SAMKissa haussa useita erikoistumiskoulutuksia ─ Tarjolla myös digitaalisten palveluiden koulutusta sote-alalle

SAMKissa on nyt käynnissä haku useisiin syksyllä 2021 alkaviin erikoistumiskoulutuksiin. Ne ovat korkeakoulututkinnon jälkeen suoritettavia pitkäkestoisia koulutuksia, jotka edistävät ammatillista kehittymistä ja erikoistumista.

Sairaanhoitajan kädet padilla.

Erikoistumiskoulutukset ovat yleensä maksullisia, mutta kokonaan verkossa toteutettava Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä -erikoistumiskoulutus on maksuton. Koulutuksessa perehdytään sosiaali- ja terveyspalvelujen digitaaliseen kehittämiseen sekä muotoiluosaamiseen ja hallintaan. Koulutus koostuu neljästä osasta ja osa opinnoista on vapaasti valittavissa.

– Opiskelija tuottaa lopuksi kehittämistehtävän, jossa häneltä vaaditaan käytännön ongelmanratkaisutaitoja ja toimimista erilaisissa verkostoissa ja kehittämisyhteisössä. Tämä edistää oppijan ammatillisen osaamisen kehittymistä, kertoo koulutuksesta vastaava lehtori Heli Lepistö.

– Koulutuksen avulla opiskelijalle voi avautua uusia työtehtäviä, joita digitalisaatio on sote-alalle luonut, hän jatkaa.

Palvelumuotoilu ja digitaaliset palvelut tulossa yhä vahvemmin myös sote-alalle

– Tämän erikoistumiskoulutuksen suorittanut opiskelija saavuttaa sellaisen tietoperustan, jolla hän kykenee toimimaan vaativissa asiantuntijatehtävissä monialaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen suunnittelu- ja kehittämistehtävissä. Lisäksi hän oppii ihmislähtöisen ja ketterän kehittämismenetelmän – palvelumuotoilun – käytön, Lepistö sanoo.

Kokonaisuus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinnon suorittaneille henkilöille, kuten sairaanhoitajille, sosionomille tai fysioterapeuteille. Koulutukseen voivat osallistua myös muilta aloilta korkeakoulututkinnon suorittaneet, jotka työskentelevät sote-alalla. Koulutus sopii lisäksi työttömille tai työttömyysuhan alla oleville tai alan vaihtoa harkitseville.

 


Tänä keväänä on haussa useita erikoistumiskoulutuksia:

Opintojen laajuus on 30 opintopistettä ja ne voidaan suorittaa työn ohessa.

Lue lisää

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.