Rakennusinsinöörinä parasta on työn monipuolisuus

Markus Kallunki valmistui SAMKista vuonna 2013 rakennusinsinööriksi ja työskentelee nykyään Veljet Mäkelä Oy:llä rakennuspuolen vastaavana työnjohtajana.

Markus Kallunki rakennusvarusteissa kylpyhuoneessa.

Rakennusinsinöörinä parasta on työn monipuolisuus

Marku Kallunki erikoistui rakennesuunnitteluun, hän tuntee saaneensa hyvät eväät toimimaan vastaavan työnjohtajan työssä.

Ennen ammattikorkeakouluopintoja Markus suoritti lukion Porin lyseossa. Pitkään rakentamisesta kiinnostunut Markus aikoi ensin hakea ammattikouluun rakennuspuolelle, mutta päätyi lopulta lukioon, jossa voisi pohtia myös muita vaihtoehtoja. Lukion jälkeen Markus oli yhä kiinnostunut rakennuspuolen hommista, joten hän päätti hakea SAMKiin opiskelemaan rakennustekniikkaa.

– Rakennustyöt ovat aina kiinnostaneet minua. Alalla on hyvä työllisyys, koska korjausrakentamista tulee olemaan aina, Markus kertoo.

Rakennesuunnittelijasta vastaavaksi työnjohtajaksi

SAMKiin tullessaan Markus päätti erikoistua rakennesuunnitteluun. Valmistuttuaan vuonna 2013 Markus palasi hetkeksi vanhalle työnantajalleen Postille töihin, kunnes saikin mahdollisuuden työpaikkaan vastaavana työnjohtajana. Rakennesuunnitteluun erikoistunut Markus hieman epäröi, että olisiko tämä hänen juttunsa, mutta päätti tarttua tilaisuuteen kiinni.

– Kun tulin SAMKiin, koin että matematiikka oli vahvuuteni, joten päätin käydä rakennesuunnittelun opintojaksoja, ja siihen sitten erikoistuin. Tämä työ vastaavana työnjohtajana tuli kaverin kautta, vähän sattumalla, Markus paljastaa.

Vastaavan työnjohtajan ominaisuudessa Markuksen työtehtävien määrä on aika suuri.

– Nyt kun tehdään linjasaneerauksia eli putkiremontteja, niin ennen urakan aloittamista pidetään asukasinfotilaisuus. Siellä osakkaille kerrotaan, mitä urakka pitää sisällään ja käydään osakkaita askarruttavat asiat läpi. Ennen urakan aloittamista kaikki osakkaat tekevät itsellensä sopivat kaluste- sekä laattavalinnat, joiden perusteella teen jokaiselle huoneistolle huoneistokortin. Huoneistokortista selviää tehtävät työt, asennettavat kalusteet, käytettävät laatat sekä mahdolliset lisä- ja muutostyöt. Näiden asioiden vuoksi huoneistokortin paikkansapitävyys on elintärkeää onnistuneessa putkiremontissa, Markus kertoo.

– Urakan alussa laadin työmaalle aikataulun, josta näkyvät eri työvaiheet. Aikataulua seurataan tarkasti ja tarvittaessa reagoidaan siihen esimerkiksi työntekijöiden lisäämisellä. Työtehtäviini kuuluu myös esimerkiksi kaikkien materiaalien laskenta ja niiden tilaus, työntekijöiden perehdytys ja ohjeistus, sekä laadun ja työturvallisuuden valvonta, Markus jatkaa.

Joskus Markus pitää työtään hieman stressaavana, mutta lopussa seisoo aina kiitos valmistuneesta urakasta sekä asiakkaiden tyytyväisyydestä.

Opinnot antavat hyvät eväät vastuullisiinkin työtehtäviin

Vaikka Markus erikoistuikin rakennesuunnitteluun, tuntee hän silti saaneensa hyvät eväät toimimaan vastaavan työnjohtajan virassa.

– Tietysti eri opintojaksovalinnoilla olisin voinut saada vieläkin paremmat eväät tätä työtä varten, mutta koen silti, että sain SAMKista hyvät valmiudet, Markus sanoo.

Markuksen mukaan rakennustekniikan opinnot sopivat hyvin sellaiselle, jota kiinnostaa monipuolinen työ, haasteet sekä ongelmien ratkaiseminen. Lisäapua tuo hyvä stressinsietokyky sekä se, että tulee hyvin ihmisten kanssa toimeen.

– Tässä työssä tykkään esimerkiksi siitä, että yksikään päivä ei ole samanlainen ja pääsee tutustumaan paljon uusiin ihmisiin.

Lue lisää rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnoista Markus Kallunki kasvokuva

Markus Kallunki

Markus Kallunki, insinööri (AMK) valmistunut SAMKista rakennusinsinööriksi joulukuussa 2013. Työskentelee tällä hetkellä Veljet Mäkilä Oy:llä vastaavana työnjohtajana.

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.