SAMKin hyvinvointiteknologian koulutus saavuttanut jo teini-iän

Virstanpylvästä juhlitaan Digiavaimia hyvinvointiin Satakunnasta -symposiumissa 17.11.2017 klo 9-15 SAMKin Porin kampuksen Agora-salissa.

8.8.2017 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Katri Väkiparta

Smart technology brochure on the classroom table

Juhlavuoden tilaisuuden ohjelma painottuu nykyisten hyvinvointiteknologian yamk-koulutuksen ja hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmän tuotoksiin erityisesti partnereiden näkökulmasta. Symposiumin aiheita ovat mm. robotiikka, tekoäly, pelillisyys, design, taiteen ja teknologian kohtaaminen, hyvinvointiteknologian kansainväliset ja kansalliset ajankohtaiset kuulumiset.

Syposiumin puhujina ovat mm. vanhempi neuvonantaja Madis Tiik Sitrasta, professori Peter Ross Tallinnan Teknillisestä yliopistosta, professori Tarmo Lipping Tampereen teknillisestä yliopistosta, erityisasiantuntija Lea Stenberg Valli ry:n Ikäteknologiakeskuksesta, aluekehitysasiantuntija Katja Laitinen Satakuntaliitosta sekä dosentti, Eisenhower fellow Harri Ketamo HeadAIsta.

Asiakaslähtöisyys terveydenhuollossa digitalisaation avulla oli hyvinvointiteknologian koulutuksen käynnistävä periaate vuonna 2002. Nyt digitalisaatio on arkipäivää niin terveydenhuollossa kuin muillakin aloilla.

– Koulutuksen sisältöjä ja painotuksia on vuosien mittaan päivitetty ja koulutustarve on entisestään lisääntynyt. SAMKin hyvinvointiteknologian koulutuksen pohjalta toteutettiin myös Master Care & Technology koulutusohjelma eurooppalaisessa korkeakoulukonsortiossa 2015-2017. Ensimmäiset eurooppalaisen koulutuksen opiskelijat valmistuivat heinäkuussa 2017, myös kaksi SAMKin opiskelijaa sai kaksoistutkinnon, kertoo yliopettaja Andrew Sirkka.

Kaikki ovat tervetulleita juhlavuoden symposiumiin kuulemaan, katsomaan ja keskustelemaan satakuntalaisesta osaamisesta, onnistumisista ja uusista näköaloista digitalisaation hyödyntämisessä hyvinvointipalveluissa.

 

Hyvinvointiteknologian ylempi AMK-koulutus SAMKissa aloitettiin vuonna 2002 kiinteänä osana Satakunnan Makropilottia. TKI-integraatio on alusta lähtien ollut kiinteä osa hyvinvointiteknologian ylempää AMK-koulutusta.

Lisää aiheesta

Tiina Savola pöydän ääressä
| Hyvinvointi ja terveys

Hyvinvointi ja terveys -osaamisalueen johtaja Tiina Savola: ”Ihminen on tärkein”

– Täällä on valtava pedagoginen osaaminen ja tietotaito. Ollaan uudistushalukkaita ja vaikka työssä on kiire, etsitään silti uusia keinoja parantaa koulutuksen laatua. Näin hyvinvointi ja terveys -osaamisalueen johtaja Tiina Savola kokee SAMKin, uuden työpaikkansa.
Sari Merilampi ja Andrew Sirkka
| Hyvinvointi ja terveys

Uusi kansainvälinen oppikirja: Hyvinvointiteknologia on välttämättä monialaista

Hyvinvointiteknologian kehittäminen vaatii monialaista keskustelua. Se tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että insinööri ja sairaanhoitaja ymmärtävät toisiaan. Sari Merilampi ja Andrew Sirkka SAMKin hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmästä ovat toimittaneet hyvinvointiteknologian perusteisiin ja käytännön ideoihin johdattelevan kirjan, jota juuri odotetaan painosta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tavoitteletko verkkokauppasi kasvua? SAMK etsii verkkokauppojen kehityshankkeeseen kumppaneiksi satakuntalaisia yrityksiä. Osallistuminen on yrityksille maksutonta. Ilmoittautumiset 10.12.2021 mennessä. Tule mukaan. #samk #verkkokauppa #kehityshanke
https://verkkokauppa20.samk.fi/

Altogether 91 students graduated from SAMK in November. Eleven of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
#samk #mysamk #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/91-students-graduated-from-samk-in-november/

SAMK on mukana @K2RAU vuotuisen kansainvälistymispalkinnon finaalissa Port Activity App satamasovelluksella. Voittaja valitaan pitchaus-tilaisuudessa 9.12.
https://raumankauppakamari.fi/fi-fi/article/tapahtumat/kansainvalistymispalkintokisa-912-kilpailijat-esittaytyvat/1605/
@merilogistiikka @CentralBaltic #EfficientFlow

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 91 opiskelijaa. Valmistuneista 11 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💯 🌹
#samk #mysamk #alumni #katsetulevaisuuteen #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-marraskuussa-yhteensa-91-opiskelijaa/

@SatakunnanAMK and @NUST_Namibia have signed a double degree agreement for marine engineers! The first group of students will arrive to Rauma in early 2022. #merilogistiikka #mysamk #thinkfuture https://www.merilogistiikka.fi/en/news/ten-years-co-operations-to-namibia-culminates-to-marine-engineer-double-degree/