SAMK merenkulkualan korkeakoulujen järjestön hallitukseen

Kansainvälinen merenkulkualan korkeakoulujen järjestö, International Association of Maritime Universities (IAMU) piti lokakuussa vuosikokouksensa, jossa se vahvisti SAMKin valinnan järjestön hallitukseen (International Executive Board) vuosiksi 2018–2019.

1.12.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Sauli Ahvenjärven albumi

SAMKIn Sauli Ahvenjärven seurassa Gdynia Maritime Universityn Irek Czarnowski.Puolasta ja Svendborg International Maritime Academy’n Tina Birgitte Sörensen Tanskasta. Heidän kanssaan toteutamme merenkulun koulutusta ja kyberturvallisuutta koskevan projektin.

Kuvassa SAMKin Sauli Ahvenjärven seurassa Svendborg International Maritime Academy’n Tina Birgitte Sörensen Tanskasta ja Gdynia Maritime Universityn Irek Czarnowski.Puolasta. Heidän kanssaan toteutamme merenkulun koulutusta ja kyberturvallisuutta koskevan projektin.

Sauli Ahvenjärvi

Samassa yhteydessä SAMK valittiin hallituksen alakomiteaan Policy Planning Committee (PPC). Tämä on merkittävä luottamuksen osoitus ja tunnustus SAMKin 15 vuotta jatkuneelle toiminnalle IAMU:n jäsenenä.

PPC:n muut jäsenet ovat IAMU:n japanilainen pääsihteeri Takeshi Nakazawa, järjestön rahoittajan, Nippon Foundationin, edustaja ja IAMU:n hallituksen puheenjohtaja, joka tulee California State Universitystä USAsta. PPC on hallituksen alakomitea, joka valmistelee IAMU:n tulevaa toimintaa hallitukselle.

– Maininnan arvoista on myös se, että vuosikokous hyväksyi IAMU:n vuoden 2019 projektiohjelmaan SAMKin hakemuksen tutkimukselle aiheesta ”Addressing Cyber Security in Maritime Education and Training”,  SAMKia kokouksessa edustanut Sauli Ahvenjärvi kertoo.

Kisa oli kova, sillä projektihakemusten hylkäysprosentti oli peräti 90 %

Ahvenjärven mukaan kisa oli kova, sillä projektihakemusten hylkäysprosentti oli peräti 90 %.

– Vetovastuu on SAMKilla ja toimin projektipäällikkönä. Muut partnerit ovat Gdynia Maritime University Puolasta ja Svendborg International Maritime Academy Tanskasta, Ahvenjärvi jatkaa.

Vuosikokous ja siihen liittyvän konferenssi pidettiin Varnassa Bulgariassa lokakuussa. Paikalla oli parisataa merenkulkualan yliopistojen professoria ja tutkijaa eri puolilta maailmaa. Myös konferenssissa SAMK oli vahvasti esillä. Ahvenjärven lisäksi konferenssissa esiintyivät Ninna Roos ja Peter Sandell. Lisäksi Heikki Koivisto oli mukana kirjoittajana yhdessä paperissa.

IAMU:n tavoitteena on edistää merenkulkualan korkeakoulujen välistä yhteistyötä ja merenkulun koulutusta ja tutkimusta sekä toimia merenkulkualan koulutuksen edustajana YK:n merenkulkujärjestössä IMO:ssa.

SAMK Ninna Roos

Ninna Roos

Nippon Foundation on iso japanilainen yleishyödyllinen säätiö, joka rahoittaa mm. monia kehitysyhteistyöhankkeita ja edistää kv merenkulun koulutuksen asioita – muun muassa toimimalla IAMU:n päärahoittajana ja Malmössä toimivan World Maritime Universityn tukijana. Lisää tietoa Nippon Foundationin kotisivuilla.

Katso konferenssista lisää.

Katso SAMKin merenkulun koulutus

1.12.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Sauli Ahvenjärven albumi

Lisää aiheesta

Rauman satamaa Merimäen suunnasta. Kuva: Jussi Partanen. Rauman satamaa. Rauma harbour.
| Merenkulku

SAMKille merkittävä kansainvälinen merenkulun turvallisuuspalkinto

Vuoden 2016 kansainvälinen merenkulun turvallisuuspalkinto on myönnetty SEAHORSE- projektin työryhmälle. SAMK on ainut pohjoiseurooppalainen palkinnon saaja.
Dynaamista paikannusta käytetään vedenalaisissa rakennustöissä, joissa ei voi käyttää ankkuria, erityisesti öljy- ja kaasuteollisuuden rakennustyömailla. DP-moodissa öljykentällä: Projektilastin purku supply-aluksesta putkenlaskijaan. Kuva Janne Lahtinen
| Merenkulku

Merenkulun dynaamisen paikannuksen DP-koulutus akkreditoitu

SAMKin merenkulun dynaamisen paikannuksen koulutus on jälleen akkreditoitu. SAMkissa voidaan siis opettaa merenkulkijat pitämään laiva paikoillaan tai hallitussa liikkeessä silloinkin, kun kuljetaan niin syvillä vesillä, että ankkurille ei ole käyttöä.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html