SAMK-kampus Pori pian muuttovalmis

SAMKin kaikki Porissa olevat toiminnot muuttavat uudelle kampukselle toukokuun 2017 alussa. Koko kampus tulee olemaan moderni oppimisympäristö.

3.3.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Veera Korhonen

SAMK uusi kampus 25.2.2017

Kampus alkaa olla jo melko valmis.

− Uudet pienemmät mutta toiminnallisemmat tilat tarkoittavat uusia toimintatapoja lähes kaikessa, toteaa kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jussi Koskinen.

Tiloja on käytössä muutaman ihmisen työtiloista aina 1000 hengen Agora-saliin, joka mahdollistaa niin kansainväliset konferenssit kuin kansalliset seminaarit. Kampuksen kirjasto tulee olemaan Satakunnan suurin tiedekirjasto ja sähköinen palvelukeskus.

Talotekniset järjestelmät, kuten aurinkosähköjärjestelmät, on osin suunniteltu ja rakennettu opiskelijatyönä ja ne ovat kampuksen käyttöönoton jälkeen tutkimus- ja opiskelukäytössä.  Opiskelijat ovat olleet mukana myös tilojen suunnittelussa. Fysioterapian opiskelijat ovat esimerkiksi osallistuneet kuntosalin suunnitteluun. Se tulee palvelemaan myös opetusta.

Eri kokoiset opetustilat ovat muuntuvia ja erilaisiin opetusmenetelmiin soveltuvia. Uutuutena käyttöön tulee tenttiakvaario, joka on ollut Rauman kampuksella käytössä jo vuoden. Tenttiakvaario mahdollistaa opintojen nopeamman etenemisen tarjoamalla mahdollisuuden tenttien joustavampaan suorittamiseen. Kokemukset Raumalta ovat olleet hyviä.

Uudella kampuksella siirrytään heti syksyllä 2017 omien tietokoneiden ja tablettien käyttöön opiskelussa. Luokassa voi olla kymmeniä henkilöitä, joilla on kannettavia tietokoneita, kännyköitä ja älyrannekkeita, jotka ovat yhteydessä langattomaan verkkoon. Langattoman verkon toimintaan onkin panostettu, jotta se toimii joka puolella kampusta tehokkaasti.

Yritysyhteistyötäkin kehitetään. Yritykset tarvitsevat kohdennettuja tuotekehitysprojekteja ja tietoa tulevaisuuden tuotantomenetelmistä. Kampukselle tulee kaikille yhteistyötahoille avoin automaation ja robotiikan tutkimus- ja oppimisympäristö. Tämä laboratorioympäristö yhdistettynä Ulvilan yritysklusteriin voidaan nähdä yhteisenä TKI-ympäristönä, jota globaalit robotiikan kärkiyritykset voivat hyödyntää.

 

Esteettömyys tärkeää

Kampuksen suunnittelussa on keskitytty kokonaisvaltaiseen esteettömyyteen ja käytettävyyteen erilaisille käyttäjäryhmille. Kokonaisvaltainen esteettömyys kattaa niin liikkumisen, aistiympäristön kuin helppokäyttöisyydenkin. Esteettömät ja helposti saavutettavat tilat eivät edistä vain tukea tarvitsevien opiskelijoiden toimimista, vaan luovat henkilöstölle, vierailijoille ja kaikille yhteistyötahoille miellyttävän ja turvallisen ympäristön.

Kampukselle tulee uusi Kaikkien Koti, esteetöntä asumista esittelevä kodinomainen mallitila.

Jos kaikki ei heti alussa toimi niin kuin käyttäjä on ajatellut, kampusta kehitetään eteenpäin.

− Onneksi tilat ovat muunneltavat, joten niitä voidaan muuttaa toimintaan sopiviksi tarpeen mukaan, kertoo verkko-opetuksen koordinaattori Katja Lempinen. Hän on ollut mukana suunnittelemassa, miten koko kampuksen tilat palvelisivat oppimista ja opettamista mahdollisimman hyvin.

 

SAMK-kampus Porin osoitteet 1.5. alkaen

 

Postiosoite:

Satakunnan ammattikorkeakoulu

PL 1001

28101 PORI

 

Käyntiosoite:

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnankatu 23

28130 PORI

 

Lisätiedot:

Verkko-opetuksen koordinaattori Katja Lempinen p. 044 710 3323

Kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jussi Koskinen, p. 044 710 3260

 

Katso kuvia uudelta kampukselta.

Lue lisää Agora-salista.

Lue blogikirjoitus aiheesta Satakunnasta Euroopan Robotiikkamaakunta.

SAMK uusi kampus 25.2.2017

Info: SAMK-kampus Pori

  • Avajaiset syyskuussa 2017
  • Pinta-ala 19 200 neliömetriä
  • Opiskelijoita 3500
  • Suomen modernein kampus

3.3.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Veera Korhonen

Lisää aiheesta

SAMK-kampus Porin rakennuksen ulkoseinä.
| SAMK

Porin kampus elää jo nyt

SAMK muuttaa Porissa uudelle kampukselle toukokuussa 2017. Kampus työllistää monia samkilaisia jo nyt. ”Haastavaa ja mielenkiintoista” on usein kuultu sanapari.
Aurinkopaneeli kuv Petri Lahde
| Energia

SAMKin Porin kampukselle uudet kiinnostavat aurinkosähköjärjestelmät

Uudelle SAMK-kampukselle Poriin tulee erilaisia aurinkosähköjärjestelmiä, joiden yhteisteho on noin 30kW. Tuotetulla energialla pystyisi kattamaan 450 neliömetrin suuruisen omakotitalon vuotuisen kokonaisenergiatarpeen. Järjestelmät ovat sekä opetus- että tutkimuskäytössä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html