Robotiikkaväki kokoontuu Porissa 22.8.

Yli sata pk-yritysten ja kehittämisorganisaatioiden edustajaa kokoontuu tänään 22.8. Poriin Satakunnan ammattikorkeakoululle Oivalluksia robotiikasta -tapahtumaan. Päivän monipuolinen ohjelma on läpileikkaus robotisaatioon ja sen yhä laajeneviin mahdollisuuksiin.

22.8.2017 | Teksti: Elinä Hykkönen, Pirkanmaan liitto | Kuva: SAMK / Tomi Glad

Pepper-robotti SAMKissa, Pepper robot at SAMK.

Robotiikka ja robotit lisääntyvät ja niillä on suuria vaikutuksia monilla aloilla teollisuudesta koulutussektorille. Satakunta on kehityksen eturintamassa. Jo nyt Satakunnassa toimii noin sadan yrityksen automaatioverkosto ja Satakunnan ammattikorkeakoulussa on maan laajin robotiikan koulutustarjonta.

Seminaari tarjoaa osallistujilleen ajankohtaiskatsauksen satakuntalaiseen robotiikkaosaamiseen. Yhtenä tilaisuuden tavoitteena on tukea alan hanketoimintaa ja toimijoiden välistä yhteistyötä yli maakunta- ja toimialarajojen.

Tapahtuman järjestävät Satakunnan ammattikorkeakoulu, Satakuntaliitto ja Robotiikka Akatemia sekä Pirkanmaan liiton toteuttama Uutta luovat maakunnat -hanke.

Katso ohjelma.

Lisätiedot:
Timo Kerminen, projektipäällikkö, Satakunnan ammattikorkeakoulu, puh. 044 710 3311, timo.kerminen@samk.fi
Elina Hykkönen, ohjelmajohtaja, Pirkanmaan liitto, puh. 050 326 1500, elina.hykkonen@pirkanmaa.fi

22.8.2017 | Teksti: Elinä Hykkönen, Pirkanmaan liitto | Kuva: SAMK / Tomi Glad

Lisää aiheesta

SAMK automaatio Mirka Leino, Joonas Kortelainen, Janika Tommiska
| Automaatio ja teollisuus

Robotit tulevat kaikkien työkavereiksi nopeammin kuin uskotkaan

Mitä jos osa työntekijöistäsi tai työkavereistasi olisi robotteja? Tämä on todellisuutta nykyistä useamman työpaikalla ehkä nopeammin kuin uskotkaan. Parasta valmistautua muutokseen. Se tulee.
SAMK SuomiAreenalla 2017, keskustelunaiheena robotit vievät työt - neljä keskustelijaa ja juontaja lavalla. At SAMK SuomiArena 2017, the topic of discussion: robots take our work - four talkers and a presenter on stage.
| Automaatio ja teollisuus

Robotit tulevat – onko se muutos niin ihanaa?

Automaatio vie töitä. Uusia töitä ja ammatteja syntyy kuitenkin ennalta-arvaamattomasti. Jos tutkinto opettaa ajattelemaan, se ei vanhene. SAMKin järjestämässä SuomiAreena-keskustelussa Robotit vievät työt – missä olet kun Suomi täyttää 111 vuotta? nousi esiin oppimisosaamisen tärkeys,

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Navigointiin suunniteltujen syvyysmallien hyödyntämistä kehitetään ISTLAB-hankkeessa. Vedenalaisten mallien avulla merenpohjasta saadaan aiempaa yksityiskohtaisempaa tietoa luotseille ja alusten navigointijärjestelmiin.
https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping

Development work is ongoing in the ISTLAB project on how to utilise bathymetric models designed for navigation. Read more: https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping #navigation #bathymetricmodel

Yhteistyössä @SatakunnanAMK ja @SermatechFi järjestämä suunnittelukilpailu kannustaa opiskelijoita innovoimaan, miten robotit voisi yhdistää 3D-tulostamiseen. Kilpailu päättyy ensi viikolla! Missä nyt mennään?https://www.roboai.fi/automaatio-ja-robotiikka/3d-tulostus/robotit-mukaan-3d-tulostukseen-opiskelijat-haasteen-edessa/ #roboai #samk #mysamk #sermatech #robottihaaste

Altogether 31 students graduated from SAMK in February. Nine of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
https://www.samk.fi/en/uutiset/31-students-graduated-from-samk-in-february/

SAMKista valmistui helmikuussa yhteensä 31 opiskelijaa. Valmistuneista yhdeksän suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita. #samk #alumni #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-helmikuussa-yhteensa-31-opiskelijaa/