SAMKin kirjaston ohjaus verkossa kiinnosti ECIL 2016 -konferenssissa

SAMKin kirjasto osallistui European Conference on Information Literacy -konferenssiin posteriesityksellään Online Coaching for Information Needs.

22.10.2016 | Teksti: Elina Laineenoja, Susanna Ruohomäki, Harri Salminen

Elina Laineenoja, Tara Brabazon ja Susanna Ruohomäki verkostoituvat.

European Conference on Information Literacy, ECIL 2016 -konferenssi pidettiin tänä vuonna Prahassa 10.–13. lokakuuta.

SAMKin kirjastoa edustivat paikan päällä Elina Laineenoja ja Susanna Ruohomäki. Posteriesitys Online Coaching for Information Needs syntyi Elinan, Susannan ja Katrin Kippaston yhteistyönä. Ulkoasu on viestintä- ja markkinointisuunnittelija Jatta Lehtoselta.

Konferenssin pääpuhujana oli Flindersin yliopiston mediatutkimuksen professori Tara Brabazon Australiasta. Puheenvuorossaan hän toi esiin 3D-kirjastonhoitajan haasteet: digitalisaatio, globalisaatio ja asiakkaan kohtaaminen muuttuneissa olosuhteissa.

 

 

SAMKin kirjaston posteri Connecting, Coaching, Cooperating -teemoillaan oli hyvin ajankohtainen ja kiinnosti kansainvälisiä alan konferenssivieraita. Lue verkko-ohjausta, INFOtelakkaa ja HILL-palvelua käsittelevästä esityksestä tarkemmin handoutista ja konferenssijulkaisusta (s. 186).

 

Uusimmat uutiset

Purjeveneiden mastoja pienvenesatamassa.
| Matkailu

Yhteinen eurooppalainen merellisen matkailun opetussuunnitelma täyttää alan osaamisvajeet

Euroopan rannikkoalueet ovat monien lomailijoiden suosikkikohteita, joiden merkitys on kasvanut entisestään koronapandemian aikana. Ne ovat Euroopan matkailussa suurin vetovoimatekijä, minkä vuoksi yli puolet maiden majoituskapasiteetista sijoittuu Euroopan rannikkoalueille. Lisäksi merellinen matkailu on työllisyyden näkökulmasta merisektorin suurin toimiala Euroopassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin toukokuun Osaamisuutisissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:
☀️ Vuoden 2021 menestystarinat julkaistu
☀️ SAMKin dosentit Satakunnan asialla
☀️ Teoria ja käytäntö yhdistyvät työmaaopinnoissa
https://uutiskirje.samk.fi/a/s/1064431-72e5d56aedd0cf50023718c1f6923eae/1238381

Matkailun opiskelijat viettivät Merikarvialla kansainvälisen leiriviikon. Tavoitteena oli kehittää rannikkoalueen matkailutoimijoiden digitaalisia valmiuksia. Lehtori Jaana Ruoho kertoo Samkarit-blogissa viikon tunnelmia. @jaanaruoho #matkailu
https://samkarit.samk.fi/2022/05/20/ammattikorkeakoululaisten-kansainvalinen-leiriviikko-merikarvialla/

Tuomarikoulutus käyty, tuomaritesti läpäisty ja nyt tuomarointikin tehty. Mahtavaa nähdä alastaan innostuneita nuoria kisaamassa SM-tasolla!

#taitaja2022 #toinenaste #matkailu #mysamk #visitfinland #some #tuomari #skillsforfinland #winnova

3

Purkutalo2022 testattiin #projektioppiminen teorioita noin 20 opiskelijan voimin.

Yhteistyössä @SatakunnanAMK, #Kankaanpää 'n Yhteislyseo ja Honkajoen lukio luotiin #väliaikainen #taide @Kpaakaupunki #taidekehä 'lle.

Kuvan teos Pinja Marienberg, Kasvupaikka

Geronomiopiskelija Annikka Salonen kertoo Samkarit-blogitekstissä kokemuksistaan harjoittelusta Ruotsin Sundsvallissa. Harjoittelu laajensi hänen käsityksiään hoiva- ja hoitokulttuurin monimuotoisuudesta. #samkarit #geronomi
https://samkarit.samk.fi/2022/05/18/geronomitutkintoon-kansainvalista-nakokulmaa-harjoittelussa-ruotsin-sundsvallissa/