SAMKissa suoritettu kaikkiaan 20 000 tutkintoa – katso marraskuussa valmistuneet

Marraskuussa valmistui yhteensä 89 opiskelijaa, joista 11 suoritti ylemmän AMK-tutkinnon. Satakunnan ammattikorkeakoulusta on sen historian aikana valmistunut yhteensä 20 000 henkilöä ammattikorkeakoulututkintoon tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (Master). Määrä on enemmän kuin esimerkiksi Naantalissa on asukkaita. 20 000:s todistus kirjoitettiin marraskuun lopulla. Onnittelut kaikille tutkinnon suorittaneille!

4.12.2018 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Tomi Glad

SAMKin opiskelijat heittelevät lunta Porin kampuksen edessä.

Marraskuussa valmistuneet tutkinnoittain

(Kaikki eivät ole halunneet nimeään julkisuuteen.)

SAMKin toiminta alkoi vuonna 1992. Ensimmäiset ammattikorkeakoulututkinnon saaneet valmistuivat vuonna 1995. SAMKin toiminta vakinaistettiin kokeiluvaiheen päättyessä vuonna 1997, jolloin opiskelijamäärä oli 4300. Yliopistojen maisteritutkintoa vastaavan kelpoisuuden antava ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon koulutus aloitettiin vuonna 2002.

SAMKin toiminnan käynnistyessä 1992 koulutusohjelmia oli kahdeksan (konetekniikka, prosessitekniikka, rakennustekniikka, sähkötekniikka, terveysala, hotelli- ja ravintolapalvelut, liiketalous ja hallinto sekä tietotekniikka).

Tällä hetkellä SAMKissa on 25 suomenkielistä ja 11 englanninkielistä koulutusohjelmaa. Tutkinto-opiskelijoita on noin 6000 ja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoita noin 1200. Eri kansallisuuksia kampuksilla (Pori, Rauma, Huittinen, Kankaanpää) on yli 60, jotka koostuvat tutkinto-opiskelijoista ja vaihto-opiskelijoista.

SAMKista valmistuneet työllistyvät hyvin

SAMK seuraa valmistuvien työllisyyttä omin seurantatutkimuksin ja valtakunnallisin tilastoin. Valmistuneiden työllistymisessä SAMK sijoittuu metropolialueen ulkopuolisista ammattikorkeakouluista ensimmäiseksi (Tilastokeskuksen työllistymistilastot). SAMKista valmistuneista yli kaksi kolmasosaa jää Satakuntaan.

Tyytyväiset työnantajat

SAMKin suuren työnantajakyselyn mukaan työnantajista vain alle 5% on tyytymättömiä valmistuneiden osaamiseen. Suomen Yrittäjien valtakunnallisen tutkimuksen mukaan Satakunnan alueen yrittäjillä on eniten kokemusta opiskelijayhteistyöstä ja he näkevät ammattikorkeakoulun alueen vetovoiman lisääjänä.

Paras opetuksen laatu

Kaikki valmistuvat opiskelijat kertovat näkemyksensä opetuksen laadusta vuosittain (OKM AVOP -kysely). SAMK on viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut opetuksen laadussa Suomen paras. Ykköseksi SAMK on yltänyt neljästi.

 

Tutustu opinnäytetöihin

Valmistumisjuhlaa eli publiikkia vietetään SAMKissa kerran vuodessa. Seuraava publiikki järjestetään kesäkuussa 2019. Lisätietoja: samk.fi/publiikki

 

Lisää aiheesta

Satakunnan ammattikorkeakoulu liiketalouden opiskelijoita Raumalla.
| Opinnot ja opetus

SAMKista valmistui lokakuussa 35 opiskelijaa – tutustu myös opinnäytetöihin

SAMKista valmistui lokakuussa 35 opiskelijaa, joista kuusi ylempi AMK (masters) -tutkintoon.
| SAMK

SAMKista valmistui syyskuussa 75 opiskelijaa

Satakunnan ammattikorkeakoulun syksyn ensimmäiset opiskelijat ovat valmistuneet. Syyskuun 2018 aikana SAMKista valmistui 75 opiskelijaa, joista 12 suoritti ylempi AMK -tutkinnon.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen