Porin matkakeskus uuden kampuksen kupeeseen

Jo lähes parikymmentä vuotta suunnitteilla ollut Porin matkakeskus valmistuu vuonna 2017, samoihin aikoihin SAMKin kampuksen kanssa.

3.12.2015 | Teksti: Elina Valkama

matkakeskus

Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus esittelee rakennussuunnitelmia.

Kaksi vuotta sitten käynnistetyn projektin yleissuunnitelma tulee valmistumaan alkuvuonna 2016 . Nyt kaupunkilaisia pyydetään mukaan keskusteluun.  Palautetta ja ideoita keskuksesta voi antaa myös netissä.  Suunnitelmiin voi tutustua Porin rautatieasemalle kootussa näyttelyssä joulukuun ajan.

Matkakeskus yhdistää linja-autojen reitti- ja matkaliikenteen sekä junaliikenteen. On arvioitu, että vuorokaudessa matkakeskukselta lähtee noin 170 linja-autoyhteyttä sekä seitsemän junavuoroa. Tämä tarkoittaa 10 000 ihmistä päivässä.  Matkakeskukseen on tulossa odotusaula, mutta SAMKin kampus voi myös toimia matkustajien odotustilana. Myös pyöräilijät on otettu huomioon uutta Matkakeskusta suunniteltaessa ja alueelta löytyy satoja pyöriä vetävä pyöräparkki.

Yleissuunnittelussa ovat olleet mukana Matkahuolto Oy, VR-Yhtymä Oy, Senaatti-Kiinteistöt Oy, Linja-autoliitto, Porin Linjat Oy, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Porin joukkoliikennelautakunta sekä Porin kaupungin eri yksiköt.

matkakeskus2

3.12.2015 | Teksti: Elina Valkama

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html