Enabling Life Technologies -opintojaksolla pilotoidaan erilaisia digityökaluja

HYPEä eli rajat ylittävää hyötypelikoulutusta (barrier-breaking serious games education) kehitetään SAMKissa kokeilukulttuurin mukaisesti ketterien kokeilujen ja pilotointien avulla. Tämän kevään pilotoinnit käynnistettiin Enabling Life Technologies -nimisellä monialaisen kehittämisen opintojaksolla.

12.2.2018 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Markus Heinonen

Group of students attending a lecture

Kuorin casen esittelyn piti Markus Backman. Haasteessa etsitään valtavaan Yeti tabletiin pelillistä ryhmässä tekemistä hyödyntävää ratkaisua ikääntyneiden aktivoimiseksi.

 

Mukana hyötypelikoulutuksessa ovat eri koulutusasteet, eri toimialat, eri kansallisuudet, elinkeinoelämäyhteistyö, online-koulutus. Myös TKI-yhteys on huomioitu.

Enabling Life Technologies -opintojakso toteutetaan yhteistyössä eri koulutusasteiden kanssa, mukana toteuttamassa ovat SAMKin hyvinvointiteknologiatoimijoiden lisäksi TTY, Pori ja Sataedu. Opintojakson keskeinen oppimistavoite on monialaisen kehittämistoiminnan osaamisen kehittäminen. Opettajina toimivat eri alojen asiantuntijat: Sari Merilampi (SAMK), Andrew Sirkka (SAMK), Sirpa Jaakkola-Hesso (SAMK), Tarmo Lipping (TTY) ja Krista Toivonen (Sataedu).

Opiskelijoina on SAMKin bachelor- ja master-tason opiskelijoita eri koulutusohjelmista, yliopistokeskuksen opistelijoita, TTYn ranskalaisia IT-alan vaihto-opiskelijoita sekä Sataedun lähihoitajaopiskelijoita. Opintojakson suoritus annetaan omasta organisaatiosta, mutta osa opintojaksosta on yhteistä tekemistä. Projektiopinnot ovat merkittävä osuus opintojakson suoritusta.

Kaikki hyötyvät

Tekijöiden oma motivaattori on perinteisten toimialojen ylittäminen ja uudenlainen yhdessä tekeminen.

Haluamme olla aallon harjalla ja pitää huolen siitä, että opiskelijammekin ovat kehittäjähenkisiä innovaattoreita tulevaisuuden osaajina. Asennekasvatusta, sitä tämä myös on, kertoo koulutuksessa opettava, SAMKissa tutkimusyliopettajana toimiva Sari Merilampi.

Projektiosuuden tehtävänannot ovat neljän eri yhteistyöyrityksen aitoja toimeksiantoja. Mukana ovat Dyme Solution, Evantia (Sisukkaat), Junet ja KuoriYetitablets, joiden haasteisiin monialaiset opiskelijatiimit vastaavat. Toisen asteen opiskelijat yhdistävät tiimeissä erityisesti käytännön osaamista ja asiakastietoutta. Korkea-asteen opiskelijat toimivat kehittäjinä. Yrityksille tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus saada erittäin laaja-alainen näkemys asioista.

Opetusta online

Toiminnassa pilotoidaan erilaisia digityökaluja, joita käytetään laajemminkin Welfare technology master ohjelmassa tuomassa monipuolisuutta ja joustavuutta opintoihin.  Kommelluksiltakaan ei ole vältytty, Sari Merilampi sanoo.

Enabling Life Technologies -opintojakso on suunniteltu osittain TKI-yhteistyössä, osana valtakunnallista ESR-hanketta. HYPE on rajat ylittävä hyötypelikoulutus -hanke, jossa keskitytään erityisesti monialaiseen tarveperusteiseen hyvinvointipelikoulutuksen kehittämiseen. Hanke siirtää aikaisempien TKI-projektien oppeja suoraan opiskelijoille ja elinkeinoelämän käyttöön. Lisäksi yritysyhteistyö on tyypillisesti poikinut myös tutkimushankkeisiin uusia sisältöjä ja myös yritysten välisiä uusia yhteistyötoimia.

Haku englanninkieliseen ylemmän amkin hyvinvointiteknologian koulutukseen (Welfare Technology) käynnissä 28.3. asti. Lisätietoja: www.samk.fi/welfare-technology

12.2.2018 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Markus Heinonen

Lisää aiheesta

| Teknologia

Hyötypelit: tutkimusyhteistyö Kiinan kanssa tiivistyy

SAMKin ja Changzhou Universityn ensimmäinen yhteinen tutkimusartikkeli julkaistaan huhtikuussa Australiassa hyötypelikonferenssissa. Kyseessä on merkittävä avaus tutkimusyhteistyön näkökulmasta.
| Teknologia

Teknologiaraportti visioi uusia mahdollisuuksia Satakuntaan

Tietokoneet muuttuvat. Ostamisen tavat muuttuvat. Tuotevalmistus muuttuu. Neljän vuoden kuluttua maailma on 90-prosenttisesti mobiili? Teknologiaraportti aktivoi lukijoita pohtimaan mikä heidän roolinsa voisi olla uuden teknologian hyödyntämisessä ja luomisessa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tavoitteletko verkkokauppasi kasvua? SAMK etsii verkkokauppojen kehityshankkeeseen kumppaneiksi satakuntalaisia yrityksiä. Osallistuminen on yrityksille maksutonta. Ilmoittautumiset 10.12.2021 mennessä. Tule mukaan. #samk #verkkokauppa #kehityshanke
https://verkkokauppa20.samk.fi/

Altogether 91 students graduated from SAMK in November. Eleven of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
#samk #mysamk #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/91-students-graduated-from-samk-in-november/

SAMK on mukana @K2RAU vuotuisen kansainvälistymispalkinnon finaalissa Port Activity App satamasovelluksella. Voittaja valitaan pitchaus-tilaisuudessa 9.12.
https://raumankauppakamari.fi/fi-fi/article/tapahtumat/kansainvalistymispalkintokisa-912-kilpailijat-esittaytyvat/1605/
@merilogistiikka @CentralBaltic #EfficientFlow

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 91 opiskelijaa. Valmistuneista 11 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💯 🌹
#samk #mysamk #alumni #katsetulevaisuuteen #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-marraskuussa-yhteensa-91-opiskelijaa/

@SatakunnanAMK and @NUST_Namibia have signed a double degree agreement for marine engineers! The first group of students will arrive to Rauma in early 2022. #merilogistiikka #mysamk #thinkfuture https://www.merilogistiikka.fi/en/news/ten-years-co-operations-to-namibia-culminates-to-marine-engineer-double-degree/