SAMKin hyvinvointiteknologian koulutus saavuttanut jo teini-iän

Virstanpylvästä juhlitaan Digiavaimia hyvinvointiin Satakunnasta -symposiumissa 17.11.2017 klo 9-15 SAMKin Porin kampuksen Agora-salissa.

8.8.2017 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Katri Väkiparta

Hyvinvointi Tech

Juhlavuoden tilaisuuden ohjelma painottuu nykyisten hyvinvointiteknologian yamk-koulutuksen ja hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmän tuotoksiin erityisesti partnereiden näkökulmasta. Symposiumin aiheita ovat mm. robotiikka, tekoäly, pelillisyys, design, taiteen ja teknologian kohtaaminen, hyvinvointiteknologian kansainväliset ja kansalliset ajankohtaiset kuulumiset.

Syposiumin puhujina ovat mm. vanhempi neuvonantaja Madis Tiik Sitrasta, professori Peter Ross Tallinnan Teknillisestä yliopistosta, professori Tarmo Lipping Tampereen teknillisestä yliopistosta, erityisasiantuntija Lea Stenberg Valli ry:n Ikäteknologiakeskuksesta, aluekehitysasiantuntija Katja Laitinen Satakuntaliitosta sekä dosentti, Eisenhower fellow Harri Ketamo HeadAIsta.

Asiakaslähtöisyys terveydenhuollossa digitalisaation avulla oli hyvinvointiteknologian koulutuksen käynnistävä periaate vuonna 2002. Nyt digitalisaatio on arkipäivää niin terveydenhuollossa kuin muillakin aloilla.

– Koulutuksen sisältöjä ja painotuksia on vuosien mittaan päivitetty ja koulutustarve on entisestään lisääntynyt. SAMKin hyvinvointiteknologian koulutuksen pohjalta toteutettiin myös Master Care & Technology koulutusohjelma eurooppalaisessa korkeakoulukonsortiossa 2015-2017. Ensimmäiset eurooppalaisen koulutuksen opiskelijat valmistuivat heinäkuussa 2017, myös kaksi SAMKin opiskelijaa sai kaksoistutkinnon, kertoo yliopettaja Andrew Sirkka.

Kaikki ovat tervetulleita juhlavuoden symposiumiin kuulemaan, katsomaan ja keskustelemaan satakuntalaisesta osaamisesta, onnistumisista ja uusista näköaloista digitalisaation hyödyntämisessä hyvinvointipalveluissa.

 

Hyvinvointiteknologian ylempi AMK-koulutus SAMKissa aloitettiin vuonna 2002 kiinteänä osana Satakunnan Makropilottia. TKI-integraatio on alusta lähtien ollut kiinteä osa hyvinvointiteknologian ylempää AMK-koulutusta.

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Hyvinvointi ja terveys -osaamisalueen johtaja Tiina Savola: ”Ihminen on tärkein”

– Täällä on valtava pedagoginen osaaminen ja tietotaito. Ollaan uudistushalukkaita ja vaikka työssä on kiire, etsitään silti uusia keinoja parantaa koulutuksen laatua. Näin hyvinvointi ja terveys -osaamisalueen johtaja Tiina Savola kokee SAMKin, uuden työpaikkansa.
Sari Merilampi ja Andrew Sirkka
| Hyvinvointi ja terveys

Uusi kansainvälinen oppikirja: Hyvinvointiteknologia on välttämättä monialaista

Hyvinvointiteknologian kehittäminen vaatii monialaista keskustelua. Se tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että insinööri ja sairaanhoitaja ymmärtävät toisiaan. Sari Merilampi ja Andrew Sirkka SAMKin hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmästä ovat toimittaneet hyvinvointiteknologian perusteisiin ja käytännön ideoihin johdattelevan kirjan, jota juuri odotetaan painosta.

Uusimmat uutiset

Jämin matkailun luontokohteiden tienviitta
| Matkailu

Korona iski rajusti matkailualalle, mutta Jämillä uskotaan lähimatkailun kasvuun

Paikalliset ja lähialueen palvelut nousevat koronakriisin myötä aivan uuteen valoon, uskovat Jämin alueen matkailuyrittäjät. Virus sekoitti alkukeväästä yrittäjien suunnitelmat täysin ja tästä...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Hei SAMKin YAMK- tai monimuoto-opiskelija! Opiskelijakunta SAMMAKKO haluaa kehittää palvelujaan kaikille SAMKin opiskelijoille. Kehittämisen tueksi kootaan opiskelijapalvelujen kehittämisryhmät YAMK- ja monimuoto-opiskelijoista. Täytä hakemus SAMMAKKOn kotisivuilla.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Lähde lähimatkalle! Tänä vuonna jokainen yksittäinen matkailija on yrityksille elintärkeä. Kesäsesonki määrittelee edellytykset yritystoiminnan jatkumiselle.

Satakuntalaisille matkailuyrityksille toukokuussa tehdyssä verkkokyselyssä kerättiin tietoa koronakriisin vaikutuksista yritysten toimintaan.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
YAMK-tutkinnon jälkeen Sanna Rajala aloitti opettajan pedagogiset opinnot. Ohjaamisharjoittelun Sanna suoritti jo opiskeluajoista tutulla SAMKin Kuninkaisten kampuksella, verkko-opintojen parissa.

Lue Sannan matka AMK-opiskelijasta opettajaharjoittelijaksi.

Simulation is integral to developing autonomous systems. One example is the Intelligent Shipping Technology Test Laboratory at SAMK in Rauma. The lab is designed as a testing environment for remotely controlled, autonomous vessels. #istlab #wärtsilä
https://t.co/5KBhsnveb9

Kuuntele ja kuule nuorta – se kantaa hedelmää. Yhdessä suunniteltu motivoi myös yhdessä tekemiseen, yhteistyöhön.
#samk #tukee #nuoret #mielipide #sk #yksinäisyys

https://t.co/MeaLZbaCSo

Lähde lähimatkalle! Tänä vuonna jokainen yksittäinen matkailija on yrityksille elintärkeä. Kesäsesonki määrittelee edellytykset yritystoiminnan jatkumiselle.
#satamatkaamaalle #visitsatakunta #matkailu #yrittäjyys #lähimatkailu @satamatkaa @visitsatakunta
https://t.co/7vnzpuaYEn

Sanna Rajala palasi entiseen opinahjoonsa, SAMKin Kuninkaisten kampukselle, suorittamaan opettajaopintojensa harjoittelujaksoa. Lue Sannan matka AMK-opiskelijasta opettajaharjoittelijaksi. https://t.co/krtrVieNSz
#samk #ylpeästiamk #ohjaamisharjoittelu #amk