SAMKin joukkue Guatemalaan: Ei voisi parempaa tiimiä olla!

SAMKista lähtee jälleen joukkue kansainväliseen bisnescase-kilpailuun. NIBS Business Case Competition järjestetään tänä vuonna Guatemalassa Guatemala Cityssä. Helmi-maaliskuun taitteen kisaa varten on harjoiteltu ankarasti.

20.2.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Marina Wikman

SAMK NIBS2018 Joukkue
NIBS 2018 Team (from left): Karin Turunen, Thanh Nguyen, Alex Dyer, Mathias Søe Hansen & Anssi Pajala

NIBS Case -kisa on vahvasti roolipeliä, hyppäämistä konsulttijoukkueeksi. Ensin analysoidaan ratkaistavana oleva tapaus – on siis ymmärrettävä kyseistä bisnestä, tunnistettava sille olennaiset asiat. Ratkaisu tulee myydä yrityksen johdolle eli tuomaristolle.

Pedagogisena formaattina tämä on hyvä, soveltaen opettamista. Parhaissa esityksissä leuka loksahtaa

– Pedagogisena formaattina tämä on hyvä, soveltaen opettamista. Parhaissa esityksissä leuka loksahtaa, kuvailee lehtori Anssi Pajala.
SAMKin joukkueen kaikki jäsenet olivat mukana viime vuonna SAMKissa järjestetyssä kilpailussa ambassadoreina, emäntinä ja isäntinä, omalle ulkomaalaisesta korkeakoulusta tulleelle tiimille.
– Se tuntui sekä hauskalta että hyödylliseltä. Kilpailu avaa ovia uusien ihmisten tapaamiseen, sanoo Karin Turunen.
– On hieno kokemus haastaa itsensä monin tavoin ja tuntea onnistumisen palkitsevuus. Rakastan haasteita ja ratkaisujen etsimistä, siksi ilmoittaudun opintojaksolle heti, kertoo Mathias Søe Hansen. Turusen ja Hansenin lisäksi kansainväliseen joukkueeseen kuuluvat Alex Dyer ja Thanh Nguyen.

Pajala aloitti rekrytoinnin jo keväällä 2017. Kiinnostuneet osallistuivat vapaasti valittavalle extracurriculaariselle eli opetusohjelmaan kuulumattomalle opintojaksolle, ja lopulta lokakuun loppupuolella jatkoon valittiin neljän opiskelijan ryhmä.

Pajala kuvaa porukkaa huippumotivoituneeksi. Opiskelijat ovat kokoontuneet ratkomaan tapauksia viikonloppuisinkin.
– Joukkuetta ei ollut vaikea saada kasaan, ja nyt on ratkaistu ”keissejä keissien perään”, sanoo joukkuetta valmentava Pajala.

Tapauksia osataan ratkoa ja esiintyminen on parantunut huimasti

Pajala sanoo, että samkilaiset ovat ennenkin olleet hyviä ratkomaan keissejä, niin myös nyt. Paukkuja on laitettu esiintymiseen, vaikka sen ei pitäisikään olla ratkaiseva tekijä arvioinnissa.

Tiimi oli jo kisaamassa Rotterdamissa, joten Guatemalan kisaan ei tarvitse lähteä kylmiltään.
– Tiedetään, miltä tuntuu olla kilpailutilanteessa luokkahuoneen sijaan, ja itseluottamus on kasvanut, sanoo Turunen.

Opiskelijat odottavat hienoa kisakokemusta, mutta erityisesti oppia siitä, miten ratkaisuihin edetään työelämän todellisissa tilanteissa. Kokemus tuo myös näkyvyyttä työnhaussa. Matkan arvo on huomattu myös SAMKin ulkopuolella ja matkakuluihin saatiin rahoitusta Raumalaisen kaupan ja tekniikan kannatussäätiöltä.

Kokemus tuo myös näkyvyyttä työnhaussa.

Sekä Hansen että Turunen sanovat, että kaikilla on tiimissä vahvuutensa, ja kaikki tukevat toisiaan.
– Lisäksi tulemme hyvin toimeen keskenämme, vaikka emme tule samasta koulutusohjelmasta ja olemme eri ikäisiä. Se on tärkeää kaikessa tiimityössä, ja erityisesti kun ollaan kovan paineen alaisia. Ei voisi olla parempaa porukkaa, jossa kisata, kehuu Turunen.
– Olemme jo nyt oppineet innovaatioista, analytiikasta ja esitystaidoista enemmän kuin tavallisissa opinnoissa. Uskon, että menemme jokaiseen osakisaan voitontahtoisina. Toivoittavasti se vie meidät pitkälle kisassa, sanoo Hansen.

20.2.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Marina Wikman

Lisää aiheesta

Anssi Pajala ja Marina Wikman
| Opinnot ja opetus

NIBS-promoottorit Marina ja Anssi: ”Tämä on työn suola”

Marina Wikman ja Anssi Pajala vastaavat liiketalouden opiskelijoiden osaamiskilpailun NIBS Case Competitionin järjestämisestä SAMKissa. Siksi, että se on heistä haastavaa ja hauskaa. Keitä he ovat ja mikä heitä vetää kansainväliseen yhteistyöhön opiskelijoiden kanssa?
| Liiketoiminta

Ensimmäinen NIBS-tuomarointikokemus yllätti positiivisesti

– Kilpailupäivät vaativat täyttä keskittymistä ja kotiin palatessa oli takki tyhjä. Jälkeenpäin kuitenkin on todettava, että viikko oli antoisin pitkään aikaan, kertovat hankesuunnittelijat Pia Halttunen ja Jaana Sävel.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html