SAMKille rahoitus muuntokoulutukseen automaatio- ja konetekniikan insinööriksi – haku koulutukseen keväällä

Opetusministeriö on myöntänyt SAMKille 960 000 euroa automaation ja konetekniikan muuntokoulutukseen. Opiskelupaikkoja on 60 opiskelijalle. Haku koulutukseen on keväällä.

11.1.2018 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Tomi Glad

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita Porin kampuksella. Kuva: Tomi Glad
Kuvassa SAMKin opiskelijoita syksyllä 2017.

Satakunnassa ja lähialueilla on pulaa automaatio-, ICT- ja konetekniikan insinööreistä. Tarpeeseen vastataan nopeimmin muuntokoulutuksella. Koulutukseen odotetaan sekä insinöörejä että esimerkiksi toisen asteen koulutuksen käyneitä, jotka haluavat suunnata osaamistaan ns. positiivisen rakennemuutoksen aloille ja laajentaa näin työllistymismahdollisuuksiaan.

Koulutuksen kesto on yksilöllinen, esimerkiksi työssäkäyville insinööreille kaksi vuotta. Aiemman koulutuksen lisäksi huomioidaan työelämäkokemus.

– Tarkoitus on myös, että työssäkäyvillä on mahdollisuus tehdä oppimistehtäviä omalla työpaikallaan, jotta työpäiväkin edistäisi opintoja ja toisaalta yritys pääsee kehittämään toimintojaan heti. Kaksi vuotta on yrityksellekin pitkä aika odotella valmistumista, sanoo osaamisaluejohtaja Petteri Pulkkinen.

Koulutus vastaa niin yksilöiden kuin yritystenkin intresseihin.

– Myös yrityksellä on tarve kehittää henkilöstönsä osaamista ja muuntokoulutus tuo siihen hyvä mahdollisuuden, Pulkkinen jatkaa.

Koulutus on ilta- ja viikonloppuopetusta, ja paljon siitä tapahtuu SAMKin verkko-oppimisympäristöissä täysin perinteisen opetuksen tapaan, jolloin opetusta voi seurata paikasta riippumatta. Lähiopetus on Porissa, uusissa hyvin varustetuissa laboratorioissa. Koulutuksessa on kaikille yhteinen osuus, osa sisällöistä vaihtelee suuntautumisen mukaan.

– Kaikessa on kuitenkin digitaalisuus ja teknologiakehitys näkökulmana, esimerkiksi konetekniikassa korostuvat uudet suunnittelu- ja valmistusmenetelmät, kertoo Petteri Pulkkinen.

Lisätiedot: osaamisaluejohtaja Petteri Pulkkinen, p. 044 710 3296

Lue opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote rahoituksesta

11.1.2018 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Tomi Glad

Lisää aiheesta

| Automaatio ja teollisuus

SAMKin robotiikka- ja automaatioalan muuntokoulutuksen avulla lisää osaajia – ratkaisu Satakunnan työvoimapulaan

Satakunnassa on Suomen suurin automaatio‐ ja robotiikka‐alan keskittymä ja osaajista on työvoimapulaa. Alan kasvu on ollut merkittävää ja sillä on potentiaalia alueen talouskasvuun
SAMK automaatio Mirka Leino, Joonas Kortelainen, Janika Tommiska
| Automaatio ja teollisuus

Robotit tulevat kaikkien työkavereiksi nopeammin kuin uskotkaan

Mitä jos osa työntekijöistäsi tai työkavereistasi olisi robotteja? Tämä on todellisuutta nykyistä useamman työpaikalla ehkä nopeammin kuin uskotkaan. Parasta valmistautua muutokseen. Se tulee.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA