Etsi

Rakennustiedon kortistot nyt RT tietoväylässä

Rakennustiedon kortistot ovat nyt uudessa RT tietoväylässä, joka korvaa vanhan nettisivuston. Myös palvelun osoite on muuttunut.

1.10.2018 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Rakennustieto

Rakennustieto on julkaissut uuden RT tietoväylän, josta mm. tutut SAMKin kirjaston hankkimat kortistot nyt löytyvät. Palvelun rakenne ja ulkoasu on uudistettu siten, että se toimii sujuvasti myös mobiililaitteilla.

RT tietoväylän keskeistä sisältöä ovat

  • RT-kortisto (ent. RT Net)
  • LVI-kortisto (ent. LVI Net)
  • Ratu-kortisto (ent. Ratu Net)
  • KH-kortisto (ent. KH Net)
  • Infra-kortisto (ent. Infra Net)

 

RT tietoväylä

 

RT-kortisto sisältää rakennusalaa ohjaavat lait ja määräykset, yleiset laatuvaatimukset (RYL), ohjeet ja tuotetietoa. Tietosisältö on tarkoitettu erityisesti rakennuttamiseen ja suunnitteluun ja palvelee myös urakointia.

LVI-kortisto sisältää talotekniikka-alaa ohjaavat lait ja määräykset, yleiset laatuvaatimukset (TalotekniikkaRYL), ohjeet ja tuotetietoa. Tietosisältö on tarkoitettu erityisesti talotekniikan rakennuttamiseen, suunnitteluun ja urakointiin.

KH-kortisto sisältää kiinteistönpitoa ohjaavat lait ja määräykset, kiinteistöpalveluiden yleiset laatuvaatimukset (KiinteistöRYL), ohjeet ja tuotetietoa sekä alan keskeisten sopimusten laadintaohjeet.

Ratu-kortisto sisältää uudis- ja korjausrakentamisen menetelmä- ja menekkitietoa, työturvallisuuden säädöksiä ja ohjeita sekä laadunvarmistuksen työvälineitä. Tietosisältö on tarkoitettu talonrakennusurakoinnin eri tehtäviin: tarjouslaskentaan, aikataulusuunnitteluun, turvallisuussuunnitteluun, laadunvarmistukseen ja työntekijöiden perehdytykseen.

Sisustussuunnittelu SIT (ent. SIT Net) ja Työturvallisuus (ent. Rakennusalan työturvallisuus CD) ovat aihekokoelmia, jotka sisältävät kortistoja rajatumman tietokokonaisuuden.

Linkki kirjaston Finnassa

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilöstö voivat käyttää RT tietoväylää kirjaston Finnan tarjoamasta linkistä, jossa kirjaudutaan tarvittaessa SAMK-tunnuksella:

Kirjastossa vierailevat voivat lukea aineistoa kirjastossa. Osa sisällöstä on kaikkien vapaasti luettavissa osoitteessa rt.rakennustieto.fi.

 

Lisää aiheesta

Ellibs
| Kirjasto

Ellibs-palvelun e-kirjojen lukeminen helpottui

SAMKin kirjaston tarjoamaan Ellibsin e-kirjapalveluun kirjaudutaan nyt SAMK-tunnuksella. Yksi kirjautuminen riittää eikä palveluun enää tarvitse tehdä omaa käyttäjätunnusta.
Opiskelija ja läppäri
| Kirjasto

SAMKin kirjasto hankkii e-kirjoja entistä kattavammin

Vuoden aikana on hankittu useita uusia e-kirjakokoelmia ja täydennetty aikaisemmin hankittuja verkkopalveluita kattavammalla sisällöllä. Kirjaston kokoelmat tarjoavat opiskelijalle yli 160 000 verkkojulkaisua.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @Arene_ry Arene vieraili Kiinassa NAEA:n järjestämässä AMK-rehtoreiden foorumissa. Kiina hakee Suomesta esimerkkiä ammattikor… https://t.co/VWbaEBUJIt
  • RT @Arene_ry ”Hallitus piti lupauksensa ja koulutuksen kunnianpalautus toteutui. Ammattikorkeakoulut ovat tyytyväisiä hallitukse… https://t.co/2YjRvp5Dpe
  • RT @RoboAI2 Muista ilmoittautua 4.10. Porin kampuksella järjestettävään NEXT2019 Robotiikka- ja hitsausseminaariin. Tilaisuus o… https://t.co/jttJK0I4FR