SAMKin Tampere3-yhteistyöstä Porin ja Rauman päätökset: yhteistyötä ilman omistusjärjestelyjä

Satakunnan ammattikorkeakoulu jatkaa itsenäisenä ammattikorkeakouluna kohti uutta sopimuskautta 2021–2024. Strategiatyö käynnistyy välittömästi.

Porin ja Rauman kaupunginhallitukset käsittelivät maanantaina 20.5.2019 kokouksissaan Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n yhteistyöjärjestelyjä Tampereen korkeakoulukonsernin kanssa. Molemmat kaupungit pitävät tärkeänä Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) omistuksen ja siihen liittyvän päätöksenteon pysymistä Satakunnassa ja korostavat yhteistyön tärkeyttä niin Tampereen kuin Turun suuntiin. Kaupunginhallitukset totesivat näkemyksenään, että yhteistyö Tampereen korkeakoulusäätiön/korkeakoulukonsernin kanssa tehtäisiin sopimusjärjestelyin ilman omistusjärjestelyjä.

Satakunnan ammattikorkeakoulu jatkaa itsenäisenä ammattikorkeakouluna kohti uutta sopimuskautta 2021–2024. Strategiatyö käynnistyy välittömästi.

– Pidän päätöstä hyvänä Satakunnan korkeakoulutuksen kannalta. Satakunnan korkeakoulutuksen kehittämisen tavoitteita voidaankin parhaiten saavuttaa tekemällä yhteistyötä sopimusjärjestelyin ilman omistusjärjestelyitä. Seuraavaksi meidän on mietittävä, miten yhteistyötä Turun ja Tampereen yliopistojen kanssa tiivistetään. Käytettävissä olevien tietojen perusteella taloudellinen tilanteemme jatkuu vakaana seuraavinakin vuosina. Odotan, että uusi hallitusohjelma huomioisi myös korkeakoulutuksen merkityksen, toteaa SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta.

Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henry Merimaa on samoilla linjoilla:

– Päätös turvaa itsenäisen korkeakoulutuksen asemaa maakunnassa. Korkeakoulutus on tärkeä kehitysmoottori alueen elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin kannalta. Korkeakoulujen välinen yhteistyö on välttämätöntä nykyisessä koulutuskentässä. Toivonkin, että pystymme lujittamaan entisiä yhteistyöverkostoja ja avaamaan uusia yhteistyöväyliä. Haluamme osaltamme rakentaa vireää ja kehittyvää maakuntaa.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Pohjoisväylän alakoulun piha-alue

Opinnäytetyö: Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat hyvässä kunnossa

Anni Mannila kartoitti Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat marraskuussa 2023 SAMKissa valmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössään.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita. 

SAMK oli mukana Taisto-harjoituksessa – Suomen suurin digiturvaharjoitus auttoi ajankohtaisiin uhkiin varautumisessa

SAMK osallistui tänään Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista ja varmuutta, joihin tukeutua mahdollisen tosipaikan tullen.