SAMKin osaamista asuntomessuilla: Aurinkoenergiaa, aistiesteettömyyttä ja vähähiilinen oheiskohde

Asuntomessujen kohde 7, WinNovan Tähti -talon aurinkoenergiajärjestelmä on SAMKin opiskelijoiden suunnittelema ja asentama, Haltiatar-talo on suunniteltu SAMKin asiantuntijan avulla aistiesteettömäksi ja oheiskohteen infopisteessä kerrotaan mahdollisuuksista pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä.

19.6.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Petri Lähde (ja kuva Satakunnan Kansan sivusta)

SAMKin opiskelijat asensivat aurinkopaneelit WinNovan opiskelijoiden rakentameen WinNovan Tähti -taloon. Kuva: Petri Lähde
SAMKin opiskelijat asensivat aurinkopaneelit WinNovan opiskelijoiden rakentamaan WinNovan Tähti -taloon keväällä 2018.

SAMKin sähkötekniikan insinööriopiskelijat Juhani Salminen, Jussi Laine, Juho Keskinen ja Timo Kuusinen asensivat aurinkopaneelit WinNovan Tähteen (kohde 7). Opiskelijat voittivat runsas vuosi sitten Pientalon energiaratkaisut -kilpailun, joten myös "hands on" -tyyppinen asennustyö lankesi heille kuin luonnostaan. Työ on opinnollistettu eli opiskelijat saivat siitä opintopisteitä.

– Käytännössä he pohtivat, millä järjestelmällä lämpö kannattaa tuottaa ja miten uusiutuvaa energiaa, esimerkiksi aurinkosähköä ja aurinkolämpöä voi tai kannattaa hyödyntää kohteessa. Suunnittelun lähtötietoina oli WinNovan toimittamat suunnitteludokumentit, kertoo opettaja Marko Kukka. Kilpailutyöt esiteltiin keväällä 2017 Rakennus- ja LVI-messuilla, jossa raati päätti kilpailun voittajan.

Aistiesteettömyyttä ja ekologisuutta

Aistiesteettomyys SK

Satakunnan Kansa teki aistiesteettömästä talosta juttua muun muassa 16.5.2018

Haltiatar-talossa (kohde 26) on aistiesteettömyyden asiantuntijana ollut SAMKin lehtori Hanna Hannukainen. Tavoitteena oli tehdä harmoninen, aisteille rauhallinen talo. Aistiesteettömyydestä kirjoitetaan myös talon rakentajien blogissa.

Lue lisää aistiesteettömyydestä (aistiesteettömyyden tarkistuslista)

Talossa on pyritty ekologisiin ratkaisuihin. Ekologisista ratkaisuista, materiaalitehokkuudesta ja hiilijalanjäljestä kiinnostuneet, tervetuloa myös asuntomessujen oheiskohteeseen Karhukortteliin, jossa SAMKin pisteessä esitellään vähähiilisiä ratkaisuja – lue aiheesta kertova juttu tai seuraa Tulevaisuuden rakentaminen -blogia. Vähähiiliset ratkaisut nollaenergiarakentamisessa- hankkeen pilottikohteina on neljä asuntomessutaloa, joista on laskettu rakenteiden hiilijalanjälki. Osasta on mallinnettu myös käytön aikainen energiankulutus. Tiedot ovat blogissa heinäkuun alusta.

Katso myös: Asuntomessun aluevalvoja on alumnimme. Hänen haastattelunsa on julkaistu Opiskelijamme työllistyvät -sarjassa.

19.6.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Petri Lähde (ja kuva Satakunnan Kansan sivusta)

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Tilojen esteettömyyskartoitus aistit huomioiden nyt myös ruotsiksi

Tilojen aistiympäristön kartoittaminen etenee neljän keskeisen aistialueen kautta (kuulo, näkö, tunto ja haju). Tulostettavan tarkistuslistan avulla käydään tila läpi kartoitustyötä tukevien kysymysten ohjaamana.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: ”Tärkeintä on näyttää työhalukkuus”

Aleksi Vihtilä valmistui rakennusinsinööriksi SAMKista vuonna 2009. Häntä kiehtoo alalla se, että jokainen päivä on erilainen ja työssä saa olla ihmisten keskellä.

