Etsi

SAMKin robotiikka- ja automaatioalan muuntokoulutuksen avulla lisää osaajia – ratkaisu Satakunnan työvoimapulaan

Satakunnassa on Suomen suurin automaatio‐ ja robotiikka‐alan keskittymä ja osaajista on työvoimapulaa. Alan kasvu on ollut merkittävää ja sillä on potentiaalia alueen talouskasvuun.

17.10.2017 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Veera Korhonen

SAMK

SAMKin yhteistyössä Satakunnan ELY-keskuksen kanssa toteuttama koulutus vastaa tähän työelämästä nousevaan tarpeeseen nopealla aikataululla.

– Muuntokoulutuksen tavoitteena on saada paljon kaivattua osaamista Satakunnan yrityksiin, alueella on tarvetta lähes sadalle alan osaajalle, kertoo ELY-keskuksen koulutusasiantuntija Antero Arvela. Hän pitää erittäin tärkeänä, että robotiikka- ja automaatioalan työvoimapulaan reagoidaan nopeasti.

– Ala on hyvin insinööri- ja toimihenkilövaltaista, jolle tarvitaan nimenomaan korkeakoulutason osaamista. Jos osaajia ei saada, on se tavallaan pullonkaula, joka voi estää koko alaa kehittymästä, Arvela muistuttaa.

Räätälöity työvoimakoulutus 

Koulutuksessa suoritetaan kohderyhmälle räätälöity sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin (AMK) tutkinto. Tämän mahdollistaa kesällä 2017 voimaan tullut lakimuutos, jonka myötä nopeamman väylän täsmäkoulutusta voidaan hankkia työvoimakoulutuksena koulutusohjelmissa, jotka päättyvät vuoden 2019 loppuun mennessä. Poikkeuslain tarkoituksena on helpottaa työvoimapulaa.

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena ja sen kohderyhmään kuuluvat työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt tai alan vaihtajat. Pohjakoulutusvaatimuksena on soveltuva tekninen koulutus. Muuntokoulutuksessa on monipuoliset ja joustavat toteuttamistavat, ja tarjolla on myös verkko-opintoja ja työssäoppimista. Työssäoppimista tukee lähes sadan yrityksen verkosto, www.robocoast.fi.

Muuntokoulutus alkaa 11.12.2017 ja sen arvioitu kesto on n. 2 vuotta.

 

Lisätietoa koulutuksesta SAMKin Porin-kampuksella järjestettävässä infotilaisuudessa 19. lokakuuta ja 7. marraskuuta klo 13–15. Muuntokoulutuksen hakuaika päättyy 15.11.2017.

 

Muuntokoulutuksen esite

 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
koulutussuunnittelija Anu-Mari Elohaka, p. 044 710 3121, sähköposti: anu-mari.elohaka@samk.fi tai
koulutuspäällikkö Pia Lamminen, p. 044 710 3128, sähköposti: pia.lamminen@samk.fi

KATSO VIDEO, jossa koulutuksen kohderyhmästä, toteutuksesta ja tavoitteista kertoo SAMKin Petteri Pulkkinen: https://www.youtube.com/watch?v=lVxHllpTs6A&feature=youtu.be

 

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA