SAMKissa käynnissä kansainvälinen NIBS-kilpailu

SAMKissa on käynnissä Network of International Business Schools -verkoston (NIBS) vuosittainen kilpailu. Se toi lähes 100 henkilöä eri puolilta maailmaa Raumalle.

21.2.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: SAMKin opiskelijat

Anssi Pajala ja NIBS-kilpailun osallistuja.

Opettaja Anssi Pajala (oikealla) on toinen NIBS-kilpailun vastuuhenkilöistä

Case-kilpailuja järjestetään maailmalla paljon, mutta NIBS on maantieteellisesti laajin. Järjestelyvastuun antaminen Satakunnan ammattikorkeakoululle on osoitus kansainvälisestä arvostuksesta SAMKia kohtaan. Tämän vuoden kilpailussa on SAMKin oman joukkueen lisäksi Hollannin, Irlannin, Iso-Britannian, Saksan, Tanskan, Kanadan, Guatemalan ja Yhdysvaltojen joukkueet.

Rauman kampuksen opiskelijoita järjestelyissä mukana noin 100.

– Opiskelijat saavat opintosuoritusten lisäksi arvokasta kokemusta tapahtumajärjestelyistä. Jokaisella joukkueella on esimerkiksi oma opiskelija-ambassador, joka vie joukkueet oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, kertoo kilpailukoordinaattorina toimiva Marina Wikman.

Loppuvuodesta pidettiin karsintakilpailu, johon joukkueet saattoivat osallistua omissa korkeakouluissaan. Karsinnan perusteella valittiin 16 joukkuetta loppukilpailuun, joka kestää koko viikon. Joukkueet kilpailevat analysoimalla erilaisia liiketoiminnan tapauksia ja esittävät tuloksensa tuomaristolle, joka arvioi joukkueiden suoritukset. Kukin neljän hengen opiskelijaryhmä esittää yritykselle vähintään kaksi eri toimintavaihtoehtoa toteutussuunnitelmineen. Ryhmä toimii konsultin roolissa, tuomaristo esiintyy yrityksen edustajina. Karsinnan jälkeen perjantaina iltapäivällä on jäljellä enää kaksi parasta ryhmää.

Tuomareina toimivat SAMKin liiketalouden opettajat ja mukana on myös SAMKin alumneja. Tuomareina on myös henkilökuntaa alueen tunnetuista yrityksistä, kuten Orakselta, Auramarinesta, Hollmingista, Motoseal Componentsista, Turun ammattikorkeakoulusta, Turun opettajakorkeakoulusta ja Rauman satamasta.

 

Lue lisää 26.2.-3.3.2017 järjestettävästä kilpailusta:

https://nibscasecompetition.org/

 

Lisätietoja:

Kilpailukoordinaattori Marina Wikman, p. 044 710 3504, marina.wikman@samk.fi

Lisää aiheesta

NIBS-toimisto: kansainvälisen kaupuan opiskelija Anu Aalto ja Internationaö Business -koulutusoohjelmassa opiskeleva Xuelian Yang (Serena).
| Liiketoiminta

NIBS Case Competition -valmistelut käynnissä SAMKissa

Kansainvälinen liiketalouden opiskelijoiden kilpailu järjestetään SAMKissa Raumalla helmi-maaliskuun taitteessa. Järjestelyt ovat tietysti jo käynnissä: kilpailutehtäviä valmistellaan, kilpailutoimisto on pystyssä, hotelli on varattu, tuomareita hankitaan ja oheisohjelmaa suunnitellaan. NIBS Case Competion -kilpailusta vastaavat SAMKissa Marina Wikman ja Anssi Pajala.
Anssi Pajala ja Marina Wikman
| Opinnot ja opetus

NIBS-promoottorit Marina ja Anssi: ”Tämä on työn suola”

Marina Wikman ja Anssi Pajala vastaavat liiketalouden opiskelijoiden osaamiskilpailun NIBS Case Competitionin järjestämisestä SAMKissa. Siksi, että se on heistä haastavaa ja hauskaa. Keitä he ovat ja mikä heitä vetää kansainväliseen yhteistyöhön opiskelijoiden kanssa?

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html