SAMKiin lisää kansainvälistä tieteellistä osaamista

SAMKin strategiassa korostetaan kansainvälisyyttä ja perätään kansainvälisesti arvostettua asiantuntemusta. Vaikka SAMKissakin kasvetaan kansainvälisiksi osaajiksi, on tärkeää tuoda kansainvälisesti tunnistettua tieteellistä osaamista myös ulkoa päin.

13.6.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Tekniikan tohtorit yhdistävät voimansa. Johanna Virkki Tampereen teknillisestä yliopistosta tulee SAMKin tutkimusryhmään, jota vetää Sari Merilampi.
Tekniikan tohtorit yhdistävät voimansa. Johanna Virkki Tampereen teknillisestä yliopistosta tulee SAMKin tutkimusryhmään, jota vetää Sari Merilampi.

TkT Johanna Virkki Tampereen teknillisestä yliopistosta on Hyvinvointia edistävän teknologian (HET) tutkimusryhmän uusi asiantuntijajäsen. Hänen rekrytointiprosessinsa ei ole ihan perinteinen.

TTY:n akatemiatutkija SAMKin asiantuntijaksi

Olemme tehneet Johanna Virkin kanssa jo vuosien ajan tiivistä tutkimusyhteistyötä, joka liittyy elektroniikan uusiin valmistusmenetelmiin ja puettaviin antenneihin. Tutkimusryhmän projektien kautta tutkimallemme teknologialle on löydetty kiinnostavia sovellusalueita erityisesti hyvinvointisektorilta.

– Tästä syntyi ajatus tutkijavaihdolle ja laajemmalle yhteistyölle, Virkki sanoo.

Kuluneena keväänä Johanna Virkki sai arvostetun akatemiatutkijarahoituksen. Tähän tutkimussuunnitelmaan on sisällytetty paitsi tiivistä yhteistyötä, myös tutkijaliikkuvuutta Virkin omasta tutkimusryhmästä HET-tutkimusryhmään.

– Akatemiarahoitukseni on 5-vuotinen, joten puhumme nyt pitkäjänteisestä yhteistyöstä, Virkki toteaa.

Tieteellisen kapea-alaisemman tutkimuksen yhdistäminen SAMKin monialaiseen soveltavaan tutkimukseen on jo lähtökohtaisesti hedelmällistä. Ammattikorkeakoulun tiiviissä elinkeinoelämäyhteistyössä toteutettava soveltava tutkimus auttaa siinä, että yliopiston viimeisimmät tieteelliset tutkimustulokset hyödynnetään nopeasti uusien teknologiasovellusten ja palvelujen kehittämisessä.

Suuntana Kiina

Johanna on kokenut toimija Kiinassa. Tällä hetkellä hän muun muassa koordinoi Euroopan komission rahoittamaa liikkuvuusohjelmaa kiinalaisten partneriyliopistojen kanssa. Kiina on keskeisessä roolissa myös SAMKin strategiassa.

– Suomessa on pitkään painittu ikääntyvän väestön aiheuttamien haasteiden parissa ja monenlaisia teknologia-avusteisia ratkaisuja on jo pilotoitu.

Lähdemme syksyllä 2016 yhdessä Kiinaan.

– Tavoitteena on kartoittaa mahdollisuuksia ja uusia yhteistyökumppaneita kohdistetummalle tutkimukselle, puettavaan anturointiin liittyen, Virkki selventää innostuneesti.

– Lisäksi pyrimme kartoittamaan erityisesti satakuntalaisten alan yritysten osaamisen mahdollisuuksia Kiinassa. Yhdistämällä olemassa olevat suhteemme, osaamisemme ja infrastruktuurimme, olemme entistä vahvempia ja kiinnostavampia.

Johanna Virkki & Sari Merilampi

Kirjoittaja

TkT Sari Merilampi
HET-tutkimusryhmän vetäjä

Sari on TTY:n kasvatti, tekniikan tohtori sähkötekniikan alalta. Sari tutkii teknologian mahdollisuuksia hyvinvoinnin edistämiseksi. Sarin tutkimusaiheena on erityisesti RFID-teknologia ja sen hyvinvointisovellutukset. Kirjoittaja on kuvassa oikealla.

Kuva: Antti Koivisto

13.6.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Lisää aiheesta

Valkoisia kukkia/White flowers
| SAMK

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 91 opiskelijaa

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 91 opiskelijaa. Valmistuneista 11 suoritti YAMK-tutkinnon.
Mies seisoo merenkulun simulaattorissa katse kameraan päin.
| ISTLAB

Raumalla simuloitiin etäluotsauksen haasteita

Raumalla kartoitettiin ISTLAB-projektin osana ulkoisten tekijöiden vaikutusta luotsien toimintaan etäluotsaustilanteessa. Testien tuloksia voidaan hyödyntää tulevaisuuden etäluotsauksen kehittämisessä ja tulosten toivotaan myös antavan suuntaviivoja eri asteisesti autonomisten alusten kehitystyölle.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tavoitteletko verkkokauppasi kasvua? SAMK etsii verkkokauppojen kehityshankkeeseen kumppaneiksi satakuntalaisia yrityksiä. Osallistuminen on yrityksille maksutonta. Ilmoittautumiset 10.12.2021 mennessä. Tule mukaan. #samk #verkkokauppa #kehityshanke
https://verkkokauppa20.samk.fi/

Altogether 91 students graduated from SAMK in November. Eleven of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
#samk #mysamk #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/91-students-graduated-from-samk-in-november/

SAMK on mukana @K2RAU vuotuisen kansainvälistymispalkinnon finaalissa Port Activity App satamasovelluksella. Voittaja valitaan pitchaus-tilaisuudessa 9.12.
https://raumankauppakamari.fi/fi-fi/article/tapahtumat/kansainvalistymispalkintokisa-912-kilpailijat-esittaytyvat/1605/
@merilogistiikka @CentralBaltic #EfficientFlow

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 91 opiskelijaa. Valmistuneista 11 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💯 🌹
#samk #mysamk #alumni #katsetulevaisuuteen #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-marraskuussa-yhteensa-91-opiskelijaa/

@SatakunnanAMK and @NUST_Namibia have signed a double degree agreement for marine engineers! The first group of students will arrive to Rauma in early 2022. #merilogistiikka #mysamk #thinkfuture https://www.merilogistiikka.fi/en/news/ten-years-co-operations-to-namibia-culminates-to-marine-engineer-double-degree/