Etsi

SAMKin Rauman kampuskirjastoon pääsee iltaseitsemään saakka

Rauman kampuskirjaston tiloja, aineistoja ja työvälineitä voi käyttää nyt myös palveluajan ulkopuolella omatoimisesti arkisin klo 7–19. Omatoimiaikana kirjastoon pääsee kirjastokortilla.

1.9.2018 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Katrin Kippasto, Harri Salminen

SAMKin Rauman kampuskirjaston aukioloaikoja on pidennetty syyskuun alusta alkaen vastaamaan paremmin opiskelijoiden tarpeita. Kirjaston tiloja, aineistoja ja työvälineitä voi käyttää myös kirjastohenkilöstön palveluajan ulkopuolella arkipäivisin klo 7–19. Palveluaikana arkisin klo 9–16 ovet ovat avoinna ja henkilökohtaista palvelua tarjolla.

Omatoimiaikana kirjastoon pääsee voimassa olevalla kirjastokortilla näyttämällä kortin viivakoodin kirjaston oven vieressä olevalle lukijalaitteelle. Kirjautumalla kännykällä kirjaston Finnaan voi siellä olevaa viivakoodia käyttää kännykän näytöllä kirjastokorttina. Sisään pääsee vain kirjastokortilla. Ajokortti tai muu henkilökortti ei avaa ovea.

Lainaus, palautus ja varausten nouto omatoimisesti automaateilla

Kirjastoon on asennettu omatoimikäytön mahdollistava järjestelmä. Lainaaminen – ja nyt myös lainojen uusinta onnistuvat automaatilla kirjastokorttia käyttäen. Lainausautomaatilla kannattaa toimia rauhallisesti ja asettaa kirja kokonaan automaatin lukualueelle, jotta kirjan hälytys menee pois päältä.

 

Lainausautomaatti ja varaushylly

Lainausautomaatti ja varaushylly

Palautushylly

Palautushylly

Uutta ovat palautus- ja varaushyllyt, jotka tunnistavat hyllyillä olevat kirjat. Palautettavan kirjan voi jättää palautushyllyyn, joka tunnistaa kirjan ja palauttaa lainan.

Varaamansa kirjan voi noutaa varaushyllystä. Varausta noutaessa näytetään ensin kirjastokortti varaushyllyn viereiselle automaatille. Automaatti kertoo, missä kohdassa hyllyä kirja on ja mikä numero on kirjan takakannen viivakooditarrassa. Kirjoissa ei ole näkyvissä varaajien tietoja. Kun varattu kirja on löytynyt, se lainataan lainausautomaatilla.

Omatoimiajan pelisäännöt ja valvonta

Työrauhan turvaamiseksi kirjaston hiljaiseen työskentelytilaan on lisätty työskentelypaikkoja. Hiljaisuutta tulee kunnioittaa myös omatoimiaikana.

Kirjastosta tulee poistua ennen omatoimiajan päättymistä.

Kirjastonkäyttäjä sitoutuu noudattamaan SAMKin järjestyssääntöjä ja huolehtimaan siisteydestä. Hälytinportit hälyttävät, jos aineistoa viedään ulos lainaamatta. Hälytys, aineiston tiedot ja valvontakameran kuva tallentuvat myöhemmin tutkittaviksi. Myös kirjastokortilla sisään tulleiden tiedot tallentuvat järjestelmään.

 

Lea, Susanna ja Katrin

Informaatikko Lea Levomaa, tietopalvelusihteeri Susanna Savinainen ja informaatikko Katrin Kippasto

Henkilöstö palvelee ja neuvoo

Henkilökohtaista palvelua on tarjolla arkisin klo 9–16. Henkilöstö opastaa laitteiden käytössä ja Finnan mobiilikirjastokortin käyttöönotossa, jotta kirjaston käyttö sujuu jouhevasti myös omatoimisesti. Palvelu- ja omatoimiajat poikkeuksineen voi tarkistaa kirjaston nettisivuilta.

 

Lisää aiheesta

samk.finna.fi
| Kirjasto

Hyödynnä SAMKin kirjastoa – 5 vinkkiä uudelle opiskelijalle

SAMKin kirjasto on opiskelijan oppimisympäristö ja olohuone, jossa voit työskennellä ja tavata opiskelukavereita.
Opiskelija ja läppäri
| Kirjasto

SAMKin kirjasto hankkii e-kirjoja entistä kattavammin

Vuoden aikana on hankittu useita uusia e-kirjakokoelmia ja täydennetty aikaisemmin hankittuja verkkopalveluita kattavammalla sisällöllä. Kirjaston kokoelmat tarjoavat opiskelijalle yli 160 000 verkkojulkaisua.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @Arene_ry Arene vieraili Kiinassa NAEA:n järjestämässä AMK-rehtoreiden foorumissa. Kiina hakee Suomesta esimerkkiä ammattikor… https://t.co/VWbaEBUJIt
  • RT @Arene_ry ”Hallitus piti lupauksensa ja koulutuksen kunnianpalautus toteutui. Ammattikorkeakoulut ovat tyytyväisiä hallitukse… https://t.co/2YjRvp5Dpe
  • RT @RoboAI2 Muista ilmoittautua 4.10. Porin kampuksella järjestettävään NEXT2019 Robotiikka- ja hitsausseminaariin. Tilaisuus o… https://t.co/jttJK0I4FR