SAMK merenkulkualan korkeakoulujen järjestön hallitukseen

Kansainvälinen merenkulkualan korkeakoulujen järjestö, International Association of Maritime Universities (IAMU) piti lokakuussa vuosikokouksensa, jossa se vahvisti SAMKin valinnan järjestön hallitukseen (International Executive Board) vuosiksi 2018–2019.

1.12.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Sauli Ahvenjärven albumi

SAMKIn Sauli Ahvenjärven seurassa Gdynia Maritime Universityn Irek Czarnowski.Puolasta ja Svendborg International Maritime Academy’n Tina Birgitte Sörensen Tanskasta. Heidän kanssaan toteutamme merenkulun koulutusta ja kyberturvallisuutta koskevan projektin.

Kuvassa SAMKin Sauli Ahvenjärven seurassa Svendborg International Maritime Academy’n Tina Birgitte Sörensen Tanskasta ja Gdynia Maritime Universityn Irek Czarnowski.Puolasta. Heidän kanssaan toteutamme merenkulun koulutusta ja kyberturvallisuutta koskevan projektin.

Sauli Ahvenjärvi

Samassa yhteydessä SAMK valittiin hallituksen alakomiteaan Policy Planning Committee (PPC). Tämä on merkittävä luottamuksen osoitus ja tunnustus SAMKin 15 vuotta jatkuneelle toiminnalle IAMU:n jäsenenä.

PPC:n muut jäsenet ovat IAMU:n japanilainen pääsihteeri Takeshi Nakazawa, järjestön rahoittajan, Nippon Foundationin, edustaja ja IAMU:n hallituksen puheenjohtaja, joka tulee California State Universitystä USAsta. PPC on hallituksen alakomitea, joka valmistelee IAMU:n tulevaa toimintaa hallitukselle.

– Maininnan arvoista on myös se, että vuosikokous hyväksyi IAMU:n vuoden 2019 projektiohjelmaan SAMKin hakemuksen tutkimukselle aiheesta ”Addressing Cyber Security in Maritime Education and Training”,  SAMKia kokouksessa edustanut Sauli Ahvenjärvi kertoo.

Kisa oli kova, sillä projektihakemusten hylkäysprosentti oli peräti 90 %

Ahvenjärven mukaan kisa oli kova, sillä projektihakemusten hylkäysprosentti oli peräti 90 %.

– Vetovastuu on SAMKilla ja toimin projektipäällikkönä. Muut partnerit ovat Gdynia Maritime University Puolasta ja Svendborg International Maritime Academy Tanskasta, Ahvenjärvi jatkaa.

Vuosikokous ja siihen liittyvän konferenssi pidettiin Varnassa Bulgariassa lokakuussa. Paikalla oli parisataa merenkulkualan yliopistojen professoria ja tutkijaa eri puolilta maailmaa. Myös konferenssissa SAMK oli vahvasti esillä. Ahvenjärven lisäksi konferenssissa esiintyivät Ninna Roos ja Peter Sandell. Lisäksi Heikki Koivisto oli mukana kirjoittajana yhdessä paperissa.

IAMU:n tavoitteena on edistää merenkulkualan korkeakoulujen välistä yhteistyötä ja merenkulun koulutusta ja tutkimusta sekä toimia merenkulkualan koulutuksen edustajana YK:n merenkulkujärjestössä IMO:ssa.

SAMK Ninna Roos

Ninna Roos

Nippon Foundation on iso japanilainen yleishyödyllinen säätiö, joka rahoittaa mm. monia kehitysyhteistyöhankkeita ja edistää kv merenkulun koulutuksen asioita – muun muassa toimimalla IAMU:n päärahoittajana ja Malmössä toimivan World Maritime Universityn tukijana. Lisää tietoa Nippon Foundationin kotisivuilla.

Katso konferenssista lisää.

Katso SAMKin merenkulun koulutus

1.12.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Sauli Ahvenjärven albumi

Lisää aiheesta

Rauman satamaa Merimäen suunnasta. Kuva: Jussi Partanen. Rauman satamaa. Rauma harbour.
| Merenkulku

SAMKille merkittävä kansainvälinen merenkulun turvallisuuspalkinto

Vuoden 2016 kansainvälinen merenkulun turvallisuuspalkinto on myönnetty SEAHORSE- projektin työryhmälle. SAMK on ainut pohjoiseurooppalainen palkinnon saaja.
Dynaamista paikannusta käytetään vedenalaisissa rakennustöissä, joissa ei voi käyttää ankkuria, erityisesti öljy- ja kaasuteollisuuden rakennustyömailla. DP-moodissa öljykentällä: Projektilastin purku supply-aluksesta putkenlaskijaan. Kuva Janne Lahtinen
| Merenkulku

Merenkulun dynaamisen paikannuksen DP-koulutus akkreditoitu

SAMKin merenkulun dynaamisen paikannuksen koulutus on jälleen akkreditoitu. SAMkissa voidaan siis opettaa merenkulkijat pitämään laiva paikoillaan tai hallitussa liikkeessä silloinkin, kun kuljetaan niin syvillä vesillä, että ankkurille ei ole käyttöä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Navigointiin suunniteltujen syvyysmallien hyödyntämistä kehitetään ISTLAB-hankkeessa. Vedenalaisten mallien avulla merenpohjasta saadaan aiempaa yksityiskohtaisempaa tietoa luotseille ja alusten navigointijärjestelmiin.
https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping

Development work is ongoing in the ISTLAB project on how to utilise bathymetric models designed for navigation. Read more: https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping #navigation #bathymetricmodel

Yhteistyössä @SatakunnanAMK ja @SermatechFi järjestämä suunnittelukilpailu kannustaa opiskelijoita innovoimaan, miten robotit voisi yhdistää 3D-tulostamiseen. Kilpailu päättyy ensi viikolla! Missä nyt mennään?https://www.roboai.fi/automaatio-ja-robotiikka/3d-tulostus/robotit-mukaan-3d-tulostukseen-opiskelijat-haasteen-edessa/ #roboai #samk #mysamk #sermatech #robottihaaste

Altogether 31 students graduated from SAMK in February. Nine of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
https://www.samk.fi/en/uutiset/31-students-graduated-from-samk-in-february/

SAMKista valmistui helmikuussa yhteensä 31 opiskelijaa. Valmistuneista yhdeksän suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita. #samk #alumni #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-helmikuussa-yhteensa-31-opiskelijaa/