SAMKiin lisää kansainvälistä tieteellistä osaamista

SAMKin strategiassa korostetaan kansainvälisyyttä ja perätään kansainvälisesti arvostettua asiantuntemusta. Vaikka SAMKissakin kasvetaan kansainvälisiksi osaajiksi, on tärkeää tuoda kansainvälisesti tunnistettua tieteellistä osaamista myös ulkoa päin.

13.6.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Tekniikan tohtorit yhdistävät voimansa. Johanna Virkki Tampereen teknillisestä yliopistosta tulee SAMKin tutkimusryhmään, jota vetää Sari Merilampi.
Tekniikan tohtorit yhdistävät voimansa. Johanna Virkki Tampereen teknillisestä yliopistosta tulee SAMKin tutkimusryhmään, jota vetää Sari Merilampi.

TkT Johanna Virkki Tampereen teknillisestä yliopistosta on Hyvinvointia edistävän teknologian (HET) tutkimusryhmän uusi asiantuntijajäsen. Hänen rekrytointiprosessinsa ei ole ihan perinteinen.

TTY:n akatemiatutkija SAMKin asiantuntijaksi

Olemme tehneet Johanna Virkin kanssa jo vuosien ajan tiivistä tutkimusyhteistyötä, joka liittyy elektroniikan uusiin valmistusmenetelmiin ja puettaviin antenneihin. Tutkimusryhmän projektien kautta tutkimallemme teknologialle on löydetty kiinnostavia sovellusalueita erityisesti hyvinvointisektorilta.

– Tästä syntyi ajatus tutkijavaihdolle ja laajemmalle yhteistyölle, Virkki sanoo.

Kuluneena keväänä Johanna Virkki sai arvostetun akatemiatutkijarahoituksen. Tähän tutkimussuunnitelmaan on sisällytetty paitsi tiivistä yhteistyötä, myös tutkijaliikkuvuutta Virkin omasta tutkimusryhmästä HET-tutkimusryhmään.

– Akatemiarahoitukseni on 5-vuotinen, joten puhumme nyt pitkäjänteisestä yhteistyöstä, Virkki toteaa.

Tieteellisen kapea-alaisemman tutkimuksen yhdistäminen SAMKin monialaiseen soveltavaan tutkimukseen on jo lähtökohtaisesti hedelmällistä. Ammattikorkeakoulun tiiviissä elinkeinoelämäyhteistyössä toteutettava soveltava tutkimus auttaa siinä, että yliopiston viimeisimmät tieteelliset tutkimustulokset hyödynnetään nopeasti uusien teknologiasovellusten ja palvelujen kehittämisessä.

Suuntana Kiina

Johanna on kokenut toimija Kiinassa. Tällä hetkellä hän muun muassa koordinoi Euroopan komission rahoittamaa liikkuvuusohjelmaa kiinalaisten partneriyliopistojen kanssa. Kiina on keskeisessä roolissa myös SAMKin strategiassa.

– Suomessa on pitkään painittu ikääntyvän väestön aiheuttamien haasteiden parissa ja monenlaisia teknologia-avusteisia ratkaisuja on jo pilotoitu.

Lähdemme syksyllä 2016 yhdessä Kiinaan.

– Tavoitteena on kartoittaa mahdollisuuksia ja uusia yhteistyökumppaneita kohdistetummalle tutkimukselle, puettavaan anturointiin liittyen, Virkki selventää innostuneesti.

– Lisäksi pyrimme kartoittamaan erityisesti satakuntalaisten alan yritysten osaamisen mahdollisuuksia Kiinassa. Yhdistämällä olemassa olevat suhteemme, osaamisemme ja infrastruktuurimme, olemme entistä vahvempia ja kiinnostavampia.

Johanna Virkki & Sari Merilampi

Kirjoittaja

TkT Sari Merilampi
HET-tutkimusryhmän vetäjä

Sari on TTY:n kasvatti, tekniikan tohtori sähkötekniikan alalta. Sari tutkii teknologian mahdollisuuksia hyvinvoinnin edistämiseksi. Sarin tutkimusaiheena on erityisesti RFID-teknologia ja sen hyvinvointisovellutukset. Kirjoittaja on kuvassa oikealla.

Kuva: Antti Koivisto

13.6.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Lisää aiheesta

Hyvinvoinnin apuvälineitä ikäihmiselle.
| Hyvinvointi ja terveys

Teknologian käyttöönoton kynnystä halutaan madaltaa ohjauksella, kokeilulla ja lainauksella

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.
Jyri Polttila istuu laiturilla.
| SAMK

Laivasähköasentajasta sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi

Ammattikoulun todistus avasi ovet 22-vuotiaalle Jyri Polttilalle SAMKiin. Jyri opiskelee ensimmäistä vuotta sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

Porin Saskiat palkitsi kolme SAMKista viime keväänä kuvataiteilijaksi valmistunutta taiteilijaa, Senja Teriahon, Noora Lyyran ja Janina Haapasen. Heidän töitään on nyt esillä Galleria Porin Saskiassa.

#kuvataide #katsetulevaisuuteen

Mobiilirobottitestaus jatkuu DiakonTerveydessä. Robotti saattaa asiakkaat vaikka ryhmäliikuntaan tai kotihoidon toimistolle. Yhteistyössä @SatakunnanAMK @RoboAI2 @TampereUni @SuomenAkatemia ja Diakon.

SAMK has conducted a student well-being survey for several years. Despite national concerns about the students’ well-being, the overall well-being of SAMK students has improved from what it was a few years ago.

#thinkfuture #wellbeing

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 klo 16.
#katsetulevaisuuteen #rekry #avoimettyöpaikat

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence