SAMK kouluttaa Green Care -osaajia

Green caren pilottikoulutus aloitti elokuussa. Mukana on seitsemän korkeakoulua.

8.9.2016 | Teksti: Jaana Ruoho | Kuva: Jaana Ruoho

Koulutuksen ensimmäiseen lähipäivään pystyi osallistumaan kaikkien seitsemän korkeakoulun kampuksilta. Myös SAMKissa kokoonnuttiin lähipäivään.
Koulutuksen ensimmäiseen lähipäivään pystyi osallistumaan kaikkien seitsemän korkeakoulun kampuksilta. Myös SAMKissa kokoonnuttiin lähipäivään.

Green Care on luonnon hyvinvointivaikutuksiin perustuvaa tavoitteellista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia. Alalta on puuttunut yhtenäinen laaja korkea-asteen koulutus. Sitä alettiin kehittää seitsemän korkeakoulun yhteisvoimin. Yhteinen pilottikoulutus käynnistyi elokuussa 2016. Koulutuksen laajuus on yhteensä 40 opintopistettä ja se kestää loppuvuoteen 2017 saakka.

Koulutus on suunnattu alan palveluntuottajien lisäksi muun muassa asiantuntijoille, opettajille, neuvojille, palveluiden ostajille ja yrittäjille. Koulutuksen avulla voi kehittää aikaisempaa ammatillista osaamistaan.

Pilottikoulutus kiinnosti: siihen haki 375 henkilöä, joista 62 Porin ryhmään. Jokainen mukana oleva korkeakoulu valitsi hakijoista 20 koulutukseen osallistujaa. Nyt siis yhteensä 140 eri alojen asiantuntijaa osallistuu pilottikoulutukseen.

Koulutuspaikkakunnat ovat Rovaniemi, Kajaani, Kokkola, Seinäjoki, Jyväskylä ja Mikkeli ja Pori. Porin ryhmässä vajaalla puolella joko oli jo oma yritys tai omaa yritystoimintaa suunnitteilla. Ryhmässä merkille pantavaa oli se, että hakijoita oli maantieteellisesti laajalta alueelta: Satakunnasta, Pirkanmaalta, Hämeestä, pääkaupunkiseudulta ja Varsinais-Suomesta.

Koulutuksen ensimmäinen lähipäivä oli elokuussa. Siihen pystyi osallistumaan kaikkien seitsemän korkeakoulun kampuksilta. Lähipäivät toteutetaan samaan aikaan kaikilla koulutuspaikkakunnilla, ja jokainen korkeakoulu toteuttaa oman vastuuopintojaksonsa luennot verkon välityksellä muille. Verkko-opetusta hyödynnetään koulutuksessa runsaasti.

SAMK on levittänyt tietoa green caresta jo vuodesta 2013, jolloin toteutettiin esiselvitys- ja tiedonvälityshanke. Tällä hetkellä SAMKissa on käynnissä Green Care -tiedonvälityshanke Satakunnassa. Hanke kestää vuoteen 2018 asti. Avoimen ammattikorkeakoulun kautta tarjotaan Green Care – Luonnosta liiketoimintaa -kesäopintojaksoa. Sille ilmoittautui tänä vuonna ilmoittautunut huimat 164 opiskelijaa. Heistä osa on SAMKin omia tutkinto-opiskelijoita ja osa avoimen ammattikorkeakoulun kautta tulevia eri alojen osaajia ja yrittäjiä.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html