SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta: SAMK – Työtä maakunnan elinvoiman puolesta

Satakunnan ammattikorkeakoulu on kuunnellut maakunnan elinkeinoelämän tarpeita huolellisesti. Esimerkiksi olemme järjestelleet tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan eli TKI-työn tutkimuskeskuksiksi, jotka pystyvät entistä ketterämmin vastaamaan yritysten tarpeisiin.

Jari Multislta
Satakunnan Ammattikorkeakoulun rehtori Jari Multisilta

Myös opetussuunnitelmat uudistuvat. Osana tätä työtä kuultiin SAMKin neuvottelukuntia ja saatiin arvokasta palautetta siitä, millaista osaamista työelämä odottaa SAMKista valmistuneilta. SAMKin opetuksen laatu onkin ollut jo pitkään Suomen parasta valmistuvien opiskelijoiden arvioimana.

Kestävä kehitys ja vastuullisuus on SAMKin opetuksessa ja TKI-työssä näkyvissä monin tavoin jo nyt ja tulevaisuudessa entistä enemmän. Ammattikorkeakoulut tavoittelevat vastuullisuudessa sitä, että opiskelun aikana kestävän kehityksen ja vastuullisuuden näkökulma on läsnä kaikessa tekemisessä. Kun meiltä valmistuu yli 1 000 osaajaa vuodessa, he pystyvät kehittämään kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ratkaisuja myös työelämässä. Uskomme, että tällä tavalla työelämä uudistuu ja hiilijalanjäljen pienentämisen lisäksi puhummekin vastuullisuuden kädenjäljestä.

SAMK on päättänyt käynnistää elintarvikealan insinöörikoulutuksen syksyllä 2023. Satakunta on keskeinen ruokatuottaja Suomessa, mutta maakunnasta on puuttunut alan AMK-tasoinen koulutus. Hienoa on, että olemme saaneet suunnitella koulutusta yhdessä maakunnan yritysten kanssa.

Olemme rakentaneet yhteistyötä myös uuteen suuntaan – Vaasaan. Vaasan yliopisto käynnisti Suoraväylä DI-opintoihin -hankkeen, jossa opintojensa loppupuolella olevat AMK-opiskelijat voivat suorittaa Vaasan yliopiston opintoja jo AMK-opintojen aikana. Suorittamalla opintoja SAMKin opiskelija voi saada paikan Vaasan yliopiston diplomi-insinöörikoulutukseen. Lisäksi Vaasan yliopiston energia-alaan liittyvä lahjoitusprofessuuri on sijoittumassa SAMKiin.

Tästä on hyvä jatkaa. Työ maakunnan elinvoiman puolesta jatkuu!

Jari Multisilta

rehtori, toimitusjohtaja

 


 

Teksti on SAMKin sidosryhmälehti Agoran pääkirjoitus.

Jaa tämä sivu

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.