SAMKin robotiikka- ja automaatioalan muuntokoulutuksen avulla lisää osaajia – ratkaisu Satakunnan työvoimapulaan

Satakunnassa on Suomen suurin automaatio‐ ja robotiikka‐alan keskittymä ja osaajista on työvoimapulaa. Alan kasvu on ollut merkittävää ja sillä on potentiaalia alueen talouskasvuun.

17.10.2017 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Veera Korhonen

Kuvituskuva, illustration.

SAMKin yhteistyössä Satakunnan ELY-keskuksen kanssa toteuttama koulutus vastaa tähän työelämästä nousevaan tarpeeseen nopealla aikataululla.

– Muuntokoulutuksen tavoitteena on saada paljon kaivattua osaamista Satakunnan yrityksiin, alueella on tarvetta lähes sadalle alan osaajalle, kertoo ELY-keskuksen koulutusasiantuntija Antero Arvela. Hän pitää erittäin tärkeänä, että robotiikka- ja automaatioalan työvoimapulaan reagoidaan nopeasti.

– Ala on hyvin insinööri- ja toimihenkilövaltaista, jolle tarvitaan nimenomaan korkeakoulutason osaamista. Jos osaajia ei saada, on se tavallaan pullonkaula, joka voi estää koko alaa kehittymästä, Arvela muistuttaa.

Räätälöity työvoimakoulutus 

Koulutuksessa suoritetaan kohderyhmälle räätälöity sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin (AMK) tutkinto. Tämän mahdollistaa kesällä 2017 voimaan tullut lakimuutos, jonka myötä nopeamman väylän täsmäkoulutusta voidaan hankkia työvoimakoulutuksena koulutusohjelmissa, jotka päättyvät vuoden 2019 loppuun mennessä. Poikkeuslain tarkoituksena on helpottaa työvoimapulaa.

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena ja sen kohderyhmään kuuluvat työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt tai alan vaihtajat. Pohjakoulutusvaatimuksena on soveltuva tekninen koulutus. Muuntokoulutuksessa on monipuoliset ja joustavat toteuttamistavat, ja tarjolla on myös verkko-opintoja ja työssäoppimista. Työssäoppimista tukee lähes sadan yrityksen verkosto, www.robocoast.fi.

Muuntokoulutus alkaa 11.12.2017 ja sen arvioitu kesto on n. 2 vuotta.

 

Lisätietoa koulutuksesta SAMKin Porin-kampuksella järjestettävässä infotilaisuudessa 19. lokakuuta ja 7. marraskuuta klo 13–15. Muuntokoulutuksen hakuaika päättyy 15.11.2017.

 

Muuntokoulutuksen esite

 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
koulutussuunnittelija Anu-Mari Elohaka, p. 044 710 3121, sähköposti: anu-mari.elohaka@samk.fi tai
koulutuspäällikkö Pia Lamminen, p. 044 710 3128, sähköposti: pia.lamminen@samk.fi

KATSO VIDEO, jossa koulutuksen kohderyhmästä, toteutuksesta ja tavoitteista kertoo SAMKin Petteri Pulkkinen: https://www.youtube.com/watch?v=lVxHllpTs6A&feature=youtu.be

 

Uusimmat uutiset

Kädet ovenkahvallam molemmin puolin ovea
| SAMK

SAMKille lähes miljoonan euron rahoitus sisäympäristöjen hygieniatutkimukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa rahoitusta seitsemään tutkimushankkeeseen arviointipaneelin tekemän arvioinnin perusteella. SAMKin tutkimushankkeelle "Healthier life with comprehensive indoor hygiene concept" myönnettiin rahoitusta noin 628 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK on monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä.Etsimme osaajia vahvistamaan joukkoamme:• ammattillinen erityisopettaja, Pori, haku päättyy 10.12.2021• opinto-ohjaaja (lehtori), Pori, haku päättyy 20.12.2021• opiskelijapalvelusihteeri, Pori, haku päättyy 8.12.2021• digi-pedatukihenkilö, Pori, haku päättyy 8.12.2021 • tuntiopettaja (logistiikka), Rauma, haku päättyy 3.12.2021Lisätietoja ja haku: bit.ly/3cQaJZW ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tekniikan tohtori, erikoistutkija Kari Lilja SAMKista pohtii Samkarit-blogitekstissään sitä, miten digitalisoituva yhteiskunta haastaa perinteisen etiikan ja filosofian. #katsetulevaisuuteen #samkarit
https://samkarit.samk.fi/2021/11/25/digitalisoituva-yhteiskunta-haastaa-perinteisen-etiikan-ja-filosofian/

On 14–16 December 2021 Education Finland cluster, including SAMK, is happy to share the story of Finnish education in Finland’s spectacular Snow Cape Pavilion at @expo2020dubai
#expo2020 #StudyinFinland #EducationFinland @FinlandExpo2020

https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-will-showcase-its-education-and-services-at-dubai-expo/

SAMK tänään ja huomenna Studia-messuilla. Tänään osastolla kävi kuhina, SAMKin opintotarjonta kiinnosti ja messuvieraat yrittivät saada nimensä parhaiden mölkyn heittäjien listalle.

Tänään messut auki klo 17 asti. Huomenna klo 9–16.

#katsetulevaisuuteen #studia2021

RoboAI-viikko käynnissä @SatakunnanAMK. Tänään kysytään mm. voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla hyötyä kuntoutuksessa. https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

SAMKissa lehtorina toimiva kuvanveistäjä Heli Ryhänen on saanut Pirkanmaan taidepalkinnon. Taidetoimikunnan mielestä hänen teoksensa ovat ajattomia, kuin reliikkejä menneestä maailmasta. @aamulehti #kuvataide #katsetulevaisuuteen
https://www.aamulehti.fi/kuvataide/art-2000008415265.html