Skip to content

Porin-kampus taipuu tapahtumille

Porin-kampuksen Agora-sali ympäristöineen mahdollistaa kansainväliset konferenssit ja kansalliset seminaarit. Ne tarjoavat toimivat puitteet myös vaikkapa yhtiökokouksille, vuosijuhlille tai gaalaillallisille.

13.12.2017 | Teksti: Anne Sankari & SAMK Viestintä | Kuva: Anne Sankari, Tomi Glad

Valoilla saliin saadaan maaginen tunnelma

Agora-salissa järjestetään tapahtumia, joita ei voida järjestää, tai jotka ovat asiakkaan näkökulmasta hankalia järjestää, muualla. Sali on Porin ja lähialueen suurin yksittäinen kokoustila. Sinne mahtuu 500–1000 henkilöä pöytä- ja salijärjestelystä riippuen. Esimerkiksi illallisille sopii reilusti yli 500 vierasta, jolloin vielä on mahdollista pöytiin tarjoilu ja tanssilattiallekin jää hyvin tilaa. 

Porista on aiemmin puuttunut tällainen sali, jonka lähellä on monipuolisesti ryhmä- ja muita tiloja, myös iso aulatila, jota kutsutaan Atriumiksi.
– Atrium on osoittautunut toimivaksi erilaisissa cocktailtyyppisissä tilaisuuksissa. Se on ihana tila, avara, valoisa ja hengittävä, kuvailee Nadja Eckhardt SAMKin tapahtumapalveluista. 

Tapahtumien järjestämisessä SAMK käyttää kumppaneita, joten kampus tuo uutta liiketoimintaa alueen tapahtumatoimijoille. Esimerkiksi housebändinä toimii Pori Big Band.
– Kaikkea SAMKin toimintaa määrittää se, että emme halua kilpailla muiden toimijoiden kanssa, kuvaa Eckhardt. 

Satu Schrey ja Nadja Eckhardt hoitavat SAMKin tapahtumapalveluja. Kun sinulla on kysyttävää, soita. Yhteystiedot ovat jutun sivun alaosassa.

Tilat kannattaa kiertää läpi

Kampukselle rakennettu monitoimisali toimii paitsi tapahtumasalina, myös muun muassa fysioterapian ja kuntoutuksen opetustilana. Monitoimisali on kompromissi: se on tehty toimimaan hyvin lähes kaikessa, mutta siellä ei pyritty esimerkiksi täydelliseen akustiikkaan. Sen sijaan tapahtumiin pystytään rakentamaan tasokas äänentoisto. 

Tilaisuutta suunnitteleva saa tiloista parhaan kuvan tulemalla paikan päälle. Katsellessaan ja kierrellessään näkee parhaiten, mikä toimii omiin tarpeisiin.
– Henkilömäärä ja aikataulu eivät kerro vielä juuri mitään. Asiakas ei välttämättä osaa pyytää tarjoustakaan ennen kuin näkee tilat, ja helpointa on keskustella kasvokkain, sanoo Satu Schrey, toinen tapahtumapalveluiden koordinaattoreista. 

Kun tapahtumaa järjestävä ottaa yhteyttä, hänen kanssaan neuvotellaan ja tehdään tarjous. Sen jälkeen alkaa konkreettinen suunnittelu kaikkine pienine yksityiskohtineen. Hinta määräytyy tilatarpeiden, oheispalveluiden sekä tarvittavan tekniikan ja henkilökunnan mukaan. Tapahtuman jälkeen käydään vielä läpi, miten meni.  

Oheispalvelut kruunaavat tapahtuman

Tapahtumiin voi helposti yhdistää koko kampuksen tarjoamat palvelut ravintola- ja hyvinvointipalveluista opetus- ja tutkimuslaboratorioiden ja näyttelytilojen hyödyntämiseen. Opiskelijoille tarjotaan autenttinen ympäristö erilaisten tapahtumien järjestämiseen – opiskelijoita käytetään tilaisuuksissa käytännön opissa aina kun se on aikataulujen ja opetussuunnittelun näkökulmasta suinkin mahdollista.  

Ravintolapalveluista kampuksella vastaa Juvenes-Yhtiöt, jolle on myönnetty Chaîne des Rôtisseurs eli Paistinkääntäjien Rôtisseurs-kilpi ensimmäisenä juhlapalveluyrityksenä Suomessa.  

Kampus on Porissa keskeisellä paikalla, hyvien kulkuyhteyksien varrella, näkyvästi esillä ja helposti tavoitettavissa. Kampukselle on helppo tulla omalla autolla tai julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Junat ja bussit tulevat suoraan kampukselle ja lentokenttäkin on kävelymatkan päässä. Samoin hotellit ja Porin kaupungin palvelut ovat kävelymatkan päässä. 

Liikunnan esteettömyys on otettu huomioon myös kampusrakennuksessa. Esteettömyyttä on huomioitu muutenkin, esimerkiksi Agora-saliin on rakennettu induktiosilmukka. 

Nykyaikainen teknologia ja livelähetykset

Agora-salissa on nykyaikainen kokousteknologia, ja nettiin striimattavat livelähetykset ja monikameratuotannot mahdollistavat sen, että tapahtumaan voi osallistua mistä tahansa, jos tapahtuman järjestäjä näin haluaa. Lava ja tanssilattia suunnitellaan ja toteutetaan tapahtuman luonteen ja toiveiden mukaan. Valoilla luodaan haluttu tunnelma, ja juhliin voi astella vaikkapa punaisia mattoja pitkin: ne hankitaan asiakkaan toiveesta yhteistyökumppanilta.  

Kevään 2018 ohjelmassa ovat muun muassa valtakunnalliset ammattikorkeakoulupäivät, jotka ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry järjestää SAMKin kanssa. Ne järjestetään SAMKissa nyt ensimmäistä kertaa – ne ovat myös ainoa tilaisuus, joka syrjäyttää opetuksen kalenterivarauksista.  

 

Onnistu tapahtuman järjestämisessä

  1. Ole ajoissa liikkeellä. Kun tiedät tilaisuuden ajankohdan, kysy tilan varaustilannetta hetimmiten. Jos Agora-sali on jo varattu opetukselle, opetus on ykkönen.
  2. Suunnittele – kun tiedät mitä itse haluat, sinua voidaan auttaa kaikkien parhaiten. Ammattilaiset osaavat myös kysyä kysymykset, joilla pääset suunnittelussa eteenpäin ja kaikki käytännön asiat tulevat hoidetuiksi.
  3. Ohjelma riippuu tapahtumastasi. Lisäksi valoilla, hyvällä musiikilla ja ruualla tehdään tunnelmaa ja viihtyisyyttä. Lopulta: tunnelman tekevät ihmiset!  

 

Suunnitteletko järjestäväsi tilaisuuden SAMK-kampus Porin tiloissa? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan  teille yhdessä onnistunut tapahtuma:
Julia Vaahtera p. 044 710 3147
Cimmo Nurmi p. 044 710 3371

Lisätietoja: samk.fi/agora-sali

Artikkeli on julkaistu Agorassa 2/17

Lisää aiheesta

| SAMK

Vetovoimainen kampus on Porin vuoden kaupunkiteko

Palkinto luovutettiin Satakunnan ammattikorkeakoululle Porin päivänä 23. syyskuuta. Uuden Porin-kampuksen kaunis ulkomuoto ja sen alueelle tuoma kiinnostavuus vakuutti. Palkintoraadin perustelujen mukaan uuden kampuksen myötä Pori nousi opiskelijakaupunkina uudelle tasolle.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc