SAMKin monimuotokoulutukset menestyivät yhteishaussa

SAMKiin haki kevään 2017 korkeakoulujen yhteishaussa yhteensä yli 7800 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli lähes 2700.

7.4.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Veera Korhonen

Monimuotokoulutukset

SAMKin päivätoteutuksena suoritettavista koulutusohjelmista vetovoimaisin oli aiempien vuosien tapaan fysioterapian koulutusohjelma. Monimuotokoulutuksista vetovoimaisin oli sosiaaliala. Ylempien AMK-tutkintojen osalta terveyden edistämisen koulutus kasvatti eniten sekä hakijamäärää että vetovoimaa.

SAMKin opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala pitää hakulukuja hyvinä.

– Ilahduttavaa on, että AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa sekä ensisijaisten hakijoiden määrä että vetovoima ovat viime kevättä suurempia. Käytännössä tämä selittyy monimuotototeutusten hakijamäärän ja vetovoiman kasvulla, Santala kertoo.

Keskiviikkona päättyneen suomenkielisten koulutusten yhteishaun lisäksi aiemmin keväällä oli haku englanninkielisiin koulutuksiin.

Seuraavaksi hakijat osallistuvat valintakokeisiin, joihin ei tänä vuonna pääsääntöisesti lähetetä kutsuja. Valintakokeet suomenkieliseen koulutukseen järjestetään 22.5.−14.6.2017. Porin osalta valintakokeet järjestetään uudella kampuksella (Satakunnankatu 23), jolla opinnot elo-syyskuussa 2017 alkavat.

Lisätiedot:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, p. 044 710 3012, janne.santala@samk.fi

Lisää aiheesta

| SAMK

SAMKin vieraskielisten koulutusten hakijamäärät kasvoivat

Vieraskielisten koulutusten yhteishaku päättyi tällä viikolla. SAMKiin oli oli ensisijaisia hakijoita yli 300 ja kaikkia hakijoita n. 650. Aloituspaikkoja kohti vetovoima oli keskimäärin 1,9 ensisijaista hakijaa.
| Opinnot ja opetus

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin käynnissä

Kevään yhteishaku ammattikorkeakouluihin on käynnissä 5.4. asti. Kaikki nyt haussa olevat opinnot käynnistyvät elo/syyskuussa 2017.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA