SAMKin osaamista asuntomessuilla: Aurinkoenergiaa, aistiesteettömyyttä ja vähähiilinen oheiskohde

Asuntomessujen kohde 7, WinNovan Tähti -talon aurinkoenergiajärjestelmä on SAMKin opiskelijoiden suunnittelema ja asentama, Haltiatar-talo on suunniteltu SAMKin asiantuntijan avulla aistiesteettömäksi ja oheiskohteen infopisteessä kerrotaan mahdollisuuksista pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä.

19.6.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Petri Lähde (ja kuva Satakunnan Kansan sivusta)

SAMKin opiskelijat asensivat aurinkopaneelit WinNovan opiskelijoiden rakentameen WinNovan Tähti -taloon. Kuva: Petri Lähde
SAMKin opiskelijat asensivat aurinkopaneelit WinNovan opiskelijoiden rakentamaan WinNovan Tähti -taloon keväällä 2018.

SAMKin sähkötekniikan insinööriopiskelijat Juhani Salminen, Jussi Laine, Juho Keskinen ja Timo Kuusinen asensivat aurinkopaneelit WinNovan Tähteen (kohde 7). Opiskelijat voittivat runsas vuosi sitten Pientalon energiaratkaisut -kilpailun, joten myös "hands on" -tyyppinen asennustyö lankesi heille kuin luonnostaan. Työ on opinnollistettu eli opiskelijat saivat siitä opintopisteitä.

– Käytännössä he pohtivat, millä järjestelmällä lämpö kannattaa tuottaa ja miten uusiutuvaa energiaa, esimerkiksi aurinkosähköä ja aurinkolämpöä voi tai kannattaa hyödyntää kohteessa. Suunnittelun lähtötietoina oli WinNovan toimittamat suunnitteludokumentit, kertoo opettaja Marko Kukka. Kilpailutyöt esiteltiin keväällä 2017 Rakennus- ja LVI-messuilla, jossa raati päätti kilpailun voittajan.

Aistiesteettömyyttä ja ekologisuutta

Aistiesteettomyys SK

Satakunnan Kansa teki aistiesteettömästä talosta juttua muun muassa 16.5.2018

Haltiatar-talossa (kohde 26) on aistiesteettömyyden asiantuntijana ollut SAMKin lehtori Hanna Hannukainen. Tavoitteena oli tehdä harmoninen, aisteille rauhallinen talo. Aistiesteettömyydestä kirjoitetaan myös talon rakentajien blogissa.

Lue lisää aistiesteettömyydestä (aistiesteettömyyden tarkistuslista)

Talossa on pyritty ekologisiin ratkaisuihin. Ekologisista ratkaisuista, materiaalitehokkuudesta ja hiilijalanjäljestä kiinnostuneet, tervetuloa myös asuntomessujen oheiskohteeseen Karhukortteliin, jossa SAMKin pisteessä esitellään vähähiilisiä ratkaisuja – lue aiheesta kertova juttu tai seuraa Tulevaisuuden rakentaminen -blogia. Vähähiiliset ratkaisut nollaenergiarakentamisessa- hankkeen pilottikohteina on neljä asuntomessutaloa, joista on laskettu rakenteiden hiilijalanjälki. Osasta on mallinnettu myös käytön aikainen energiankulutus. Tiedot ovat blogissa heinäkuun alusta.

Katso myös: Asuntomessun aluevalvoja on alumnimme. Hänen haastattelunsa on julkaistu Opiskelijamme työllistyvät -sarjassa.

19.6.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Petri Lähde (ja kuva Satakunnan Kansan sivusta)

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Tilojen esteettömyyskartoitus aistit huomioiden nyt myös ruotsiksi

Tilojen aistiympäristön kartoittaminen etenee neljän keskeisen aistialueen kautta (kuulo, näkö, tunto ja haju). Tulostettavan tarkistuslistan avulla käydään tila läpi kartoitustyötä tukevien kysymysten ohjaamana.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: ”Tärkeintä on näyttää työhalukkuus”

Aleksi Vihtilä valmistui rakennusinsinööriksi SAMKista vuonna 2009. Häntä kiehtoo alalla se, että jokainen päivä on erilainen ja työssä saa olla ihmisten keskellä.

Uusimmat uutiset

Jämin matkailun luontokohteiden tienviitta
| Matkailu

Korona iski rajusti matkailualalle, mutta Jämillä uskotaan lähimatkailun kasvuun

Paikalliset ja lähialueen palvelut nousevat koronakriisin myötä aivan uuteen valoon, uskovat Jämin alueen matkailuyrittäjät. Virus sekoitti alkukeväästä yrittäjien suunnitelmat täysin ja tästä...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKin avoimen AMKin polkuopintohaku käynnistyy 3.8.2020 klo 9.00! Kannattaa olla nopea, sillä suosituimpien koulutusten polkuopintopaikat täyttyvät nopeasti. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae osoitteessa: www.samk.fi/polkuopinnot
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.

Yrittäjien elinehto on, että asiakkaat löytävät helposti tietoa palveluista. Digitaalisten kanavien käytön muuttuessa yrittäjien on seurattava asiakkaitaan uusiin kanaviin ja se edellyttää jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä koronan ja muiden myllerrysten keskellä.
https://bit.ly/31Pcn9U
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Hei SAMKin YAMK- tai monimuoto-opiskelija! Opiskelijakunta SAMMAKKO haluaa kehittää palvelujaan kaikille SAMKin opiskelijoille. Kehittämisen tueksi kootaan opiskelijapalvelujen kehittämisryhmät YAMK- ja monimuoto-opiskelijoista. Täytä hakemus SAMMAKKOn kotisivuilla.

Kesän tultua ihmiset ovat vähitellen lähteneet liikkeelle. Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.
#matkailu #lähimatkailu #luonto
https://t.co/JbQGH7itRX

Simulation is integral to developing autonomous systems. One example is the Intelligent Shipping Technology Test Laboratory at SAMK in Rauma. The lab is designed as a testing environment for remotely controlled, autonomous vessels. #istlab #wärtsilä
https://t.co/5KBhsnveb9

Kuuntele ja kuule nuorta – se kantaa hedelmää. Yhdessä suunniteltu motivoi myös yhdessä tekemiseen, yhteistyöhön.
#samk #tukee #nuoret #mielipide #sk #yksinäisyys

https://t.co/MeaLZbaCSo

Lähde lähimatkalle! Tänä vuonna jokainen yksittäinen matkailija on yrityksille elintärkeä. Kesäsesonki määrittelee edellytykset yritystoiminnan jatkumiselle.
#satamatkaamaalle #visitsatakunta #matkailu #yrittäjyys #lähimatkailu @satamatkaa @visitsatakunta
https://t.co/7vnzpuaYEn