SAMKissa käynnissä kansainvälinen NIBS-kilpailu

SAMKissa on käynnissä Network of International Business Schools -verkoston (NIBS) vuosittainen kilpailu. Se toi lähes 100 henkilöä eri puolilta maailmaa Raumalle.

21.2.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: SAMKin opiskelijat

Anssi Pajala ja NIBS-kilpailun osallistuja.

Opettaja Anssi Pajala (oikealla) on toinen NIBS-kilpailun vastuuhenkilöistä

Case-kilpailuja järjestetään maailmalla paljon, mutta NIBS on maantieteellisesti laajin. Järjestelyvastuun antaminen Satakunnan ammattikorkeakoululle on osoitus kansainvälisestä arvostuksesta SAMKia kohtaan. Tämän vuoden kilpailussa on SAMKin oman joukkueen lisäksi Hollannin, Irlannin, Iso-Britannian, Saksan, Tanskan, Kanadan, Guatemalan ja Yhdysvaltojen joukkueet.

Rauman kampuksen opiskelijoita järjestelyissä mukana noin 100.

– Opiskelijat saavat opintosuoritusten lisäksi arvokasta kokemusta tapahtumajärjestelyistä. Jokaisella joukkueella on esimerkiksi oma opiskelija-ambassador, joka vie joukkueet oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, kertoo kilpailukoordinaattorina toimiva Marina Wikman.

Loppuvuodesta pidettiin karsintakilpailu, johon joukkueet saattoivat osallistua omissa korkeakouluissaan. Karsinnan perusteella valittiin 16 joukkuetta loppukilpailuun, joka kestää koko viikon. Joukkueet kilpailevat analysoimalla erilaisia liiketoiminnan tapauksia ja esittävät tuloksensa tuomaristolle, joka arvioi joukkueiden suoritukset. Kukin neljän hengen opiskelijaryhmä esittää yritykselle vähintään kaksi eri toimintavaihtoehtoa toteutussuunnitelmineen. Ryhmä toimii konsultin roolissa, tuomaristo esiintyy yrityksen edustajina. Karsinnan jälkeen perjantaina iltapäivällä on jäljellä enää kaksi parasta ryhmää.

Tuomareina toimivat SAMKin liiketalouden opettajat ja mukana on myös SAMKin alumneja. Tuomareina on myös henkilökuntaa alueen tunnetuista yrityksistä, kuten Orakselta, Auramarinesta, Hollmingista, Motoseal Componentsista, Turun ammattikorkeakoulusta, Turun opettajakorkeakoulusta ja Rauman satamasta.

 

Lue lisää 26.2.-3.3.2017 järjestettävästä kilpailusta:

https://nibscasecompetition.org/

 

Lisätietoja:

Kilpailukoordinaattori Marina Wikman, p. 044 710 3504, marina.wikman@samk.fi

Lisää aiheesta

NIBS-toimisto: kansainvälisen kaupuan opiskelija Anu Aalto ja Internationaö Business -koulutusoohjelmassa opiskeleva Xuelian Yang (Serena).
| Liiketoiminta

NIBS Case Competition -valmistelut käynnissä SAMKissa

Kansainvälinen liiketalouden opiskelijoiden kilpailu järjestetään SAMKissa Raumalla helmi-maaliskuun taitteessa. Järjestelyt ovat tietysti jo käynnissä: kilpailutehtäviä valmistellaan, kilpailutoimisto on pystyssä, hotelli on varattu, tuomareita hankitaan ja oheisohjelmaa suunnitellaan. NIBS Case Competion -kilpailusta vastaavat SAMKissa Marina Wikman ja Anssi Pajala.
Anssi Pajala ja Marina Wikman
| Opinnot ja opetus

NIBS-promoottorit Marina ja Anssi: ”Tämä on työn suola”

Marina Wikman ja Anssi Pajala vastaavat liiketalouden opiskelijoiden osaamiskilpailun NIBS Case Competitionin järjestämisestä SAMKissa. Siksi, että se on heistä haastavaa ja hauskaa. Keitä he ovat ja mikä heitä vetää kansainväliseen yhteistyöhön opiskelijoiden kanssa?

Uusimmat uutiset

yhteistyörobotit rivissä
| Automaatio ja teollisuus

RoboAI-viikko: NEXT2020-teknologiaseminaari – Satakuntalaiset yritykset kohti tuotannon digiloikkaa!

– Olemme havainneet, että konepajateollisuudessa on paljon potentiaalia tehdä automaatio- ja robotiikkaratkaisuja ja sitä kautta saada nostettua tuotannon digitalisaatioastetta. Kilpailukyvyn parantaminen satakuntalaisissa konepajoissa on tärkeää ja näemme, että sillä on laajempi merkitys yritysten menestymiselle tulevaisuudessa, selittää tapahtumaa järjestävä projektipäällikkö Timo Kerminen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa. Lue opiskelijoiden harjoittelukokemuksesta poikkeuksellisessa tilanteessa.
https://bit.ly/2FMhxe8
#samk #mysamk #ylpeästiamk #sosionomi #harjoittelu #opinnäytetyö

Ratkaisuja elintarviketeollisuuden vedenkäytön parempaan hallintaan -webinaari (maksuton) järjestetään 6.11. klo 9-12.15. Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki täältä:
https://www.lyyti.fi/reg/Teknologisia_ratkaisuja_elintarviketeollisuuden_vedenkayton_parempaan_hallintaan_9000 Lisätietoja: @prizztech @SatakunnanAMK @WANDERSAMK #satafood @PJinstituutti

Tutustu SAMKin terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskukseen interaktiivisella virtuaalikierroksella. Virtuaalikierroksen ovat työstäneet yhdessä Santeri Saari, Anja Poberžnik, Sinikka Paukkunen ja Kirsti Virta.
https://bit.ly/2HbFc7S
#mysamk #simulaatiokeskus #ylpeästiamk

SAMK toivottaa hyvää syyslomaa!
Muista pysyä turvassa myös lomaillessa!

Have a nice autumn break!
Remember to stay safe!

#samk #mysamk #syysloma #autumnbreak #staysafe