SAMK ottaa käyttöön lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) ottaa ensi vuonna käyttöön lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolelta saapuville opiskelijoille. Maksut koskevat englanninkielisessä tutkintokoulutuksessa syksyllä 2017 aloittavia uusia opiskelijoita.

29.6.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Tätä aiemmin aloittaneiden opiskelu säilyy maksuttomana. Maksuttomuus säilyy myös suomenkielisessä tutkintokoulutuksessa opiskelijan kansalaisuudesta riippumatta. Lahjakkaille opiskelijoille voidaan myöntää stipendi lukuvuosimaksujen kattamiseen.

Päätöksen taustalla on ammattikorkeakoululain muutos, joka velvoittaa ammattikorkeakouluja maksujen perimiseen 1.8.2017 jälkeen aloittavilta EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevilta tutkinto-opiskelijoilta.

Lukuvuosimaksu tulee olemaan 7000 euroa (AMK-tutkinto) tai 8000 euroa (Master-tutkinto). Samaan aikaan SAMKissa otetaan käyttöön apurahamenettely, joka kytketään opinnoissa menestymiseen, erityisesti 55 opintopisteen saavuttamiseen lukuvuoden aikana.

Apurahalla kannustetaan tavoitteellisuuteen

– Apurahalla kannustetaan tavoitteelliseen opiskeluun, sanoo SAMKin kansanvälisten asioiden päällikkö Ari-Pekka Kainu.

– Kannustimet kasvavat sitä suuremmiksi mitä pidemmälle opiskelija on opinnoissaan edennyt. Jos tutkinto on suoritettu tavoitteellisessa suorittamisajassa tai sitä nopeammin, opiskelijalla on mahdollisuus saada huomattava valmistumisapuraha.

SAMKissa on tällä hetkellä neljä koulutusta, joihin otetaan sekä suomalaisia että kansainvälisiä opiskelijoita: Physiotherapy, International Business, Business Management and Entrepreneurship ja Information Technology. Valmistelussa on useita uusia englanninkielisiä koulutuksia.

EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevia opiskelijoita on tällä hetkellä kirjoilla 160. Eniten opiskelijoita on tähän mennessä tullut Nepalista ja Vietnamista.

 

Lisätietoja:

Kansainvälisten asioiden päällikkö Ari-Pekka Kainu, puh. 044 710 3179
Rehtori Juha Kämäri, puh. 044 710 3003

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html