Uusimmat uutiset

VTR-projektin videossa mobiilirobotti toimii pelastustehtävissä
| Teknologia

RoboAI-viikko: Virkistä ajatteluasi, jalosta mieltäsi

RoboAI-viikon näyttävästi perjantaina 13.marraskuuta päättävä VTR-seminaari toimii hankkeen loppuseminaarina, jossa käydään läpi keväällä 2018 alkaneen Visioiden ja teknologioiden jalostamossa (VTR) -hankkeen tuloksia. Keynote-puheenvuoroa lukuun ottamatta kaikki puheenvuorot esittelevät hankkeen aikana tehtyjä ja aikaansaatuja asioita.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Meriklusteritilaisuus to 29.10.2020, tervetuloa mukaan paikan päälle SAMKin kampukselle Raumalle tai netin välityksellä! Tapahtuma on maksuton. Ilmoittautumiset ke 27.10. mennessä.

Join us to the maritime cluster event on 29 October at 10-13 online or in Rauma! Event is free of charge. Registration by 27 October.Join us to the maritime cluster event on 29 October at 10-13 online or in Rauma! ⛴ Program includes
- Case study of New Building Vessel M/S Aurora Botnia with presentations from Wasaline & Rauma Marine Constructions.
- Digitalisation assists towards less emissions - cases by #EfficientFlow and Traffic Management Finland.
- The energy efficient project portfolio of SAMK - Satakunta University of Applied Sciences. Here also the energy saving tool of SataMari project will be presented!

Event is free of charge. Registration by 27 October to elomake.samk.fi/lomakkeet/10967/lomakkeet.html

Venue: 1st floor auditorium, SAMK, Suojantie 2, Rauma, Finland
(max. 30 participants at the auditorium)
and ONLINE: hill.webex.com/meet/hekoivi
... See MoreSee Less

View on Facebook

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni

Porin raviradalla mitellään nykyään hevoslajien lisäksi myös e-urheilussa.

Samkin opiskelija Arttu Ratisen, joka myös sen ohella vetää yhtä viidestä pelikerhosta, ajatuksia voit lukea lisää täältä:

https://satakunnankauppakamarimedia.fi/fi-fi/article/etusivu/taitoa-ja-taktiikkaa/118/?fbclid=IwAR2u28nV-vlV3CKr_8uigBBjMtWfvAwjU7K_vtxwuWuzrM_hy3qUs_oTjPY

#satakamari #K2SATA #satakunnankauppakamarimedia

SAMKin Robotiikka Akatemian ja Satakunnan Osuuskaupan yhteistyönä syntyi koripalvelurobotti!
https://bit.ly/37sFmmK
@RoboAkatemia
@SatakunnanOk
#samk #mysamk #yhteistyö #satakunnanok #PirsmaMikkola #robotiikkaakatemia #ylpeästiamk

Järjestäjät, @MirkaLeino ja @MeriOlenius kannustavat yritysten edustajia osallistumaan VTR-seminaariin avoimin mielin. – Uskomme, että demot herättävät ajatuksia ja voivat synnyttää ratkaisuja yritysten ongelmiin. https://www.samk.fi/uutiset/virkista-ajatteluasi-jalosta-mieltasi/ #roboai #samk #mysamk #roboaiviikko #vtr

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa. Lue opiskelijoiden harjoittelukokemuksesta poikkeuksellisessa tilanteessa.
https://bit.ly/2FMhxe8
#samk #mysamk #ylpeästiamk #sosionomi #harjoittelu #opinnäytetyö