Rauman pienvenesatamat saivat paremmat palvelut

Raumalla on vuoden sisällä panostettu pienvenesatamien turvallisuuteen ja resurssiviisaisiin palveluihin. Kaupunki on mukana SAMKin PortMate-hankkeessa, jossa on parannettu kolmen pienvenesataman turvallisuutta. Myös muita investointeja on tehty.

5.10.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Syväraumanlahden laitureille on asennettu led-valot sekä turvallisuusvälineitä. Kuva: Anne Sankari
Pienvenesatamiin on saatu paremmat palvelut kaikille. Ne hyödyttävät matkailijoita, mutta myös paikallisia. Syväraumanlahden laitureille on asennettu led-valot sekä turvallisuusvälineitä.

Irene Villanen

– Pienvenesatamiin on saatu paremmat palvelut kaikille. Ne hyödyttävät matkailijoita, mutta myös paikallisia, sanoo Rauman kaupungin matkailupäällikkö Irene Villanen.

Rauman alueella on paljon veneilysatamia. Kun jossain palvelut paranevat, käyttö lisääntyy ja lisää yleistä houkuttelevuutta ja vetovoimaa.
– Nykyään EU-projektit, joissa voidaan tehdä oikeita investointeja ovat harvassa. PortMatessa investointeja tehdään kaikkiaan 35 prosenttia kokonaisbudjetista, kertoo tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola SAMKista.

Valoja, tikkaita, septitankin tyhjennyslautta, aurinkopaneeleja

Kolmen sataman investoinnit ovat olleet mittavia: Syväraumanlahden laitureille on asennettu led-valot sekä turvallisuusvälineitä, muun muassa tikkaat.

Kuuskajaskariin hankittiin hankkeen myötä kelluva septitankin tyhennyslautta. Veneilijän ei tarvitse enää poiketa mantereelle asti tyhjentämään likavesiään. Lautalla on myös vessa. Lautta hinataan mantereelle 2–3 kertaa kaudessa, ja imuauto käy sen tyhjentämässä.

Kylmäpihlajaan rakennetaan uusi huoltorakennus. Se saa sähkönsä aurinkopaneeleista.
–  Ilman tätä hanketta aurinkopaneeleja ei ehkä vielä oltaisi ryhdytty asentamaan, Villanen arvioi.

Hankkeeseen on budjetoitu turvallisuutta lisääviä ja resurssiviisaita ratkaisuja. Rauman kaupunki on lisäksi tehnyt satamiin omia investointejaan, jotka ovat parantaneet palveluja.

Turvallisuusvideoita piensatamiin veneileville

Minna Keinänen-Toivola ja Heikki Koivisto SAMK kuva: Anne Sankari

Minna Keinänen-Toivola ja Heikki Koivisto

Hankkeessa on tehty myös lyhyitä turvallisuusvideoita, joista valmiina on viisi. Rauman lisäksi niitä on tulossa Kökariin ja Sottungaan Ahvenanmaalla sekä Gävleen ja Söderhamniin Ruotsissa, yhteensä 24. Videoissa kerrotaan kuinka juuri siihen satamaan saavutaan turvallisesti.
– Yleisö on pitänyt videoista. Venemessuilla kun pidimme seminaaria, joku ihmetteli miksei kukaan ole aiemmin niitä keksinyt, sanoo hankkeessa turvallisuusasioista vastaava Heikki Koivisto.

 Hanketta rahoittaa Interreg Central Baltic. Hanke alkoi 1.11.2016 ja päättyy 31.12.2019. Hankerahaa ei voi käyttää väylien syventämiseen tai laiturien rakentamiseen.

Perfet Small Port SAMK publication cover

PortMate-julkaisut

5.10.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Lisää aiheesta

| Teknologia

Tarpeita veneilyn ja satamien turvallisuuden parantamiseen

Veneilysatamissa on useita turvallisuusriskejä, jotka voidaan minimoida pienillä muutoksilla toimintatavoissa. Veneilijät viettävät nykyään enemmän aikaa satamissa ja odottavat satamilta entistä korkeampitasoisia ympäristöystävällisiä palveluita. SAMKin vetämässä PortMate-projektissa pyritään vastaamaan juuri näihin vaatimuksiin.
20180209 Renfors KeinanenToivola Kuva: Sankari
| SAMK

SAMK kehittää Itämeren aluetta kansainvälisessä yhteistyössä

SAMK on vahvasti mukana kehittämässä Itämeren alueen liiketoimintaa. Verkostot ja ulkomaisten kumppanien ymmärtäminen ovat osaamispääomaa, jota halutaan jakaa opiskelijoille ja muille sidosryhmille.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni

Porin raviradalla mitellään nykyään hevoslajien lisäksi myös e-urheilussa.

Samkin opiskelija Arttu Ratisen, joka myös sen ohella vetää yhtä viidestä pelikerhosta, ajatuksia voit lukea lisää täältä:

https://satakunnankauppakamarimedia.fi/fi-fi/article/etusivu/taitoa-ja-taktiikkaa/118/?fbclid=IwAR2u28nV-vlV3CKr_8uigBBjMtWfvAwjU7K_vtxwuWuzrM_hy3qUs_oTjPY

#satakamari #K2SATA #satakunnankauppakamarimedia