Rauman pienvenesatamat saivat paremmat palvelut

Raumalla on vuoden sisällä panostettu pienvenesatamien turvallisuuteen ja resurssiviisaisiin palveluihin. Kaupunki on mukana SAMKin PortMate-hankkeessa, jossa on parannettu kolmen pienvenesataman turvallisuutta. Myös muita investointeja on tehty.

5.10.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Syväraumanlahden laitureille on asennettu led-valot sekä turvallisuusvälineitä. Kuva: Anne Sankari
Pienvenesatamiin on saatu paremmat palvelut kaikille. Ne hyödyttävät matkailijoita, mutta myös paikallisia. Syväraumanlahden laitureille on asennettu led-valot sekä turvallisuusvälineitä.

Irene Villanen

– Pienvenesatamiin on saatu paremmat palvelut kaikille. Ne hyödyttävät matkailijoita, mutta myös paikallisia, sanoo Rauman kaupungin matkailupäällikkö Irene Villanen.

Rauman alueella on paljon veneilysatamia. Kun jossain palvelut paranevat, käyttö lisääntyy ja lisää yleistä houkuttelevuutta ja vetovoimaa.
– Nykyään EU-projektit, joissa voidaan tehdä oikeita investointeja ovat harvassa. PortMatessa investointeja tehdään kaikkiaan 35 prosenttia kokonaisbudjetista, kertoo tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola SAMKista.

Valoja, tikkaita, septitankin tyhjennyslautta, aurinkopaneeleja

Kolmen sataman investoinnit ovat olleet mittavia: Syväraumanlahden laitureille on asennettu led-valot sekä turvallisuusvälineitä, muun muassa tikkaat.

Kuuskajaskariin hankittiin hankkeen myötä kelluva septitankin tyhennyslautta. Veneilijän ei tarvitse enää poiketa mantereelle asti tyhjentämään likavesiään. Lautalla on myös vessa. Lautta hinataan mantereelle 2–3 kertaa kaudessa, ja imuauto käy sen tyhjentämässä.

Kylmäpihlajaan rakennetaan uusi huoltorakennus. Se saa sähkönsä aurinkopaneeleista.
–  Ilman tätä hanketta aurinkopaneeleja ei ehkä vielä oltaisi ryhdytty asentamaan, Villanen arvioi.

Hankkeeseen on budjetoitu turvallisuutta lisääviä ja resurssiviisaita ratkaisuja. Rauman kaupunki on lisäksi tehnyt satamiin omia investointejaan, jotka ovat parantaneet palveluja.

Turvallisuusvideoita piensatamiin veneileville

Minna Keinänen-Toivola ja Heikki Koivisto SAMK kuva: Anne Sankari

Minna Keinänen-Toivola ja Heikki Koivisto

Hankkeessa on tehty myös lyhyitä turvallisuusvideoita, joista valmiina on viisi. Rauman lisäksi niitä on tulossa Kökariin ja Sottungaan Ahvenanmaalla sekä Gävleen ja Söderhamniin Ruotsissa, yhteensä 24. Videoissa kerrotaan kuinka juuri siihen satamaan saavutaan turvallisesti.
– Yleisö on pitänyt videoista. Venemessuilla kun pidimme seminaaria, joku ihmetteli miksei kukaan ole aiemmin niitä keksinyt, sanoo hankkeessa turvallisuusasioista vastaava Heikki Koivisto.

 Hanketta rahoittaa Interreg Central Baltic. Hanke alkoi 1.11.2016 ja päättyy 31.12.2019. Hankerahaa ei voi käyttää väylien syventämiseen tai laiturien rakentamiseen.

Perfet Small Port SAMK publication cover

PortMate-julkaisut

5.10.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Lisää aiheesta

| Teknologia

Tarpeita veneilyn ja satamien turvallisuuden parantamiseen

Veneilysatamissa on useita turvallisuusriskejä, jotka voidaan minimoida pienillä muutoksilla toimintatavoissa. Veneilijät viettävät nykyään enemmän aikaa satamissa ja odottavat satamilta entistä korkeampitasoisia ympäristöystävällisiä palveluita. SAMKin vetämässä PortMate-projektissa pyritään vastaamaan juuri näihin vaatimuksiin.
Lähikuva, Sanna Renfors ja Minna Keinänen-Toivola.
| SAMK

SAMK kehittää Itämeren aluetta kansainvälisessä yhteistyössä

SAMK on vahvasti mukana kehittämässä Itämeren alueen liiketoimintaa. Verkostot ja ulkomaisten kumppanien ymmärtäminen ovat osaamispääomaa, jota halutaan jakaa opiskelijoille ja muille sidosryhmille.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html