Etsi

SAMK kiittää SuomiAreenaan osallistuneita

Vuoden 2016 SuomiAreena on onnistuneesti takanapäin. Bisnesenkelit vetivät uuden Laiv@lavan täyteen yleisöä SAMKin Yrityskiihdyttämön tapahtumaan.  Kolibakteeri, tasapainopeli, opiskelijakunnan loikkakisat ja muut kiinnostavat tuttavuudet puolestaan saunavaunun esittelypisteelle. SAMK kiittää kaikkia rohkeita kokeilijoita, kiinnostuneita kysyjiä ja aktiivisia kuulijoita.

15.7.2016 | Teksti: Anne Sankari

Tiistain Teollisuus-pitch: Kuka saa bisnesenkelit innostumaan ideastaan, jonka SAMK järjesti yhteistyössä FIBANin eli Suomen Bisnesenkeleiden kanssa, oli yleisömenestys – ja  pitsaajat saivat todella haastetta bisnesenkeleiden raadilta. Ja jos nyt kuulette puhuttavan startupien sijaan aihioista, se saattaa johtua Anssi Vanjoen aloituksessaan käyttämästä suomennoksesta.

Laiv@lavalla.

– Bisnesenkelit kehuivat päivän aikana SAMKin vahvaa roolia yrittäjyysasioissa ja kannustivat meitä vahvistamaan sitä entisestään, kertoo pitch-tilaisuudesta vastannut TKI-vararehtori Cimmo Nurmi.

Jo tuttuun tapaan SAMKin esittelypiste oli opiskelijaprojektina tehdyllä saunavaunulla kauppakeskus Isokarhun kupeessa. Jokaiseen päivään lähdettiin jokin asia tai aktiviteetti kärjessä: maanantaina opiskelijakunta SAMMAKKO veti väkeä loikkakisallaan, tiistaina esiteltiin hyvinvointiteknologiaa tasapainolautapelillä ja 3D-tulostein.

Tasapainolautapeli. Esittelemässä insinööriopiskelija Janika Tommiska ja Tatu-Pekka Saarinen.

Tasapainolautapeli. Esittelemässä insinööriopiskelija Janika Tommiska ja Tatu-Pekka Saarinen.

Keskiviikkona paikalla olivat aurinkoenergian asiantuntijat, torstaina oli mahdollisuus kuulla erityisesti puhtaasta vedestä – ja bakteereista. Tulevan SAMK-Kampus Porin vuokraisäntämme Hemsön Jarkko Leinonen oli paikalla keskiviikkona ja torstaina valmiina vastaamaan yleisön kampusta koskeviin kysymyksiin. Perjantai oli jälleen erityisesti opiskelijakunnan: loikkakisan ja saunanlämmityksen.

– Päivä on mennyt tosi hyvin. Matti Vanhanen kävi katsomassa saunaa ja Ben Zyskowicz hyppäsi loikkakisassa, iloitsee näkyvyydestä opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Nuppu Strandberg vilvoitellessaan pyyhe ympärillään Porin kävelykadulla.

Samkilaisia oli myös paneeleissa ja edustamassa muillakin foormeilla, alla pari esimerkkiä:

Kaarina Latostenmaa Suomi Areena 2016 -vertaistukipaneelissa, Kaarinan oma näkökulma: esimiesten vertaistuki

Kaarina Latostenmaa paneelissa kaupungintalolla tiistain kelloa 11.45–13.00: Puoskarointia vai tukea ihmiseltä ihmiselle, aiheena vertaistuen ja -ryhmien eri muotoja ja mahdollisuuksia – Kaarinan näkökulmana esimiesten vertaistuki.

 

SAMKIin Soteekki jumppautti SuomiAreenalla maanantaina 2016-07-11

Soteekki jumppautti väkeä MTV-lavalta maanantaina.

SuomiAreenan merkeissä tapaamisiin taas ensi kesänä.

15.7.2016 | Teksti: Anne Sankari

Lisää aiheesta

Maikkarin pöllö SAMKin teltalla ilmapallonjakajan kanssa. Kuva Marika Virtanen
| SAMK

SAMK SuomiAreenalla 2016

SAMK on mukana 11. kertaa järjestettävällä SuomiAreenan Kansalaistorilla 11.-15.7. SAMKin teltta rakentuu edellisvuodesta tuttuun tapaan Porin Eetunaukiolle opiskelijoiden valmistamasta vuoden 1974 saunavaunusta.
| SAMK

SAMK selvittää yhteistyön tiivistämistä Tampere3-korkeakoulujen kanssa

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) hallitus on päättänyt selvittää yhteistyön mahdollisuuksia ja edellytyksiä Tampere3-korkeakoulujen kanssa. Esiselvitys laaditaan rehtori Juha Kämärin johdolla syyskuuhun mennessä.
| Opinnot ja opetus

SAMKissa on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi

Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) on lisähaku 1.-8.8.2016. Haussa on vielä muutama aloituspaikka kolmessa AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @Arene_ry Arene vieraili Kiinassa NAEA:n järjestämässä AMK-rehtoreiden foorumissa. Kiina hakee Suomesta esimerkkiä ammattikor… https://t.co/VWbaEBUJIt
  • RT @Arene_ry ”Hallitus piti lupauksensa ja koulutuksen kunnianpalautus toteutui. Ammattikorkeakoulut ovat tyytyväisiä hallitukse… https://t.co/2YjRvp5Dpe
  • RT @RoboAI2 Muista ilmoittautua 4.10. Porin kampuksella järjestettävään NEXT2019 Robotiikka- ja hitsausseminaariin. Tilaisuus o… https://t.co/jttJK0I4FR