Etsi

Poikkitieteellisesti kansainvälisyyttä: Smart Urban Business -tutkimusryhmä aloittaa

SAMKin päivitetyn strategian myötä myös tutkimusryhmiä päivitettiin.  Vuoden 2017 alussa aloittavan Smart Urban Business -tutkimusryhmän toiminnan kantava ajatus on poikkitieteellisyys ja kansainvälisyys.

12.12.2016 | Teksti: Minna Keinänen-Toivola | Kuva: Katri Väkiparta

Tutkimusryhmä yhdistää ympäristötekniikan, merenkulun ja logistiikan sekä palveluliiketoiminnan elementtejä kaupunkialueiden tutkimukseen.
Smart Urban Business: Riitta Dersten, Markku Paukkunen, Minna Keinänen-Toivola, Heikki Koivisto, Tero Tuomi & Jeffrey Salahub

Tutkimustoiminta ja -rahoitus kansainvälistyvät kiihtyvällä nopeudella. EU:ssa yhtenä pääteemana ovat kaupunkialueiden toiminta. Siihen vastataan SAMKissa Smart Urban Business- eli vapaasti suomennettuna älykkäiden kaupunkialueiden tutkimusryhmässä. Toiminta keskittyy SAMKin strategian eri aloja yhdistäviin teemoihin ”resurssitehokkuus ja älykkäät alueet sekä toiminnot”. Tutkimusryhmä yhdistää ympäristötekniikan, merenkulun ja logistiikan sekä palveluliiketoiminnan elementtejä kaupunkialueiden tutkimukseen.

Ryhmä yhdistää ympäristötekniikan, merenkulun ja logistiikan sekä palveluliiketoiminnan elementtejä kaupunkialueiden tutkimukseen.

Alueelliset painopisteet ryhmän toiminnassa ovat Itämeren ympäristö, Namibia ja Kiina. Käynnissä olevia projekteja on Itämeren alueella, EU:ssa, Namibiassa ja Kiinassa – ne näet tiiviisti taulukosta.

smarturbanbusinesstaulukko

Strategisten ulkomaisten kumppanuusyliopistojen kanssa on käynnissä kaksi ulkoisen rahoituksen projektia. NAMURBANissa tutkitaan NAMURBAN Namibia University of Science and Technologyn kanssa kestävää kaupunkikehitystä ja luodaan teknologisia kokonaisratkaisuja kehittyviin maihin. COST AMiCI:ssa pyritään hollantilaisen Zuyd University of Applied Sciences kanssa löytämään uusia antimikrobiologisia pinnoitteita terveydenhoitoon liittyvien infektioiden vähentämiseksi. Liiketalouden osaaminen tukee alueen yrityksien tarpeita ja projektien markkinointiponnisteluita.

Tutkimusryhmää vetää tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola, FT, Teknologia-osaamisalueelta. Ryhmään kuuluvat (suluissa osaamisalue, jolla pääsääntöisesti työskentelee): Riitta Dersten (Teknologia), Heikki Koivisto (Logistiikka ja merenkulku), Markku Paukkunen (Palveluliiketoiminta), Jeffrey Salahub (Palveluliiketoiminta) ja Tero Tuomi (Palveluliiketoiminta). Keinänen-Toivola ja Koivisto toimivat aktiivisesti Namibiassa, Paukkunen on tehnyt vahvasti töitä Kiinassa. Dersten, Salahub ja Tuomi linkittävät opintojaksoilla oppimisprosesseja käytännön projektitoimintaan. Kunkin rooleja on tarkoitus monipuolistaa tässä ryhmässä.

Minna Keinänen-Toivola

Yhteydenotot

Minna Keinänen-Toivola
minna.keinanen-toivola(a)samk.fi
044 7103063

Kirjoittaja on projektipäällikkö ja tutkimusryhmän vetäjä, mikrobiologi ja verkostoituja.

12.12.2016 | Teksti: Minna Keinänen-Toivola | Kuva: Katri Väkiparta

Lisää aiheesta

100 lasissa Namibiassa Full speed in Namibia
| Teknologia

Sata lasissa Namibiassa

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja sen strategisen kumppanin Namibia University of Science and Technologyn projektissa tutkitaan resurssitehokasta kaupunkikehitystä kehittyvissä maissa.
Historian suurin bisnesdelegaatio Namibiasta kävi Suomessa, muun muassa Raumalla, toukokuussa 2016.
| Merenkulku

Merenkulun koulutuksesta yhteistyöhön laajalla rintamalla

SAMK on kouluttanut Namibian merenkulkijoita vuodesta 2012. Nyt jatketaan maan kehityksen kannalta merkittävämmille aloille: logistiikkaan, teknologiaan, hyvinvointiin ja liiketoimintaan. Historian suurin bisnesdelegaatio...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA