Etsi

SAMKin Kiina-yhteistyö laajenee uusien aiesopimusten myötä

SAMK on allekirjoittanut aiesopimukset yhteistyöstä kiinalaisen Panzhihuan yliopiston ja koulutusvaihdon keskuksen China Center for International Educational Exchange (CCIEE) kanssa. Tarkoituksena on kehittää ja jatkossa etsiä konkreettisia toimenpiteitä opiskelija- ja henkilökuntavaihdon sekä  muun yhteistyön kehittämiseksi osapuolten välillä.

17.5.2018 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Juha Kämäri ja Panzhihua Universityn Party Secretary Lijun Xiao allekirjoittivat koulutusyhteistyötä koskevan aiesopimuksen Porin kampuksella 17.5.
SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Juha Kämäri ja Panzhihua Universityn Party Secretary Lijun Xiao allekirjoittivat koulutusyhteistyötä koskevan aiesopimuksen Porin kampuksella 17.5.

Panzhihua-yliopiston edustaja, Party Secretary Lijun Xiao ja CCIEE:n edustaja johtaja Kai Yin vierailivat Porissa ja SAMKissa kolmen päivän ajan. He tutustuivat ammattikorkeakoulupäivien yhteydessä suomalaiseen korkeakoulujärjestelmään ja keskustelivat ammattikorkeakoulujen edustajien kanssa.

Panzhihuan yliopistossa on 17 000 opiskelijaa ja opintoaloihin kuuluvat muun muassa tekniikka, kirjallisuus, laki, liiketoiminta, hallinto, lääketiede, taide ja maatalous.

– Yliopistollemme kuuluu myös sairaalatoiminta sekä perinteisen kiinalaisen, länsimaisen että kliinisen lääketieteen alalta. Olemme erityisen kiinnostuneita yhteistyöstä SAMKin hoitotyön koulutuksen kanssa, kertoi Lijun Xiao.

Yliopistolla on yhteistyötä ennestään muun muassa Yhdysvaltojen, Venäjän, englannin, Kanadan ja Australian korkeakoulujen kanssa.

 

Johtaja Kai Yin Kiinan kansainvälisen koulutusvaihdon keskuksesta allekirjoitti aiesopimuksen SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Juha Kämärin kanssa.

 

Lisää aiheesta

Hyvinvointiteknologia 20171019 Kiina Kuva: Peter Virtanen
| Hyvinvointi ja terveys

Suomalaiset vanhuspalvelumallit ja muistihyvinvointi kiinnostavat myös Kiinassa

Satakunnan ammattikorkeakoulu on tehnyt jo pitkään maltillista Kiina-yhteistyötä Changzhoussa. Vuonna 2018 keskitytään muistisairauksien tunnistamiseen ja hoitoon liittyviin kysymyksiin.
| Teknologia

Hyötypelit: tutkimusyhteistyö Kiinan kanssa tiivistyy

SAMKin ja Changzhou Universityn ensimmäinen yhteinen tutkimusartikkeli julkaistaan huhtikuussa Australiassa hyötypelikonferenssissa. Kyseessä on merkittävä avaus tutkimusyhteistyön näkökulmasta.

Uusimmat uutiset

| SAMK

Kesäharjoittelijat kehuvat kokemustaan SAMKissa

SAMKissa on ollut kesäkuun ensimmäisten viikkojen ajan töissä kahdeksan 15-18-vuotiasta kesäharjoittelijaa. Porin ja Rauman kampuksilla työskennelleet nuoret ovat toteuttaneet kaikkea inventaariosta piirtämiseen, ja jokainen on kehunut kokemustaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA