Etsi

SAMK-kampus harjakorkeudessa Porissa

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) uusi kampus Porin asema-aukiolla valmistuu vuoden kuluttua ja opinnot uusissa tiloissa käynnistyvät syksyllä 2017. Kampuksen harjannostajaisia vietetään 14.4.

14.4.2016 | Teksti: Elina Valkama

SAMK siirtyy nykyisiltä Porin toimipaikoiltaan, Tiedepuiston ja Tiilimäen kampuksilta, uusiin tiloihin keväällä 2017. Opetus alkaa syyskauden alussa 2017. Opiskelijoita uudella kampuksella tulee olemaan noin 3500.

SAMK ei itse rakenna, vaan tulee 20 vuoden sopimuksella vuokralaiseksi Citycon Oyj:n rakennuttamaan 23 000 m²:n kiinteistöön, jossa SAMKin tilojen osuus on 19 200 m². Korkeimmillaan rakennuksessa on viisi kerrosta, kokonaisuus on osittain uudisrakennusta, osittain saneerattua vanhaa Citymarketin kiinteistöä. Rakentamistöistä vastaavana projektinjohtourakoitsijana toimii NCC Rakennus. Arkkitehtisuunnittelu on Arkkitehti Oy Asmalan käsialaa.

Harjannostajaisten ajankohtana saneerattavat tilat ovat viimeistelyä vaille valmiit. Rakentaminen keskittyy tämän jälkeen uudisrakennuksen puolelle.

Oppimisympäristöissä tulevaisuuden teknologiaaUuden kampuksen myötä SAMK panostaa vahvasti ajanmukaisiin ja innovatiivisiin laboratorioihin ja muihin oppimisympäristöihin. Opiskelijat pääsevät kiinteistöön, joka on alusta lähtien suunniteltu opetuksen ja oppimisen lähtökohdista. Opiskeluympäristön toimivuuteen SAMK panostaa muun muassa testaamalla suunniteltuja tiloja etukäteen. Yksi yhteen malliluokka on jo nyt käytössä Tiedepuiston kampuksella. (https://youtu.be/bWfH1KuoUG4)

Uusi kampus tarjoaa tehokkaat, toiminnalliset ja muuntojoustavat tilat. Keskeinen sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja toimiva, moderni opiskeluympäristö parantavat opiskelun ja oppimisen edellytyksiä sekä lisäävät SAMKin ja Porin vetovoimaa opiskelupaikkana.

Kampukselle maakunnan suurin kokoustila, Agora-saliKampuksen monitoimisali, SAMK Agora, tulee olemaan monipuolinen tapahtuma-areena, Porin ja lähialueen suurin yksittäinen kokoustila. Saliin mahtuu 1 000 henkilöä ja se palvelee SAMKin oman opetus- ja liikuntakäytön ohella esimerkiksi seminaari-, koulutus-, musiikki- ja urheilutapahtumia.

Hemsö omistajana

Valmiin kampuskiinteistön omistajana tulee olemaan Hemsö Fastighets AB, yhteiskuntakiinteistöihin keskittynyt sijoitusyhtiö, joka toimii Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Koulukohteita yhtiöllä on kaikkiaan 88. SAMK-kampus on Suomessa toinen koulukiinteistö Turun ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun kampuksen ohella.

Matkakeskus tuo kampuksen keskiöön

Porin kaupunki suunnittelee mittavaa kehitystä kampusalueen lähistöön. Tarkoituksena on, että alueelle muodostuu voimakas, moderni ja kehittyvä elämisen ja yrittämisen alue. Uusi matkakeskus on jo toteutumassa samaan tahtiin kampuksen valmistumisen kanssa.

SAMK-kampus Pori

Pinta-ala: 19 200 m²

Sijainti: Asema-aukio/Satakunnankatu 25, Pori

Valmistuu: keväällä 2017

Opiskelijoita: noin 3500

Koulutusaloja: liiketalous, matkailu, sosiaali- ja terveysala, tekniikka

Tutkintoja vuosittain: noin 600 Porissa

Monitoimisali SAMK Agora: tilaa 1000 hengen kokouksiin ja tapahtumiin

Rakennuttaja: Citycon Oyj

Arkkitehti: Arkkitehti Oy Asmala

Urakoitsijat: NCC Rakennus Oy ja Are Oy

Kiinteistön omistaja: Hemsö Fastighets AB

Seuraa kampuksen valmistumista:

Facebook: Mu kampus o Poris

Nettisivut, jossa myös web-kamera työmaalle: http://kampus.samk.fi/pori/

Havainnekuvia kampuksesta: http://samk.kuvat.fi/kuvat/SAMK-kampus+Pori/

Lisätietoja:

SAMK

Toimitusjohtaja, rehtori Juha Kämäri, 044 710 3003

Kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jussi Koskinen, 044 710 3260

CITYCON OYJ

Property Developer Simo Karjalainen, 0400 766 664

HEMSÖ FASTIGHETS AB

Maajohtaja Jarkko Leinonen, 0400 150 841

Uusimmat

Aurinkopaneelit WinNovan Tahti. Kuva Petri Lähde
| SAMK

SAMKin osaamista asuntomessuilla: Aurinkoenergiaa, aistiesteettömyyttä ja vähähiilinen oheiskohde

Asuntomessujen kohde 7, WinNovan Tähti -talon aurinkoenergiajärjestelmä on SAMKin opiskelijoiden suunnittelema ja asentama, Haltiatar-talo on suunniteltu SAMKin asiantuntijan avulla aistiesteettömäksi ja oheiskohteen infopisteessä kerrotaan mahdollisuuksista pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA