Sähköinen valintakoe sairaanhoitajakoulutukseen

Sähköinen sairaanhoitajakoulutuksen valintakoe toteutettiin neljässä ammattikorkeakoulussa marraskuussa 2016.

Valintakoe toteutettiin ensimmäistä kertaa 3.11.2016 Saimaan, Satakunnan, Seinäjoen ja Tampereen ammattikorkeakouluissa. Valintakoe on kehitetty Sairaanhoitajakoulutuksen uusi valintakoe -hankkeessa (SUVAKE-hanke) tavoitteena valtakunnallisesti käyttöön otettava valintakoemenetelmä.

 

28.11.2016 | Teksti: Katri Väkiparta

Sähköinen valintakoe toteutettiin ensimmäistä kertaa 3.11.2016 Saimaan, Satakunnan, Seinäjoen ja Tampereen ammattikorkeakouluissa. Valintakoe on kehitetty Sairaanhoitajakoulutuksen uusi valintakoe -hankkeessa (jatkossa SUVAKE-hanke) tavoitteena valtakunnallisesti käyttöön otettava valintakoemenetelmä. Hankkeessa ovat mukana neljä ammattikorkeakoulua, Turun yliopiston hoitotieteen laitos, Suomen Sairaanhoitajaliitto ja opetus- ja kulttuuriministeriö. Hankkeessa vastataan korkeakouluille asetettuun tavoitteeseen opiskelijavalintojen keventämisestä ja kustannustehokkuuden lisäämisestä (OKM 2016 - Valmiina valintoihin).

Kehitetty valintakoe perustuu aikaisempaan tutkimustietoon ja haastatteluaineistoon. Valintakokeen osa-alueet ovat oppimisvalmiudet, sosiaaliset valmiudet ja uravalinnan varmuus. Sähköisen valintakokeen kaikki kolme osa-aluetta tuli suorittaa hyväksytysti.

Valintakoetta kehitetään edelleen saatujen palautteiden ja tulosten perusteella.

Marraskuun valintakokeen tuloksista on lähetetty tieto hakijoille.

 

Lisätiedot:

Hankkeen kokonaisuuteen liittyvät tiedot:

Hankkeen johtaja Elina Haavisto,
elina.haavisto(a)utu.fi tai
projektipäällikkö Kirsi Talman,
kimata(a)utu.fi

Valintakokeen järjestämiseen liittyvät tiedot (SAMK):

Mikkonen-Ojala Tiina
tiina.mikkonen-ojala(a)samk.fi
Salminen Eeva-Maija
eeva-maija.salminen(a)samk.fi

 

 

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

SAMK panostaa ikääntyvien palveluihin ja kansainväliseen sairaanhoitajakoulutukseen

SAMK panostaa sosiaali- ja terveysalan toiminnassaan ikääntyvien palveluihin ja kansainväliseen osaamiseen. Sairaanhoitajien koulutustarjontaa lisätään englanninkielisellä koulutuksella. Samalla luovutaan nykyisestä terveydenhoitajan koulutuksesta, mikäli valtioneuvosto vahvistaa esityksen, jonka SAMK on tehnyt opetus- ja kulttuuriministeriölle. Päätöksen taustalla ovat kansainvälisyyden lisäksi työllistymiskysymykset.
Laura Löppönen
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Laura Löppönen: Olen edelleen sairaanhoitaja

Laura Löppönen tuli yrityskiihdyttämöön yrittäjän kokemuksella. Hänellä oli perushoitajan koulutus ja takana kuusi vuotta kotipalveluyrittäjänä Turussa. Kun perhe muutti Euraan, hän myi yrityksen ja hakeutui sairaanhoitajaopintoihin.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.