Etsi

Salaisuuksia Taidekäytävällä

Porin kampuksen galleria Taidekäytävällä on esillä Kari Kuisman lasiteoksia ja Raija Kuisman valokuvateoksia 5.2.–15.3.2018. Taidekäytävälle on vapaa pääsy kampuksen aukioloaikoina osoitteessa Satakunnankatu 23, Pori. Taiteilijatapaaminen on 1.3. klo 11.00–13.00.

5.2.2018 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

Raija ja Kari Kuisman taidetta on esillä Porin kampuksen Taidekäytävällä 15.3. asti.
Raija ja Kari Kuisman taidetta on esillä Porin kampuksen Taidekäytävällä 15.3. asti.

Salaisuuksia-teema yhdistää taiteilijoiden teoksia. Kari Kuisman osalta se on pyramidien kiehtova maailma. Kuisma on työstänyt aihetta usean vuoden ajan ja käynyt itsekin tutkimassa pyramideja Egyptissä ja Meksikossa.

– Ylöspäin kurottava muotokieli näkyy useissa teoksissani, mm. Porin Puuvillan kauppakeskuksessa olevassa Huipulla-veistoksessa. Lasi on kiehtova materiaali, lasiveistokset saavat uutta elämää valon ja varjojen myötä. Koostan teokseni palastelemalla ja kerrostamalla kirkasta, tavallisesti kierrätettyä, ikkunalasia. Veistokset saavat usein arkkitehtonisen, jopa plastisen, olemuksen. Teokset tuntuvat ikään kuin leijuvan ilmassa, Kari Kuisma kertoo.

Vesi ja jää toimivat useimmiten teosteni innoittajana.

Raija Kuisman teokset pohjautuvat ympäristön tarkkailuun ja kierrätykseen. Salaisuuksia- näyttelyn teokset ovat suoraan lasille tai akryylille printattuja valokuvia.

Piilotan kuviin asioita katselijan etsittäviksi.

– Olen luonteeltani kulkuri eli matka on äärimmäisen tärkeää itselleni. Kuvaan paljon, yhdistelen kuvia kokonaisuuksiksi ja muokkaan värimaailman kulloiseenkin teemaan sopivaksi. Tutkin ja kerään kierrätysmateriaaleja muuttaen niitä visuaalisesti miellyttäviksi kokonaisuuksiksi, Raija Kuisma kertoo.

Hänen teostensa aiheet löytyvät läheltä, Porista tai satakuntalaisesta maisemasta; toisinaan hyvinkin kaukaa, sillä osa kuva-aiheista on New Yorkista ja Pariisista. Raija Kuisman julkisia valokuvateoksia sekä videoteos on Porin kaupunginsairaalan B-5 osastolla.

Molempien porilaistaiteilijoiden teoksia on ollut esillä laajasti myös Suomen ulkopuolella museoissa ja gallerioissa.

Raija Kuisman valokuvateoksia Taidekäytävällä.

Taidekäytävä on SAMKin Porin kampuksen galleria, joka aloitti toimintansa syksyllä 2017. Galleria tarjoaa näyttelytilaa sekä SAMKin kuvataiteen opiskelijoille ja valmistuneille että muille kuvataiteilijoille. Lisätietoja näyttelytilasta.

Taiteilijoiden yhteystiedot:

Kari Kuisma, 044 020 0831, karikuisma@suomi24.fi
lasitaiteilija@gmail.com www.karikuisma.fi
http://www.finnishdesigners.fi/portfolio/kari.kuisma

Raija Kuisma, 040 731 0364, raija.kuisma@gmail.com
http://www.raijakuisma.fi
http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3156
http://www.finnishdesigners.fi/portfolio/raija.kuisma

Galleria Taidekäytävän näyttelykoordinaattori Hanna Valtokivi, 044 710 3026; hanna.valtokivi@samk.fi

Lisää aiheesta

Hanna Joronen: Einari SAMK
| Kuvataide

SAMK-kampus Porin Taidekäytävän ensimmäinen näyttely avautui

SAMK-kampus Porin ensimmäinen taidenäyttely esittelee kahden nuoren taiteilijan uusimmat teokset. Hanna Joronen valmistui kuvataiteilijaksi keväällä ja työskentelee nyt Turussa. Laura Pietiläinen opiskelee Kankaanpäässä ylimmällä vuosikurssilla.
Taiteilija Juhani Tarna, Kankaanpää
| Kuvataide

Juhani Tarnan juhlanäyttely Porin-kampuksen Taidekäytävällä

Juhani Tarnan juhlanäyttely on SAMK-kampus Porin historian toinen näyttely. Näyttelyssä on valikoima teoksia vuosilta 1989–2017, myös sellaisia, joita ei ole aiemmin näyttelyissä nähty.

Uusimmat

Robot Union
| Automaatio ja teollisuus

Robotiikkatuotteiden kiihdyttämö startup- ja pk-yrityksille – ilmoittaudu tiedotustilaisuuteen SAMKissa

Seuraavien kolmen vuoden aikana eurooppalainen Robot Union valitsee 20 yritystä, jotka pääsevät kehittämään valmistus-, elintarvike- ja terveysteollisuuteen sekä julkiseen infrastruktuuriin liittyvää robotiikkaa. Hankkeen teknisenä koordinaattorina toimii teknologian tutkimuskeskus VTT. Tiedotustilaisuus SAMKissa 30.5.2018.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA