Skip to content

SAMK ja Sataedu Dubain maailmannäyttelyyn

Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Satakunnan koulutuskuntayhtymä esittelevät koulutusosaamistaan Dubain maailmannäyttelyssä 20.10.2020–10.4.2021.

22.1.2020 | Teksti: Elina Valkama

Finland at Dubai 2020 partner.

Satakuntalaiset koulutuksen järjestäjät esittäytyvät Suomen paviljongissa EducationFinland-nimen alla kahdentoista muun koulutuksen järjestäjän ja alan yrityksen kanssa.

Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan mukaan yhteinen osallistuminen maailmannäyttelyyn vie suomalaista ja satakuntalaista koulutusosaamista maailmalle. Tavoitteena on saada lisää ulkomaisia tutkinto-opiskelijoita Satakuntaan. SAMKin strategian yhtenä keskeisenä tavoitteena on maakunnan kehityksen tukeminen lisäämällä kansainvälisiä osaajia.

– Pystymme yhdessä Sataedun kanssa tarjoamaan koulutuspolkuja ammatillisesta koulutuksesta korkeakoulututkintoihin. Uskon, että korkeatasoinen koulutusjärjestelmä, turvallinen yhteiskunta ja puhdas luonto houkuttelevat opiskelemaan ja työskentelemään Suomessa ja Satakunnassa, Multisilta kertoo.

Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallion mukaan Sataedulla ja SAMKilla on vahvaa yhteistyötä laajemminkin kansainvälisyydessä. Koulutusvienti on yksi yhteistyön muodosta. Mahdollisuus lähteä mukaan Dubain Expoon tuli Isokallion mukaan Sataedulle sopivaan aikaan.

– Sataedulla on jo kokemusta koulutusviennistä Kiinaan. On luontevaa, että etsimme uusia markkinoita. Vanhustyön osaaminen on vahvuutemme. Siinä meillä on sellaista osaamista, jota on luontevaa viedä maailmalle, Isokallio toteaa.

Dubain maailmannäyttelyyn on ilmoittautunut yli 190 maata. Tapahtuman tavoitteena on noin 25 miljoonaa kävijää, joista 70 prosenttia tulee Arabiemiraattien ulkopuolelta. Suomen pääteema Expossa on Sharing Future Happiness. Paviljonkirakennuksen teema keskittyy kiertotalouteen, kestävyyteen ja innovaatioihin.

 

Lisätietoja:

Satakunnan ammattikorkeakoulu, rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta, puh. 044 710 3410

Satakunnan koulutuskuntayhtymä, johtaja Matti Isokallio, puh. 040 199 4101

Finland at Dubai Expo 2020 -sivusto

 

22.1.2020 | Teksti: Elina Valkama

Latest News

Restonomiopiskelijoita SAMK-Porin kampuksella työskentelemässä tietokoneilla
| Opinnot ja opetus

SAMKissa on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi

Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestää haun 10.–14.8.2020 syksyllä alkaviin koulutuksiin. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa.
| SAMK

SAMKin sisäinen ohjeistus koronavirustilanteessa on päivitetty

SAMK on päivittänyt 28.7. opiskelijoilleen ja työntekijöilleen seuraavaa ohjeistusta liittyen uuden koronaviruksen aiheuttamaan pandemiaan (COVID-19).

SAMK in social media

@SAMK IN TWITTER