Haku SAMKiin käynnistyi ─ Tarjolla ensi kertaa mekatroniikan kansainvälistä koulutusta

Hakuaika ammattikorkeakouluihin käynnistyi vaiheittain. Haku kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin käynnistyi 10.3.2021. Suomenkielisten koulutusten osalta haku käynnistyy 17.3.2021. Kaikki haut päättyvät 31.3.2021.

Naisopiskelija läppärin kanssa SAMK-kampus Porin kirjastossa.
Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita Porin kampuksella. Kuva: Tomi Glad

Nyt haussa olevat koulutukset alkavat ensi syksynä. Tällä hetkellä opiskelijat ovat etäopetuksessa. (arkistokuva)

SAMKissa on hakukohteina yhteensä 21 päivätoteutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, kymmenen monimuoto- tai verkkototeutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja kuusi ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa (Master). Osa koulutuksista tarjotaan kokonaan englannin kielellä. Osa näistä koulutuksista oli haussa myös tammikuussa.

Tänä keväänä on ensimmäistä kertaa mahdollisuus hakea mekatroniikan englanninkieliseen koulutukseen (Degree Programme in Mechatronics). Mekatroniikan koulutus antaa opiskelijoille syvällistä tietoa laitteiden, laitteiden ja järjestelmien rakenteista, jotka ovat olennainen osa modernia elämäämme.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on SAMKissa yhteensä 1070 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa 156. Kaikki nyt haussa olevat opinnot käynnistyvät elo-syyskuussa 2021.

Koronaviruspandemia vaikuttaa yhteishakuun

Koronaviruspandemialla on yhä vaikutuksia ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnassa. SAMKin suomenkielisten päivätoteutusten opiskelijavalinnat toteutetaan todistusvalinnoilla sekä AMK-valintakokeella, joka järjestetään viranomaisohjeita noudattaen hakijoiden terveys ja turvallisuus huomioon ottaen touko-kesäkuun vaihteessa.

– Tänä keväänä AMK-valintakoe toteutetaan yksivaiheisena lähikokeena ammattikorkeakoulujen kampuksilla. Näin jokaisella hakijalla on mahdollisuus valita itselleen sopivin koeaika ja -paikka yhteishaun hakulomakkeelta, kertoo opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala.

Kaikkien SAMKin monimuoto- ja verkkototeutusten sekä ylempään AMK-tutkintoon johtavien koulutusten opiskelijavalinnat tehdään verkossa toukokuun loppuun mennessä päättyvien valintakurssien avulla. Valintakurssi sisältyy kunkin koulutuksen opintoihin, ja opiskelijaksi valituille se luetaan hyväksi osana tutkintoa.

 


Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, janne.santala@samk.fi, p. 044 710 3012

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.