SAMKissa suoritettu kaikkiaan 20 000 tutkintoa – katso marraskuussa valmistuneet

Marraskuussa valmistui yhteensä 89 opiskelijaa, joista 11 suoritti ylemmän AMK-tutkinnon. Satakunnan ammattikorkeakoulusta on sen historian aikana valmistunut yhteensä 20 000 henkilöä ammattikorkeakoulututkintoon tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (Master). Määrä on enemmän kuin esimerkiksi Naantalissa on asukkaita. 20 000:s todistus kirjoitettiin marraskuun lopulla. Onnittelut kaikille tutkinnon suorittaneille!

4.12.2018 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Tomi Glad

SAMKin opiskelijat heittelevät lunta Porin kampuksen edessä.

Marraskuussa valmistuneet tutkinnoittain

(Kaikki eivät ole halunneet nimeään julkisuuteen.)

SAMKin toiminta alkoi vuonna 1992. Ensimmäiset ammattikorkeakoulututkinnon saaneet valmistuivat vuonna 1995. SAMKin toiminta vakinaistettiin kokeiluvaiheen päättyessä vuonna 1997, jolloin opiskelijamäärä oli 4300. Yliopistojen maisteritutkintoa vastaavan kelpoisuuden antava ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon koulutus aloitettiin vuonna 2002.

SAMKin toiminnan käynnistyessä 1992 koulutusohjelmia oli kahdeksan (konetekniikka, prosessitekniikka, rakennustekniikka, sähkötekniikka, terveysala, hotelli- ja ravintolapalvelut, liiketalous ja hallinto sekä tietotekniikka).

Tällä hetkellä SAMKissa on 25 suomenkielistä ja 11 englanninkielistä koulutusohjelmaa. Tutkinto-opiskelijoita on noin 6000 ja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoita noin 1200. Eri kansallisuuksia kampuksilla (Pori, Rauma, Huittinen, Kankaanpää) on yli 60, jotka koostuvat tutkinto-opiskelijoista ja vaihto-opiskelijoista.

SAMKista valmistuneet työllistyvät hyvin

SAMK seuraa valmistuvien työllisyyttä omin seurantatutkimuksin ja valtakunnallisin tilastoin. Valmistuneiden työllistymisessä SAMK sijoittuu metropolialueen ulkopuolisista ammattikorkeakouluista ensimmäiseksi (Tilastokeskuksen työllistymistilastot). SAMKista valmistuneista yli kaksi kolmasosaa jää Satakuntaan.

Tyytyväiset työnantajat

SAMKin suuren työnantajakyselyn mukaan työnantajista vain alle 5% on tyytymättömiä valmistuneiden osaamiseen. Suomen Yrittäjien valtakunnallisen tutkimuksen mukaan Satakunnan alueen yrittäjillä on eniten kokemusta opiskelijayhteistyöstä ja he näkevät ammattikorkeakoulun alueen vetovoiman lisääjänä.

Paras opetuksen laatu

Kaikki valmistuvat opiskelijat kertovat näkemyksensä opetuksen laadusta vuosittain (OKM AVOP -kysely). SAMK on viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut opetuksen laadussa Suomen paras. Ykköseksi SAMK on yltänyt neljästi.

 

Tutustu opinnäytetöihin

Valmistumisjuhlaa eli publiikkia vietetään SAMKissa kerran vuodessa. Seuraava publiikki järjestetään kesäkuussa 2019. Lisätietoja: samk.fi/publiikki

 

Lisää aiheesta

Satakunnan ammattikorkeakoulu liiketalouden opiskelijoita Raumalla.
| Opinnot ja opetus

SAMKista valmistui lokakuussa 35 opiskelijaa – tutustu myös opinnäytetöihin

SAMKista valmistui lokakuussa 35 opiskelijaa, joista kuusi ylempi AMK (masters) -tutkintoon.
| SAMK

SAMKista valmistui syyskuussa 75 opiskelijaa

Satakunnan ammattikorkeakoulun syksyn ensimmäiset opiskelijat ovat valmistuneet. Syyskuun 2018 aikana SAMKista valmistui 75 opiskelijaa, joista 12 suoritti ylempi AMK -tutkinnon.

Uusimmat uutiset

| TKI

SAMKilla lähes miljoonan euron rahoitus tekoälyn hyödyntämiseen lääketieteellisessä tutkimuksessa

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) tutkimushankkeelle Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals myönnettiin rahoitusta 575 000 euroa. SAMK sijoittaa tutkimukseen myös omaa rahoitusta 325 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: bit.ly/2J8l3Ay
... See MoreSee Less

View on Facebook

SAMKin avoimien ovien päivän OpenSAMKin livelähetys alkaa tänään klo 13 SAMKin YouTube-kanavalla!
https://www.youtube.com/user/samkcommunications

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: https://bit.ly/2J8l3Ay
#REHAB #SAMK #fysioterapia #physiotherapy #koulutus

SAMKin perinteinen avoimien ovien päivä OpenSAMK järjestetään tänä vuonna koronatilanteesta johtuen etänä. Livelähetystä voi seurata SAMKin YouTube-kanavalla 25.11. klo 13-15 välillä.
https://www.samk.fi/uutiset/samk-jarjestaa-avoimet-ovet-etana-25-11/
#samk #mysamk #opensamk

Feelix - Tulevaisuuden työtaidot -hanke edustaa SAMKia TKI-Kärjet 2020 -kilpailussa videolla "The new F-word".
Äänestä antamalla yläpeukku Youtubessa 2.12.2020 mennessä.
#tkikärjet2020 #feelix #tulevaisuudentyötaidot #tki #amk

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVmITS2zS2n4sFQdixv_6eRrDMAYYrRBn

SAMK tarjoaa ainoana Suomessa englanninkielisen, kansainvälisiin tarpeisiin vastaavan hyvinvointiteknologian koulutusohjelman.

Welfare Technology (Master) -koulutuksen hakuaika 10.-31.3.2021!

#samk #mysamk #welfaretechnology

https://bit.ly/39fd93k