Porin uusi kampus SAMKin hallintaan

SAMK-kampus Pori on valmistunut ja rakennuttaja on luovuttanut sen Satakunnan ammattikorkeakoulun hallintaan kahdenkymmenen vuoden vuokrasopimuksella. Luovutus tehtiin 2. toukokuuta. SAMK aloittaa saman tien muuton. Tiedepuiston ja Tiilimäen kampukset tyhjenevät toukokuun aikana.

2.5.2017 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

Porin SAMK-kampuksen rakennusprojektin tulosta olivat tarkastamassa vas. Jyrki Mallius (Ramboll CM Oy), Simo Karjalainen (Citycon Oyj), Jussi Koskinen ja Jyrki Palojärvi (SAMK), Risto Seppo (Citycon Oyj) ja Juha Kämäri (SAMK).
Porin SAMK-kampuksen rakennusprojektin tulosta olivat tarkastamassa vas. Jyrki Mallius (Ramboll CM Oy), Simo Karjalainen (Citycon Oyj), Jussi Koskinen ja Jyrki Palojärvi (SAMK), Risto Seppo (Citycon Oyj) ja Juha Kämäri (SAMK).

Sekä rakennuttaja Citycon Oyj:n että SAMKin edustajat ovat tyytyväisiä täysin suunnitellussa aikataulussa ja kustannusarviossa edenneen projektin kulkuun.

– Tavoitteena on ollut toimivat tilat Satakunnan ammattikorkeakoululle ja näyttää siltä, että siinä on onnistuttu. Suuri kiitos SAMKille siitä, että opettajilta ja koko henkilökunnalta on saatu projektia varten hyvät lähtötiedot, sanoo Citycon Oyj:n kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo.

SAMKin rehtori Juha Kämäri on seurannut projektin etenemistä aitiopaikalta.

– Oikein hyvältä tuntuu nyt toivottaa opiskelijat ja henkilökunta tervetulleeksi uudelle kampukselle. Hieno ja toimiva siitä tuli, Kämäri tiivistää.

Kampus sijaitsee Porin keskustassa, rautatieaseman vieressä olevalla Asema-aukiolla osoitteessa Satakunnankatu 23. SAMKin käytössä oleva pinta-ala on 19 200 m². Rakennustyöt käynnistyivät loppuvuonna 2014. SAMK-kampus Pori vihitään käyttöön syyskuussa 2017.

Faktoja

  • Opiskelijat: noin 3500; opinnot alkavat syksyllä 2017
  • Koulutusaloja: liiketalous, matkailu, sosiaali- ja terveysala, tekniikka
  • Monitoimisali Agora: tilaa 1000 hengen kokouksiin ja tapahtumiin
  • Rakennuttaja: Citycon Oyj
  • Arkkitehti: Arkkitehti Oy Asmala
  • Urakoitsijat: NCC Rakennus Oy ja Are Oy
  • Kiinteistön omistaja Hemsö Fastighets AB

Taustaa

Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus päätti hyväksyä Citycon-konserniin kuuluvan Etelä-Suomen Kauppakiinteistöt Oy:n kampustarjouksen 25.3.2014 (Porin kaupunginhallituksen asettaman kampustyöryhmän ehdotuksesta).

Etelä-Suomen Kauppakiinteistöt Oy:n (Citycon Oyj:n tytäryhtiö) ja SAMKin välinen vuokrasopimus allekirjoitettiin 16.10.2014.

Lisätiedot

Juha Kämäri, 044 710 3003

Lisää aiheesta

| SAMK

SAMK-kampus Pori pian muuttovalmis

SAMKin kaikki Porissa olevat toiminnot muuttavat uudelle kampukselle toukokuun 2017 alussa. Koko kampus tulee olemaan moderni oppimisympäristö.
SAMK-Kampus Pori ilkokuva
| SAMK

Porin kampus elää jo nyt

SAMK muuttaa Porissa uudelle kampukselle toukokuussa 2017. Kampus työllistää monia samkilaisia jo nyt. ”Haastavaa ja mielenkiintoista” on usein kuultu sanapari.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA