SAMKin koulutukset kasvattivat suosiotaan yhteishaussa

SAMKissa oli syksyn yhteishaussa neljä koulutusta, joiden opinnot alkavat vuoden 2019 alussa. Hakuluvut koulutuksiin kasvoivat viime vuodesta. Yhteensä SAMKiin oli 904 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 577.

1.10.2018 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad

Hoitotyön simulaatioharjoitus käynnissä potilasnuken kanssa. Kuvassa SAMKin opiskelijoita. (Kuva Tomi Glad).

Hoitotyön koulutus oli yksi syksyn yhteishaussa olleista koulutuksista. Kuvassa simulaatioharjoitus käynnissä potilasnuken kanssa.

Eniten suosiotaan kasvattivat Huittisissa monimuoto-opetuksena toteutettavat liiketalouden ammattikorkeakouluopinnot. Opintoihin haki 7,2 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Koulutuksessa voi suuntautua julkishallinnon kehittämiseen, rahoitukseen ja sijoittamiseen, yritysjuridiikkaan sekä esimiestyön kehittämiseen. Opinnot suoritetaan pääosin verkossa. Koulutukseen hakeudutaan pääsykokeen sijaan valintakurssilla. Valintakurssi suoritetaan verkossa, ja samalla hakija suorittaa opintopisteitä.

Englanniksi oli haussa kaksi ylempään AMK-tutkintoon johtavaa (master) -koulutusta, jotka toteutetaan Raumalla: Maritime Management ja Business Management and Entrepreneurship.

Haussa oli myös päivätoteutuksena Porissa toteutettavat hoitotyön ammattikorkeakouluopinnot, joissa perehdytään sairaanhoitajan tieto-, taito- ja arvoperustaan sekä teoriassa että käytännön taitojen harjoitteluissa.

Suurin osa SAMKin koulutuksista on kevään yhteishaussa, joka on seuraavaksi 20.3.−3.4.2019.

Lisätietoa yhteishausta: opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012, janne.santala@samk.fi

Lisää aiheesta

| Opinnot ja opetus

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin käynnissä

Kevään yhteishaku ammattikorkeakouluihin on käynnissä 14.-28.3.2018. SAMKissa on haussa 19 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, seitsemän monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja seitsemän ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa.
| SAMK

Kevään yhteishaku päättyi − SAMKin vetovoima kasvoi

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin on päättynyt. SAMKiin oli ensisijaisia hakijoita n. 2500 ja kaikkia hakijoita lähes 7800. Aloituspaikkoja kohti vetovoima oli keskimäärin 2,2 ensisijaista hakijaa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA