SAMK juhlistaa Itämeripäivää koko elokuun

SAMK juhlistaa torstaina 26. elokuuta vietettävää Itämeripäivää Merilogistiikan tutkimuskeskuksen sivuilla elokuun ajan.

20.7.2021 | Teksti: Emilia Alajärvi, SAMKin opiskelija | Kuva: Emilia Alajärvi

Kivikkoinen merenranta.
Itämeripäivä järjestetään toista kertaa elokuussa 2021.

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön toimesta alkanut hienoa kotimertamme muistava juhlapäivä. Sen tavoitteena on iloita yhdessä merellisestä kulttuurista ja luonnosta, lisätä tietoisuutta tärkeästä aiheesta ja kannustaa monenlaisiin tekoihin Itämeren hyväksi. Itämeripäivän lukuisista tapahtumista löytyy jokaiselle sopiva silakan syönnistä merilukupiiriin ja jopa meritoimintaharjoituksiin saakka.

SAMK juhlistaa torstaina 26. elokuuta vietettävää Itämeripäivää Merilogistiikan tutkimuskeskuksen sivuilla, jossa tullaan julkaisemaan aiheeseen liittyvä kirjoitus jokaisena elokuun torstaina.

Seuraa SAMKin ja Merilogistiikan tutkimuskeskuksen somekanavia, niin pääset lukemaan muun muassa Itämeripäivän tapahtumista ja alan opinnoista SAMKissa sekä tutustumaan samkkilaisiin tulevaisuuden ammattilaisiin opiskelijaesittelyiden kautta. 

20.7.2021 | Teksti: Emilia Alajärvi, SAMKin opiskelija | Kuva: Emilia Alajärvi

Lisää aiheesta

Satama kuvattuna ylhäältäpäin / Harbor photographed from above
| Merenkulku

Itämeren alueen matkailijat hyötyvät pienvenesatamien uusista palveluista

COVID-19-pandemian aiheuttamat haasteet jokaisen päivittäiseen elämään, erityisesti lomiin ja vapaa-aikaan, ovat vahvistaneet paikallisen ja alueellisen turismin asemaa. Lukuisat pienvenesatamat toivottavat veneilijät ja muut kävijät tervetulleiksi keskisen Itämeren alueella. Pienvenesatamissa tehdyt parannukset ovat keskeisessä roolissa palveluiden tarjoamisessa. CBSmallPorts-projektissa työskennellään ympäristöystävällisten satamien ja niiden investointien parissa.
Purjeveneitä Airistolla / Sailboats at Airisto
| Matkailu

Itämeren vierasvenesatamat ovat itsessään vetovoimaisia matkakohteita

Vierasvenesatamien ympärille muodostuneiden matkailukohteiden kehittäminen niiden potentiaalia hyödyntämällä lisää merkittävästi alueen kestävää kehitystä taloudellisesta, sosiokulttuurisesta ja ympäristöllisestä näkökulmasta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKiin oli syksyn hauissa yhteensä 3033 hakijaa. Valtakunnallisessakin vertailussa huippusuosituksi nousi Liiketalouden verkkototeutus, johon oli yli tuhat hakijaa. #yhteishaku #katsetulevaisuuteen
https://www.samk.fi/uutiset/syksyn-haut-paattyivat-liiketalouden-verkkototeutus-edelleen-huippusuosittu/

Kuvataiteen opiskelijat ovat luoneet taideteoksia, jotka johdattelevat katsojansa seikkailulle tulevien mestareiden mielenmaisemaan. Näyttely on avoinna SAMK Taidekoulun kampuksen galleriassa lokakuun alkupuolelle asti. #katsetulevaisuuteen #kuvataide
https://www.samk.fi/uutiset/kahden-kerroksen-vakea-taidekoulun-sadonkorjuu/

Huittisista Urjalaan johtava Taikayöntie on yksi maamme virallisista matkailuteistä. Reitti halutaan uuteen kukoistukseen. SAMKin vetämä ideointitilaisuus pidetään Punkalaitumen kunnantalossa torstaina 30.9. @kokemaenjoki #samk #katsetulevaisuuteen
https://www.kokemaenjokilaakso.fi/2021/09/14/taikayontie-uuteen-kukoistukseen-ja-matkailukartalle/

Uunituoreessa videossa esitellään, miten elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä on arvioitu KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteissa. #hiilijalanjälki #hiilikädenjälki #katsetulevaisuuteen #kestävästiamk
https://youtu.be/nNZTPqrNjeA