Etsi

SAMK isännöi neljää kansainvälistä tapahtumaa huhtikuun lopussa Porissa

Huhtikuun viimeisellä viikolla 22.–27.4. SAMK-kampus Porissa järjestetään neljä kansainvälistä koulutukseen liittyvää tapahtumaa. Matkailun, hoitotyön, vanhustyön ja ruotsin opetuksen tapahtumiin osallistuu noin 150 henkeä.

13.4.2018 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Katri Väkiparta

International Week 2016

SAMKin kansainvälisellä viikolla vuonna 2016 teemana oli Future Learning.

Ensimmäistä kertaa järjestettävällä matkailun kansainvälisellä viikolla teemana on matkailualan tulevaisuus. Luennoilla keskitytään alan trendeihin, ja workshop-työskentelyssä siihen, miten alan työelämän muuttuvat tarpeet huomioidaan korkeakoulujen opetussuunnitelmissa. Viikolle on osallistumassa lähes 30 matkailualan lehtoria, professoria ja tutkijaa eri puolilta Eurooppaa. SAMKin uuden strategian myötä kansainvälistyminen on lähtenyt voimakkaaseen kasvuun erityisesti matkailun koulutusalalla. Tästä ovat näyttöinä muun muassa tämä järjestettävä tapahtuma ja SAMKissa syksyllä 2018 alkava uusi kansainvälinen matkailun koulutus International Tourism Development.

Hoitotyön ja vanhustyön opiskelijoita ympäri Eurooppaa

ENNE-intensiiviviikolla eurooppalaiset hoitotyön opiskelijat pääsevät vertailemaan muun muassa osaamistaan, työkokemustaan ja kulttuurisia asenteitaan ryhmätöissä ja työpajoissa. European Network of Nursing in Higher Education (ENNE) -verkoston tavoitteena on tukea laadukkaita innovaatioita sairaanhoitajakoulutuksessa ja laajentaa hoitotyön opiskelijoiden näkemyksiä eurooppalaisesta työkentästä. ENNE-verkostoon kuuluu 14 hoitotyön koulutusta tarjoavaa korkeakoulua ympäri Eurooppaa. Intensiiviviikko järjestetään joka kevät yhdessä verkostokorkeakoulussa. Viikolle on tulossa noin 70 alan opiskelijaa ja 20 opettajaa.

Vanhustyön kansainvälisellä intensiiviviikolla alan opiskelijat ja opettajat vaihtavat ajatuksiaan monialaisesta vanhustyöstä perustuen osallistujien ammattitaitoon, vahvuuksiin ja innovatiivisiin pedagogisiin menetelmiin. Opiskelijat tekevät myös aiheeseen liittyvän ryhmätyön viikon aikana. Viikolle osallistuu lähes 30 alan opiskelijaa ja opettajaa 7 eurooppalaisesta korkeakoulusta, jotka kuuluvat Nordplus-rahoitteiseen The Multidisciplinary Approach in Elderly Care (MultiNEC) -verkostoon.

Svebinar-hankkeen verkostotapaamisessa ohjelman teemana on Digitaalisuus ruotsin kielen opetuksessa. Ohjelmassa on luentoja digitaalisuudesta ja tulevaisuuden oppimisesta, vierailut Porin ruotsinkieliseen kouluun ja päiväkotiin sekä kulttuurikierroksia Porissa ja Raumalla. SAMKin opiskelijat pääsevät harjoittelemaan ruotsin kielen taitojaan, kun matkailun opiskelijat järjestävät vieraille kampuskierroksen ruotsiksi ja fysioterapian opiskelijat vetävät taukojumppaa ruotsiksi. SAMKin koordinoiman Nordplus rahoitteisen Svebinar-hankkeen tarkoituksena on edistää neljän korkeakoulun opiskelijoiden ruotsin kielen taitoja verkkoympäristössä. Hankkeessa on mukana SAMKin lisäksi Oulun ammattikorkeakoulu sekä korkeakoulut Ruotsista ja Latviasta.

Kutsu

Tervetuloa tutustumaan ENNE-intensiiviviikon messuihin ”Entrepreneurship in Nursing” tiistaina 24.4. klo 14–16 ja posterinäyttelyyn keskiviikkona 25.4. klo 11–13 SAMKin Porin kampuksen Agora-saliin (Satakunnankatu 23). Paikalla on tapahtuman opiskelijoita ja opetushenkilökuntaa.

Lisätiedot tapahtumista

Tapahtumien nettisivut: https://www.samk.fi/international-events/

Matkailun kansainvälinen viikko: Lehtori Tiina García, 044 710 3343, etunimi.sukunimi@samk.fi

ENNE Intensive Programme: Lehtori Minna Markkanen, 044 710 3558, etunimi.sukunimi@samk.fi

MultiNEC Intensive Course: Lehtori Päivi Kankaanranta, 044 710 6221, etunimi.sukunimi@samk.fi

Svebinar: Lehtori Mari Linna, 044 710 3472, etunimi.sukunimi@samk.fi

13.4.2018 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Katri Väkiparta

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Soteekki on moderni oppimisympäristö, josta myös ikääntyneet hyötyvät

10 vuotta toiminut Soteekki on SAMKin palvelukeskus ja oppimisympäristö, jossa sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, sosionomi- ja fysioterapeuttiopiskelijat sekä alan kansainväliset vaihto-opiskelijat harjoittavat käytännön työelämätaitoja ja toimivat yrittäjämäisesti. Palveluja tarjotaan eri-ikäisille, mutta ikääntyneet ovat olleet tärkeä asiakasryhmä alusta lähtien.
20180209 Renfors KeinanenToivola Kuva: Sankari
| SAMK

SAMK kehittää Itämeren aluetta kansainvälisessä yhteistyössä

SAMK on vahvasti mukana kehittämässä Itämeren alueen liiketoimintaa. Verkostot ja ulkomaisten kumppanien ymmärtäminen ovat osaamispääomaa, jota halutaan jakaa opiskelijoille ja muille sidosryhmille.

Uusimmat

| Liiketoiminta

Opiskelijamme työllistyvät: ”Liiketalous vakuutti minut monimuotoisuudellaan”

SAMKista taloushallinnon tradenomiksi valmistunut Janica Hakala piti opintojen tahdin tiukkana ja valmistui suunniteltua aikaisemmin, työpaikan ollessa jo tiedossa. Hän haaveili nuorempana alasta taiteen parissa. Hän punnitsi pitkään, omistaako elämänsä taiteelle vai hankkiiko palkkatyön, jonka ohella voisi jatkaa maalausharrastustaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA