Enabling Life Technologies -opintojaksolla pilotoidaan erilaisia digityökaluja

HYPEä eli rajat ylittävää hyötypelikoulutusta (barrier-breaking serious games education) kehitetään SAMKissa kokeilukulttuurin mukaisesti ketterien kokeilujen ja pilotointien avulla. Tämän kevään pilotoinnit käynnistettiin Enabling Life Technologies -nimisellä monialaisen kehittämisen opintojaksolla.

12.2.2018 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Markus Heinonen

Group of students attending a lecture

Kuorin casen esittelyn piti Markus Backman. Haasteessa etsitään valtavaan Yeti tabletiin pelillistä ryhmässä tekemistä hyödyntävää ratkaisua ikääntyneiden aktivoimiseksi.

 

Mukana hyötypelikoulutuksessa ovat eri koulutusasteet, eri toimialat, eri kansallisuudet, elinkeinoelämäyhteistyö, online-koulutus. Myös TKI-yhteys on huomioitu.

Enabling Life Technologies -opintojakso toteutetaan yhteistyössä eri koulutusasteiden kanssa, mukana toteuttamassa ovat SAMKin hyvinvointiteknologiatoimijoiden lisäksi TTY, Pori ja Sataedu. Opintojakson keskeinen oppimistavoite on monialaisen kehittämistoiminnan osaamisen kehittäminen. Opettajina toimivat eri alojen asiantuntijat: Sari Merilampi (SAMK), Andrew Sirkka (SAMK), Sirpa Jaakkola-Hesso (SAMK), Tarmo Lipping (TTY) ja Krista Toivonen (Sataedu).

Opiskelijoina on SAMKin bachelor- ja master-tason opiskelijoita eri koulutusohjelmista, yliopistokeskuksen opistelijoita, TTYn ranskalaisia IT-alan vaihto-opiskelijoita sekä Sataedun lähihoitajaopiskelijoita. Opintojakson suoritus annetaan omasta organisaatiosta, mutta osa opintojaksosta on yhteistä tekemistä. Projektiopinnot ovat merkittävä osuus opintojakson suoritusta.

Kaikki hyötyvät

Tekijöiden oma motivaattori on perinteisten toimialojen ylittäminen ja uudenlainen yhdessä tekeminen.

Haluamme olla aallon harjalla ja pitää huolen siitä, että opiskelijammekin ovat kehittäjähenkisiä innovaattoreita tulevaisuuden osaajina. Asennekasvatusta, sitä tämä myös on, kertoo koulutuksessa opettava, SAMKissa tutkimusyliopettajana toimiva Sari Merilampi.

Projektiosuuden tehtävänannot ovat neljän eri yhteistyöyrityksen aitoja toimeksiantoja. Mukana ovat Dyme Solution, Evantia (Sisukkaat), Junet ja KuoriYetitablets, joiden haasteisiin monialaiset opiskelijatiimit vastaavat. Toisen asteen opiskelijat yhdistävät tiimeissä erityisesti käytännön osaamista ja asiakastietoutta. Korkea-asteen opiskelijat toimivat kehittäjinä. Yrityksille tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus saada erittäin laaja-alainen näkemys asioista.

Opetusta online

Toiminnassa pilotoidaan erilaisia digityökaluja, joita käytetään laajemminkin Welfare technology master ohjelmassa tuomassa monipuolisuutta ja joustavuutta opintoihin.  Kommelluksiltakaan ei ole vältytty, Sari Merilampi sanoo.

Enabling Life Technologies -opintojakso on suunniteltu osittain TKI-yhteistyössä, osana valtakunnallista ESR-hanketta. HYPE on rajat ylittävä hyötypelikoulutus -hanke, jossa keskitytään erityisesti monialaiseen tarveperusteiseen hyvinvointipelikoulutuksen kehittämiseen. Hanke siirtää aikaisempien TKI-projektien oppeja suoraan opiskelijoille ja elinkeinoelämän käyttöön. Lisäksi yritysyhteistyö on tyypillisesti poikinut myös tutkimushankkeisiin uusia sisältöjä ja myös yritysten välisiä uusia yhteistyötoimia.

Haku englanninkieliseen ylemmän amkin hyvinvointiteknologian koulutukseen (Welfare Technology) käynnissä 28.3. asti. Lisätietoja: www.samk.fi/welfare-technology

12.2.2018 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Markus Heinonen

Lisää aiheesta

| Teknologia

Hyötypelit: tutkimusyhteistyö Kiinan kanssa tiivistyy

SAMKin ja Changzhou Universityn ensimmäinen yhteinen tutkimusartikkeli julkaistaan huhtikuussa Australiassa hyötypelikonferenssissa. Kyseessä on merkittävä avaus tutkimusyhteistyön näkökulmasta.
| Teknologia

Teknologiaraportti visioi uusia mahdollisuuksia Satakuntaan

Tietokoneet muuttuvat. Ostamisen tavat muuttuvat. Tuotevalmistus muuttuu. Neljän vuoden kuluttua maailma on 90-prosenttisesti mobiili? Teknologiaraportti aktivoi lukijoita pohtimaan mikä heidän roolinsa voisi olla uuden teknologian hyödyntämisessä ja luomisessa.

Uusimmat uutiset

Kukkia / Flowers
| Opinnot ja opetus

SAMKin parhaat opinnäytetyöt palkittiin Osaaja-kilpailussa

SAMKin parhaat opinnäytetyöt palkitaan neljässä eri sarjassa vuosittain järjestettävässä Osaaja-kilpailussa. Vuoden 2021 opinnäytetyökilpailuun osallistuivat kaikki vuoden 2020 aikana valmistuneet opinnäytetyöt, joiden arvosana on paras eli 5.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Are you a tourism professional looking for taking the next step in your career? The international Master’s Degree Programme in Tourism Competitiveness Management educates highly competent and innovative tourism business specialists for demanding management and expert positions in tourism industry.Learn more about the programme and apply in the fall of 2021! ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tutkitaan -sarjan aiheena on tällä kertaa etäluotsaus. Etäluotsauksessa laiva luotsataan maista käsin tarvitsematta viedä luotsia fyysisesti laivalle. #etäluotsaus #merilogistiikka #samk #istlab #tutkitaan https://www.merilogistiikka.fi/tutkitaan/tutkitaan-etaluotsaus/

Kulttuuri on läsnä työelämässä monin tavoin kuten omassa arjessa @SatakunnanAMK kansainvälisten hankkeiden projektipäällikkönä. Keräsin yhteen työkaluja helpottamaan arkea tilanteisiin, joissa osallistujat edustavat eri kulttuureita. #työelämäntutkimus
👇
https://journal.fi/tyoelamantutkimus/article/view/101318/64143

Kiinnostaako liiketoiminnan kehittäminen #automaatio ja #robotiikka avulla? Ilmoittaudu nyt ja aloita maksuton #verkkokoulutus 1.9.2021. Toteuttajina #jamk ja @SatakunnanAMK. Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 16.6. https://www.jamk.fi/fi/Koulutus/Taydennyskoulutus/Liiketalousala/liiketoiminnallisesti-kestavan-robotiikan-kehittaja/

Miten hienoa kuulla, että @SatakunnanAMK kehitetty peli ja VR-todellisuus auttavat lapsia ja nuoria kuntoutuksessa 🙌 Kiitos! #Teentyötäjollaonmerkitystä 🤩@SataDigiHealth #raumanfysikaalinenhoitola

SAMKissa on tutkittu aurinkosähköjärjestelmän toimintaa palotilanteissa. Lue lisää ja tutustu saatavilla oleviin materiaaleihin.
https://www.samk.fi/uutiset/uutta-tutkittua-tietoa-aurinkosahkojarjestelman-toiminnasta-palotilanteessa/ #samk #aurinkosähkö #turvallisuus