SAMK valmiina 30-vuotisjuhlavuoteen – Rehtorille luovutettiin käädyt

SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillalle luovutetut käädyt on suunnitellut muotoilija ja kultaseppä Assi Arnimaa-Leinonen. Hänen kädenjälkeään on nähty monissa timanttisormus- ja hopeakorumallistoissa.

15.10.2021 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Marius Tikkanen

Rehtori Jari Multisilta hopeakäädyissä ja taustalla Satakunnan kauppakamarin puheenjohtaja Pekka Ekberg.

Käädyt luovutettiin Satakunnan kauppakamarin hallituksen kokouksessa. Kuvassa etualalla SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta ja taustalla Satakunnan kauppakamarin puheenjohtaja Pekka Ekberg.

Käädyt luovutettiin nyt ensimmäistä kertaa SAMKin historiassa. Käätyjen luovutus on alkusysäys ammattikorkeakoulun 30-vuotisjuhlavuodelle, jota vietetään ensi vuonna. Tulevaa juhlavuotta varten on haluttu luoda myös uusia traditioita.

Käätyjen suunnittelu alkoi huhtikuussa 2020. SAMKin toiveena oli saada tyyliltään modernit ja pelkistetyt käädyt. Muotokielessä haluttiin näkyvän SAMKin logo ja sen syntytarinaa.

Hopea valikoitui jo heti alkuvaiheessa käätyjen materiaaliksi, koska sen katsottiin tuovan käätyihin nykyaikaista ja arvokasta ilmettä.

– Käätyjen haluttiin olevan toisaalta modernit ja tulevaisuuteen suuntautuvat, mutta myös uuden tradition alku ja saavan paljon käyttöä tulevien vuosien varrella, kertoo Satakunnan kauppakamarin puheenjohtaja Pekka Ekberg.

– Satakunnan kauppakamari halusi lahjoittaa käädyt ammattikorkeakoululle osoituksena arvokkaasta yhteistyöstä ja tärkeydestä, joka SAMKilla on tulevaisuuden osaajien valmiuksien luomisessa, hän jatkaa.

Käädyt suunnitellut Assi Arnimaa-Leinonen kertoo, että käätyjen elementtinä oleva SAMKin logo ja visuaalinen maailma on erittäin pelkistetty, joten käädynkin oli noudatettava samaa linjaa. Kääty esineenä on hyvin perinteinen, mutta nyt sen ilmeestä muodostui raikas ja moderni.

– Rakensin logon elementeistä ikään kuin kolmiulotteisen kuosin, joka toistuu käädyssä. SAMKin logo viestii eteenpäin pyrkimisestä ja kehittymisestä. Muoto on myös universaali ja sopii koko ammattikorkeakoulun profiiliin, eikä painota vain jotain tiettyä koulutusalaa, Assi Arnimaa-Leinonen kuvailee.

Satakunnan kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Nore ja puheenjohtaja Pekka Ekberg luovuttivat käädyt toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillalle Satakunnan kauppakamarin hallituksen kokouksessa.

Satakunnan kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Nore asettaa rehtori Jari Multisillalle hopeakäädyt

Käädyt

Hopeakäädyt on suunnitellut Assi Arnimaa-Leinonen. Käätyjen elementtinä oleva SAMKin logo ja visuaalinen maailma on erittäin pelkistetty. Hopea valikoitui käätyjen materiaaliksi, koska sen katsottiin tuovan käätyihin nykyaikaista ja arvokasta ilmettä.

Kuvassa Satakunnan kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Nore asettaa käädyt SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillalle.

15.10.2021 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Marius Tikkanen

Lisää aiheesta

SAMK profiloituu teollisuuskorkeakouluksi. SAMKilla on vastuu tuottaa muuntuvaa osaamista modernin ja monialaisen työelämän tarpeisiin maakunnassa ja lähialueilla sekä valituilla aloilla koko Suomessa.
| SAMK

SAMK on uudistanut strategiaansa ja nostaa merkittävästi opiskelupaikkojen määriä

SAMKin uusi strategia valmistui laajan yhteistyön tuloksena. Tulevina vuosina SAMK nostaa merkittävästi tutkintomääriä, kansainvälisten opiskelijoiden määrää sekä jatkuvan oppimisen paikkoja. Visiona on edelleen se, että jokainen opiskelijamme työllistyy.
Rehtori Jari Multisilta seuraa ikkunan takana tapahtuvaa opetusta.
| SAMK

Uusi rehtori on yhteistyön siivittäjä ja ihmisten johtaja

SAMKin johtamisvastuu siirtyy Juha Kämäriltä uudelle toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillalle. Multisilta on tätä ennen ehtinyt kuukauden verran tutustua taloon. – Käsitykseni SAMKista on näiden viikkojen aikana kirkastunut ja entisestään parantunut. SAMK on hyvin hoidettu ja hyvässä kunnossa. Täällä on innostunut tekemisen meininki, mikä näkyy ulospäin, mutta vielä paremmin sisältä katsoen, Multisilta sanoo.

Uusimmat uutiset

Kädet ovenkahvallam molemmin puolin ovea
| SAMK

SAMKille lähes miljoonan euron rahoitus sisäympäristöjen hygieniatutkimukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa rahoitusta seitsemään tutkimushankkeeseen arviointipaneelin tekemän arvioinnin perusteella. SAMKin tutkimushankkeelle "Healthier life with comprehensive indoor hygiene concept" myönnettiin rahoitusta noin 628 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK on monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä.Etsimme osaajia vahvistamaan joukkoamme:• ammattillinen erityisopettaja, Pori, haku päättyy 10.12.2021• opinto-ohjaaja (lehtori), Pori, haku päättyy 20.12.2021• opiskelijapalvelusihteeri, Pori, haku päättyy 8.12.2021• digi-pedatukihenkilö, Pori, haku päättyy 8.12.2021 • tuntiopettaja (logistiikka), Rauma, haku päättyy 3.12.2021Lisätietoja ja haku: bit.ly/3cQaJZW ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tekniikan tohtori, erikoistutkija Kari Lilja SAMKista pohtii Samkarit-blogitekstissään sitä, miten digitalisoituva yhteiskunta haastaa perinteisen etiikan ja filosofian. #katsetulevaisuuteen #samkarit
https://samkarit.samk.fi/2021/11/25/digitalisoituva-yhteiskunta-haastaa-perinteisen-etiikan-ja-filosofian/

On 14–16 December 2021 Education Finland cluster, including SAMK, is happy to share the story of Finnish education in Finland’s spectacular Snow Cape Pavilion at @expo2020dubai
#expo2020 #StudyinFinland #EducationFinland @FinlandExpo2020

https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-will-showcase-its-education-and-services-at-dubai-expo/

SAMK tänään ja huomenna Studia-messuilla. Tänään osastolla kävi kuhina, SAMKin opintotarjonta kiinnosti ja messuvieraat yrittivät saada nimensä parhaiden mölkyn heittäjien listalle.

Tänään messut auki klo 17 asti. Huomenna klo 9–16.

#katsetulevaisuuteen #studia2021

RoboAI-viikko käynnissä @SatakunnanAMK. Tänään kysytään mm. voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla hyötyä kuntoutuksessa. https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

SAMKissa lehtorina toimiva kuvanveistäjä Heli Ryhänen on saanut Pirkanmaan taidepalkinnon. Taidetoimikunnan mielestä hänen teoksensa ovat ajattomia, kuin reliikkejä menneestä maailmasta. @aamulehti #kuvataide #katsetulevaisuuteen
https://www.aamulehti.fi/kuvataide/art-2000008415265.html