SAMKissa uusi kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma

SAMKin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma on julkaistu. Kyseiseen teemaan liittyvät asiat eivät ole SAMKissa uusia, ensimmäinen toimenpideohjelma lanseerattiin jo vuonna 2012.

6.11.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Anne Sankari, Minna Keinänen-Toivola

Aurinkoseurain Porin kampuksen pihassa.

SAMKin opetus- ja tutkimuskäytössä on aurinkosähköjärjestelmiä.

SAMK on jo useampi vuosi sitten allekirjoittanut oman ympäristöpolitiikan ja liittynyt Porin kaupungin ilmastokumppaniksi. Porin kaupungin ja SAMKin välinen ilmastositoumus allekirjoitettiin vuonna 2017. SAMK-kampus Porin katolla on myös aurinkosähköjärjestelmiä, joiden yhteisteho on noin 30 kW. Järjestelmät ovat sekä opetus- että tutkimuskäytössä.

– Kestävä kehitys ja vastuullisuus on integroitu kaikkeen SAMKin tekemiseen, sanoo osaamisaluejohtaja Riitta Tempakka, joka toimii myös ohjelmaa valmistelleen työryhmän vetäjänä.

Uudessa toimenpideohjelmassa keskitytään sekä SAMKin hiilikädenjälkeen että hiilijalanjälkeen. Hiilijalanjälkeen liittyy SAMKin strateginen tavoite olla hiilineutraali korkeakoulu vuoteen 2030 mennessä.

Asiantuntijoita tulevaisuuden työmarkkinoille

Hiilikädenjäljestä on kolme erillistä teemaa, jotka liittyvät paitsi vastuullisuuteen ja kestävän kehityksen edistämiseen SAMKin toiminnassa, myös osaajien kouluttamiseen sekä TKI-toimintaan.

– Teemoista tärkein on se, että koulutamme kestävän kehityksen ja vastuullisuuden asiantuntijoita tulevaisuuden työmarkkinoille, Tempakka sanoo.

SAMKissa tehtiin reilu vuosi sitten opetussuunnitelmien uudistus. Sen pohjimmaisena ajatuksena oli, että jokaisen tutkinto-ohjelman ja opintojakson kohdalla pohdittiin, miten kestävä kehitys liittyy alaan ja kyseiseen opintojaksoon.

Lisätiedot:

Osaamisaluejohtaja Riitta Tempakka, 044 710 3639, riitta.tempakka@samk.fi

Riitta Tempakka tietokoneen ääressä. Riitta Tempakka with laptop.

SAMKin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma

Ohjelmaa on valmistellut SAMKin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden työryhmä, jonka vetäjänä toimii Riitta Tempakka (kuvassa).

Ohjelma muodostuu kolmesta keskeisestä teemasta:

  1. SAMK on vastuullinen ja edistää kestävää kehitystä
  2. SAMKissa koulutetaan osaajia, jotka edistävät kestävää kehitystä
  3. SAMKin TKI-toiminta tuottaa ratkaisuja kestävyyshaasteisiin

SAMKin strateginen tavoite on olla hiilineutraali korkeakoulu vuoteen 2030 mennessä.

Ohjelma pohjautuu Arenen laatimaan Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmaan.


Vastuullisuus tarkoittaa sitä, että SAMKissa huomioidaan kaikessa toiminnassa suorat ja epäsuorat vaikutukset ympäröivään yhteiskuntaan.

Kestävällä kehityksellä tarkoitetaan ekologisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesta kestävää kehitystä.


 

Lisää aiheesta

Aurinkoseurain Porin kampuksen pihassa.
| Kestävä kehitys

SAMKissa uusi kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma

SAMKin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma on julkaistu. Kyseiseen teemaan liittyvät asiat eivät ole SAMKissa uusia, ensimmäinen toimenpideohjelma lanseerattiin jo vuonna 2012.
Kuva mereltä kohti satamaa. Satamassa nostureita.
| Kestävä kehitys

Kestävä kehitys keskiössä Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kokoomajulkaisussa

Merilogistiikan tutkimuskeskuksen ensimmäinen kokoomajulkaisu sisältää yhdeksän asiantuntija-artikkelia teemoinaan vihreä siirtymä, huoltovarmuus, oppiminen ja osaamisen lisääminen, digitaalisten työkalujen käyttö laivanrakennuksessa ja logistiikkaketjuissa sekä terveys ja hyvinvointi.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen

Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry:n järjestämässä äänestyksessä opiskelijat valitsivat Vuoden 2023 liiketalouden opettajaksi Peri Martikkalan. Onnittelut!
#vuodenopettaja #katsetulevaisuuteen #porary