Poikkitieteellisesti kansainvälisyyttä: Smart Urban Business -tutkimusryhmä aloittaa

SAMKin päivitetyn strategian myötä myös tutkimusryhmiä päivitettiin.  Vuoden 2017 alussa aloittavan Smart Urban Business -tutkimusryhmän toiminnan kantava ajatus on poikkitieteellisyys ja kansainvälisyys.

12.12.2016 | Teksti: Minna Keinänen-Toivola | Kuva: Katri Väkiparta

Smart Urban Business tutkimusryhmäläiset istuvat sohvalla.
Smart Urban Business: Riitta Dersten, Markku Paukkunen, Minna Keinänen-Toivola, Heikki Koivisto, Tero Tuomi & Jeffrey Salahub

Tutkimustoiminta ja -rahoitus kansainvälistyvät kiihtyvällä nopeudella. EU:ssa yhtenä pääteemana ovat kaupunkialueiden toiminta. Siihen vastataan SAMKissa Smart Urban Business- eli vapaasti suomennettuna älykkäiden kaupunkialueiden tutkimusryhmässä. Toiminta keskittyy SAMKin strategian eri aloja yhdistäviin teemoihin ”resurssitehokkuus ja älykkäät alueet sekä toiminnot”. Tutkimusryhmä yhdistää ympäristötekniikan, merenkulun ja logistiikan sekä palveluliiketoiminnan elementtejä kaupunkialueiden tutkimukseen.

Ryhmä yhdistää ympäristötekniikan, merenkulun ja logistiikan sekä palveluliiketoiminnan elementtejä kaupunkialueiden tutkimukseen.

Alueelliset painopisteet ryhmän toiminnassa ovat Itämeren ympäristö, Namibia ja Kiina. Käynnissä olevia projekteja on Itämeren alueella, EU:ssa, Namibiassa ja Kiinassa – ne näet tiiviisti taulukosta.

smarturbanbusinesstaulukko

Strategisten ulkomaisten kumppanuusyliopistojen kanssa on käynnissä kaksi ulkoisen rahoituksen projektia. NAMURBANissa tutkitaan NAMURBAN Namibia University of Science and Technologyn kanssa kestävää kaupunkikehitystä ja luodaan teknologisia kokonaisratkaisuja kehittyviin maihin. COST AMiCI:ssa pyritään hollantilaisen Zuyd University of Applied Sciences kanssa löytämään uusia antimikrobiologisia pinnoitteita terveydenhoitoon liittyvien infektioiden vähentämiseksi. Liiketalouden osaaminen tukee alueen yrityksien tarpeita ja projektien markkinointiponnisteluita.

Tutkimusryhmää vetää tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola, FT, Teknologia-osaamisalueelta. Ryhmään kuuluvat (suluissa osaamisalue, jolla pääsääntöisesti työskentelee): Riitta Dersten (Teknologia), Heikki Koivisto (Logistiikka ja merenkulku), Markku Paukkunen (Palveluliiketoiminta), Jeffrey Salahub (Palveluliiketoiminta) ja Tero Tuomi (Palveluliiketoiminta). Keinänen-Toivola ja Koivisto toimivat aktiivisesti Namibiassa, Paukkunen on tehnyt vahvasti töitä Kiinassa. Dersten, Salahub ja Tuomi linkittävät opintojaksoilla oppimisprosesseja käytännön projektitoimintaan. Kunkin rooleja on tarkoitus monipuolistaa tässä ryhmässä.

SAMKin tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola.

Yhteydenotot

Minna Keinänen-Toivola
minna.keinanen-toivola(a)samk.fi
044 7103063

Kirjoittaja on projektipäällikkö ja tutkimusryhmän vetäjä, mikrobiologi ja verkostoituja.

12.12.2016 | Teksti: Minna Keinänen-Toivola | Kuva: Katri Väkiparta

Lisää aiheesta

100 lasissa Namibiassa Full speed in Namibia
| Teknologia

Sata lasissa Namibiassa

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja sen strategisen kumppanin Namibia University of Science and Technologyn projektissa tutkitaan resurssitehokasta kaupunkikehitystä kehittyvissä maissa.
Historian suurin bisnesdelegaatio Namibiasta kävi Suomessa, muun muassa Raumalla, toukokuussa 2016.
| Merenkulku

Merenkulun koulutuksesta yhteistyöhön laajalla rintamalla

SAMK on kouluttanut Namibian merenkulkijoita vuodesta 2012. Nyt jatketaan maan kehityksen kannalta merkittävämmille aloille: logistiikkaan, teknologiaan, hyvinvointiin ja liiketoimintaan. Historian suurin bisnesdelegaatio...

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html