Etsi

SAMK isännöi kansainvälistä AMiCI-konferenssia kesäkuussa Porissa

Järjestyksessään toinen COST AMiCI -verkoston konferenssi järjestetään 6.–8.6.2017 Porin Palmgren-konservatoriossa. Konferenssin aiheena on ”Antimikrobiset pinnoitteet terveydenhoidossa: innovaatioista markkinoille”.

18.4.2017 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Palmgren-konservatorio, AMiCI-verkosto

Tapahtuman ohjelmassa pääpuhujien aiheina on muun muassa aiheeseen liittyvät patentit, lainsäädäntö ja sääntely, toteutus sairaaloissa ja arkielämän tapaukset. Tapahtumassa järjestetään myös työryhmätyöskentelyä, verkoston ydinryhmän kokous ja pilottikohteiden vierailuja. Alan yritykset esittelevät tuotteitaan minimessuilla.

Palmgren
Palmgren

Konferenssi järjestetään Palmgren-konservatoriossa, joka sijaitsee Porin keskustassa rautatieaseman ja uuden SAMK-kampus Porin vieressä.

Konferenssi on suunnattu alan tutkijoille, pinnoite- ja hygieniateollisuudelle, terveydenhoito- ja hygieniajohtajille, sairausvakuutusorganisaatioille sekä kansallisille ja EU-tason päättäjille. Konferenssiin odotetaan noin 100 osallistujaa. SAMKin matkailun koulutusohjelman opiskelijat ovat mukana tapahtuman käytännön järjestelyissä.

Verkosto tutkii hoitoon liittyviä infektioita

AMiCI-verkosto (Anti-Microbial Coating Innovations to prevent infectious disease) tutkii antimikrobisten (nano)pinnoitteiden käyttöä infektioiden leviämisen estämisessä terveydenhuollossa. Verkostoon kuuluu yli kuusikymmentä yliopistoa, tutkimuslaitosta ja yritystä kahdestakymmenestä yhdeksästä maasta. Verkosto sai rahoituksen vuonna 2016 ja toiminta kestää kokonaisuudessaan neljä vuotta.

SAMK on ollut keskeisessä roolissa AMiCI-verkoston muodostamisesta saakka. Verkoston varapuheenjohtajana toimii tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola ja erikoistutkija Merja Ahonen toimii AMiCIssa riskien arvioinnin ja hallinnan työryhmän varajohtajana.

 

Lisätietoa COST AMiCI -hankkeesta SAMKissa.

Tapahtuman ohjelma (pdf).

Verkoston ydinryhmä tapasi Irlannin Limerickissä maaliskuussa 2017. Katso video kokouksesta.

Hogeschool Zyud , Heerlen, Hollanti 17.11.2016.

Verkoston ensimmäinen konferenssi järjestettiin Hollannin Heerlenissä marraskuussa 2016.

 

Lisätiedot tapahtumasta ja AMiCI-verkostosta:

Tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola, 044 7103063, etunimi.sukunimi@samk.fi.

18.4.2017 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Palmgren-konservatorio, AMiCI-verkosto

Lisää aiheesta

| Teknologia

Mikrobitutkijamme maailmalla – seuraa Minnan vlogia

Tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola vloggaa tutkimustyöstään matkalla Washington DC:hin. Minna tutkii kansainvälisessä AMiCI-verkostossa antimikrobisten pinnoitteiden käyttöä.
20161118 Minna Keinanen-Toivola MErja Ahonen
| SAMK

Carpe diem – miten hyviä yhteistyökuvioita syntyy

Kannattaa tarttua hetkeen ja muuntaa hyvät sattumat suunnitelmalliseksi toiminnaksi. SAMKin tutkijat Minna Keinänen Toivola ja Merja Ahonen kertovat siitä, miten he menivät mukaan laajaan yhteistyöverkostoon usean sattuman kautta. Vinkiksi muillekin: pidä silmät ja korvat auki sekä ole avoin uusille ajatuksille ja ihmisille.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA