SAMKin robotiikka- ja automaatioalan muuntokoulutuksen avulla lisää osaajia – ratkaisu Satakunnan työvoimapulaan

Satakunnassa on Suomen suurin automaatio‐ ja robotiikka‐alan keskittymä ja osaajista on työvoimapulaa. Alan kasvu on ollut merkittävää ja sillä on potentiaalia alueen talouskasvuun.

17.10.2017 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Veera Korhonen

Kuvituskuva, illustration.

SAMKin yhteistyössä Satakunnan ELY-keskuksen kanssa toteuttama koulutus vastaa tähän työelämästä nousevaan tarpeeseen nopealla aikataululla.

– Muuntokoulutuksen tavoitteena on saada paljon kaivattua osaamista Satakunnan yrityksiin, alueella on tarvetta lähes sadalle alan osaajalle, kertoo ELY-keskuksen koulutusasiantuntija Antero Arvela. Hän pitää erittäin tärkeänä, että robotiikka- ja automaatioalan työvoimapulaan reagoidaan nopeasti.

– Ala on hyvin insinööri- ja toimihenkilövaltaista, jolle tarvitaan nimenomaan korkeakoulutason osaamista. Jos osaajia ei saada, on se tavallaan pullonkaula, joka voi estää koko alaa kehittymästä, Arvela muistuttaa.

Räätälöity työvoimakoulutus 

Koulutuksessa suoritetaan kohderyhmälle räätälöity sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin (AMK) tutkinto. Tämän mahdollistaa kesällä 2017 voimaan tullut lakimuutos, jonka myötä nopeamman väylän täsmäkoulutusta voidaan hankkia työvoimakoulutuksena koulutusohjelmissa, jotka päättyvät vuoden 2019 loppuun mennessä. Poikkeuslain tarkoituksena on helpottaa työvoimapulaa.

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena ja sen kohderyhmään kuuluvat työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt tai alan vaihtajat. Pohjakoulutusvaatimuksena on soveltuva tekninen koulutus. Muuntokoulutuksessa on monipuoliset ja joustavat toteuttamistavat, ja tarjolla on myös verkko-opintoja ja työssäoppimista. Työssäoppimista tukee lähes sadan yrityksen verkosto, www.robocoast.fi.

Muuntokoulutus alkaa 11.12.2017 ja sen arvioitu kesto on n. 2 vuotta.

 

Lisätietoa koulutuksesta SAMKin Porin-kampuksella järjestettävässä infotilaisuudessa 19. lokakuuta ja 7. marraskuuta klo 13–15. Muuntokoulutuksen hakuaika päättyy 15.11.2017.

 

Muuntokoulutuksen esite

 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
koulutussuunnittelija Anu-Mari Elohaka, p. 044 710 3121, sähköposti: anu-mari.elohaka@samk.fi tai
koulutuspäällikkö Pia Lamminen, p. 044 710 3128, sähköposti: pia.lamminen@samk.fi

KATSO VIDEO, jossa koulutuksen kohderyhmästä, toteutuksesta ja tavoitteista kertoo SAMKin Petteri Pulkkinen: https://www.youtube.com/watch?v=lVxHllpTs6A&feature=youtu.be

 

Uusimmat uutiset

Neljä naista testaa hyvinvointiteknologian tuotteita rentoutumiseen.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Tavoitteena osallisuuden lisääminen

RoboAI-viikon 17.4. avaava hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä tutustuttaa paremmin hankemaailmaan. Aamupäivän aikana SAMKin toimijat ja yhteistyökumppanit kertovat hankkeissa tehtävistä osallisuutta tukevista testauksista ja kokeiluista. Keynote-puhuja, yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo mm. eläinten merkityksestä virtuaaliterapiassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html