Etsi

SAMKin vieraskielisten koulutusten hakijamäärät kasvoivat

Vieraskielisten koulutusten yhteishaku päättyi tällä viikolla. SAMKiin oli ensisijaisia hakijoita yli 300 ja kaikkia hakijoita n. 650. Aloituspaikkoja kohti vetovoima oli keskimäärin 1,9 ensisijaista hakijaa.

27.1.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Veera Korhonen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raumalla alkaa merenkulun AMK-tutkintoon johtava koulutus syksyllä ensi kertaa englanniksi.

SAMKissa oli haettavana kuusi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta. Koulutuksista International Business ja Physiotherapy kasvattivat hakijamääräänsä viime vuoteen verrattuna. Industrial Management, Logistics, Nursing ja Sea Captain olivat haussa nyt ensimmäistä kertaa, joten niistä ei ole olemassa vertailulukuja.

Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 51 maasta − Suomesta 42 %, muualta EU/ETA-alueelta 19 % ja EU/ETA-alueen ulkopuolelta 39 %. Suomen jälkeen hakijoita oli eniten Nigeriasta, Bangladeshista, Ghanasta, Virosta, Ranskasta, Britanniasta ja Irlannista.

SAMK ottaa tänä vuonna käyttöön lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolelta saapuville opiskelijoille. Maksut koskevat englanninkielisessä tutkintokoulutuksessa syksyllä 2017 aloittavia uusia opiskelijoita. Lukuvuosimaksu tulee olemaan 7000 euroa (AMK-tutkinto) tai 8000 euroa (Master-tutkinto). Samaan aikaan SAMKissa otetaan käyttöön apurahamenettely, joka kytketään opinnoissa menestymiseen, erityisesti 55 opintopisteen saavuttamiseen lukuvuoden aikana.

Yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin on 15.3.–5.4.2017. Silloin haussa on paitsi päiväopintoina suoritettavia AMK-tutkintoja, myös monimuoto-opintoina suoritettavia AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja.

Lisätietoja:
Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012

Lisää aiheesta

| Opinnot ja opetus

Haku SAMKin englanninkielisiin koulutuksiin käynnissä

Yhteishaku syksyllä 2017 alkaviin englanninkielisiin koulutuksiin on 10.-25.1.2017. SAMKissa on haettavana kuusi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta. Näistä neljä on uusia.
| SAMK

Syksyn yhteishaussa SAMKiin lähes 800 hakijaa

Syksyn yhteishaussa oli tarjolla kolme koulutusta, joihin oli yhteensä 797 hakijaa. Näistä 501 haki ensisijaisesti SAMKiin. Erityisen vetovoimainen oli liiketalouden aikuiskoulutus, mutta...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @Arene_ry Arene vieraili Kiinassa NAEA:n järjestämässä AMK-rehtoreiden foorumissa. Kiina hakee Suomesta esimerkkiä ammattikor… https://t.co/VWbaEBUJIt
  • RT @Arene_ry ”Hallitus piti lupauksensa ja koulutuksen kunnianpalautus toteutui. Ammattikorkeakoulut ovat tyytyväisiä hallitukse… https://t.co/2YjRvp5Dpe
  • RT @RoboAI2 Muista ilmoittautua 4.10. Porin kampuksella järjestettävään NEXT2019 Robotiikka- ja hitsausseminaariin. Tilaisuus o… https://t.co/jttJK0I4FR