Porin uusi kampus SAMKin hallintaan

SAMK-kampus Pori on valmistunut ja rakennuttaja on luovuttanut sen Satakunnan ammattikorkeakoulun hallintaan kahdenkymmenen vuoden vuokrasopimuksella. Luovutus tehtiin 2. toukokuuta. SAMK aloittaa saman tien muuton. Tiedepuiston ja Tiilimäen kampukset tyhjenevät toukokuun aikana.

2.5.2017 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

Porin SAMK-kampuksen rakennusprojektin tulosta olivat tarkastamassa vas. Jyrki Mallius (Ramboll CM Oy), Simo Karjalainen (Citycon Oyj), Jussi Koskinen ja Jyrki Palojärvi (SAMK), Risto Seppo (Citycon Oyj) ja Juha Kämäri (SAMK).
Porin SAMK-kampuksen rakennusprojektin tulosta olivat tarkastamassa vas. Jyrki Mallius (Ramboll CM Oy), Simo Karjalainen (Citycon Oyj), Jussi Koskinen ja Jyrki Palojärvi (SAMK), Risto Seppo (Citycon Oyj) ja Juha Kämäri (SAMK).

Sekä rakennuttaja Citycon Oyj:n että SAMKin edustajat ovat tyytyväisiä täysin suunnitellussa aikataulussa ja kustannusarviossa edenneen projektin kulkuun.

– Tavoitteena on ollut toimivat tilat Satakunnan ammattikorkeakoululle ja näyttää siltä, että siinä on onnistuttu. Suuri kiitos SAMKille siitä, että opettajilta ja koko henkilökunnalta on saatu projektia varten hyvät lähtötiedot, sanoo Citycon Oyj:n kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo.

SAMKin rehtori Juha Kämäri on seurannut projektin etenemistä aitiopaikalta.

– Oikein hyvältä tuntuu nyt toivottaa opiskelijat ja henkilökunta tervetulleeksi uudelle kampukselle. Hieno ja toimiva siitä tuli, Kämäri tiivistää.

Kampus sijaitsee Porin keskustassa, rautatieaseman vieressä olevalla Asema-aukiolla osoitteessa Satakunnankatu 23. SAMKin käytössä oleva pinta-ala on 19 200 m². Rakennustyöt käynnistyivät loppuvuonna 2014. SAMK-kampus Pori vihitään käyttöön syyskuussa 2017.

Faktoja

  • Opiskelijat: noin 3500; opinnot alkavat syksyllä 2017
  • Koulutusaloja: liiketalous, matkailu, sosiaali- ja terveysala, tekniikka
  • Monitoimisali Agora: tilaa 1000 hengen kokouksiin ja tapahtumiin
  • Rakennuttaja: Citycon Oyj
  • Arkkitehti: Arkkitehti Oy Asmala
  • Urakoitsijat: NCC Rakennus Oy ja Are Oy
  • Kiinteistön omistaja Hemsö Fastighets AB

Taustaa

Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus päätti hyväksyä Citycon-konserniin kuuluvan Etelä-Suomen Kauppakiinteistöt Oy:n kampustarjouksen 25.3.2014 (Porin kaupunginhallituksen asettaman kampustyöryhmän ehdotuksesta).

Etelä-Suomen Kauppakiinteistöt Oy:n (Citycon Oyj:n tytäryhtiö) ja SAMKin välinen vuokrasopimus allekirjoitettiin 16.10.2014.

Lisätiedot

Juha Kämäri, 044 710 3003

Lisää aiheesta

| SAMK

SAMK-kampus Pori pian muuttovalmis

SAMKin kaikki Porissa olevat toiminnot muuttavat uudelle kampukselle toukokuun 2017 alussa. Koko kampus tulee olemaan moderni oppimisympäristö.
SAMK-kampus Porin rakennuksen ulkoseinä.
| SAMK

Porin kampus elää jo nyt

SAMK muuttaa Porissa uudelle kampukselle toukokuussa 2017. Kampus työllistää monia samkilaisia jo nyt. ”Haastavaa ja mielenkiintoista” on usein kuultu sanapari.

Uusimmat uutiset

| TKI

SAMKilla lähes miljoonan euron rahoitus tekoälyn hyödyntämiseen lääketieteellisessä tutkimuksessa

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) tutkimushankkeelle Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals myönnettiin rahoitusta 575 000 euroa. SAMK sijoittaa tutkimukseen myös omaa rahoitusta 325 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: bit.ly/2J8l3Ay
... See MoreSee Less

View on Facebook

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: https://bit.ly/2J8l3Ay
#REHAB #SAMK #fysioterapia #physiotherapy #koulutus

SAMKin perinteinen avoimien ovien päivä OpenSAMK järjestetään tänä vuonna koronatilanteesta johtuen etänä. Livelähetystä voi seurata SAMKin YouTube-kanavalla 25.11. klo 13-15 välillä.
https://www.samk.fi/uutiset/samk-jarjestaa-avoimet-ovet-etana-25-11/
#samk #mysamk #opensamk

Feelix - Tulevaisuuden työtaidot -hanke edustaa SAMKia TKI-Kärjet 2020 -kilpailussa videolla "The new F-word".
Äänestä antamalla yläpeukku Youtubessa 2.12.2020 mennessä.
#tkikärjet2020 #feelix #tulevaisuudentyötaidot #tki #amk

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVmITS2zS2n4sFQdixv_6eRrDMAYYrRBn

SAMK tarjoaa ainoana Suomessa englanninkielisen, kansainvälisiin tarpeisiin vastaavan hyvinvointiteknologian koulutusohjelman.

Welfare Technology (Master) -koulutuksen hakuaika 10.-31.3.2021!

#samk #mysamk #welfaretechnology

https://bit.ly/39fd93k

Universities of applied sciences have approved a joint programme for #sustainabledevelopment and #responsibility. The goal of the programme is a sustainable, responsible and #carbonneutral university of applied sciences by 2030.

https://www.samk.fi/en/uutiset/universities-of-applied-sciences-sustainable-development-skills-for-everyone/