ollut vain yksi opintojakso, vaan siihen yhdistettiin useita opintojaksoja. Esimerkiksi videot tehtiin Jere Kuusisen vetämillä opintojaksoilla.

Opettaja projektiryhmän tukena ja takana oli Tero Tuomi, joka myös heittäytyi täysillä mukaan. Opiskelijoiden mukaan Tero antaa mahdollisuuksia ja huomaa tekijöiden erilaisia vahvuuksia – kuten Jussi Väinölän video-osaaamisen – ja Teron mielestä opiskelijoilta taas tulee loistavia ideoita, joita ei itse hoksaisi.

Satakunnan vuoden urheilijaksi valittiin Leo-Pekka Tähti. Katso muut kaikki palkitut ja kuvat Satakunnan urheilugaalan sivuilta.

Satakunnan urheiluteko - osa palkituista SAMKissa

Juttutuokio.

 

 

Lisää aiheesta

Matkailun toisen vuoden opiskelijat Julia Maanawadu, Elina Häyhä ja Anna Kuusela yhteiskuvassa SAMK-kampus Porin Taidekäytävällä.
| Opinnot ja opetus

Nyrkkeilyn SM Porissa ensimmäistä kertaa – opiskelijat järjestävät ja markkinoivat

SAMKin liiketalouden ja matkailun opiskelijat tekevät ankarasti töitä Porissa viikonloppuna 13.–15.4. järjestettävissä nyrkkeilyn SM-kisoissa. Kisojen aktiivinen järjestäminen, myynti ja markkinointi alkoi tammikuussa. Töitä tehdään Tapahtumilla tuloksia -opintojaksolla Tero Tuomen ohjauksessa.
Opiskelijaryhmä poseeraa luokassa opettajan kanssa.
| Opinnot ja opetus

SataSisu Fight Night suurin opiskelijaprojekti kautta aikojen

– Kyllä stressi otti miehestä vallan, tunnustaa projektipäällikkö Joni Kotro. Matkailun opiskelijat vastasivat Puuvillassa 22.4.2017 järjestetyn SataSisu Fight Night -ammattilaisnyrkkeilyillan järjestelyistä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.