Pääkirjoitus: ”Oman elämänsä toimitusjohtajaksi”

SAMKin TKI-vararehtori Cimmo Nurmi kirjoittaa unelmastaan. Sen toteutuminen vaatii aktiivisuutta, asennetta ja työntekoa.

12.10.2016 | Teksti: Cimmo Nurmi

Minulla on unelma. Unelma, että SAMKin visio toteutuu. Unelma, että jokainen opiskelijamme työllistyy. Tämä edellyttää sekä henkilöstöltämme että opiskelijoiltamme aktiivista ja myönteistä asennetta. Opiskelijalla tulee olla työ- ja menestymishalua ja määrätietoisuutta. Hänen tulee kasvaa aloitekykyisyyteen ja vastuun kantamiseen. Tuttuja adjektiiveja yrittäjyyskasvatuksesta.

 

Satakunta on yrittäjyyskasvatuksen edelläkävijä Suomessa. Yrityskiihdyttämö™ perustettiin 1996, Porin Lyseon yrittäjyyskasvatusluokka käynnistettiin 2003, Yrittäjyyskasvatuksen Opettajan Opas kirjoitettiin 2004, valtakunnallinen YES-keskushanke käynnistettiin 2007, yrittäjyyskasvatuksen maakunnallinen strategia tehtiin 2011 ja korkeakoulujen ja ammattioppilaitosten yhteinen yrityskiihdyttämö ALL IN perustettiin 2015. Kaikki nämä ensimmäisenä Suomessa.

 

Satakunnan yrittäjyyskasvatuksen visiossa sanotaan, että jokaisella on oikeus yrittäjyyskasvatukseen. Jokaisella opiskelijalla on oikeus kasvaa oman elämänsä toimitusjohtajaksi. Annamme tähän valmiuksia yrittäjämäisissä oppimisympäristöissämme: Apparaatissa, Soteekissa, TuotekehitysPajassa, IdeaDrillissä, 24h-Bootcampissä ja Startup Stories -tilaisuuksissa.

 

Opiskelija voi opiskeluaikanaan kasvaa myös oman yrityksensä toimitusjohtajaksi. Yrityskiihdyttämö™ on tällä hetkellä tuottanut lähes 500 kiihdyttämösopimusta ja yli 270 yritystä. Yritysten eloonjäämisprosentti on ollut kolmen vuoden kuluttua yli 90 %. Syksyllä 2017 SAMKissa käynnistyy ensimmäisenä Suomessa yrittäjän koulutusohjelma, jossa kaikki opiskelu kytketään opiskelijan yritystoimintaan. Lue lisää tästä lehdestä!

Yrityskiihdyttämö™ on tällä hetkellä tuottanut lähes 500 kiihdyttämösopimusta ja yli 280 yritystä. Yritysten eloonjäämisprosentti on ollut kolmen vuoden kuluttua yli 90 %..

 

Keväällä julkaistun tutkimuksen mukaan joka kolmas nuori voi kuvitella itsensä tulevaisuudessa yrittäjäksi. Luku on viisinkertaistunut kymmenen vuoden aikana. Asennemuutos on suoraa seurausta suomalaisen yhteiskunnan asennemuutoksesta. Suomi tarvitsee yrittäjiä ja yritykset tarvitsevat yrittäjämäisesti ajattelevia työntekijöitä. SAMK haluaa vaalia yrittäjäintoa. Luotan siihen, että unelmani toteutuu.

12.10.2016 | Teksti: Cimmo Nurmi

Lisää aiheesta

Vuoden 2016 yrityskiihdyttamoyrittaja Laura Ylakorpi
| Yrittäjyys

Vuoden 2016 yrityskiihdyttämöyrittäjä: Konetekniikan opiskelijan yllättävä intohimo

Bistro Bayn nuori yrittäjä vaihtoi koneet ruuanlaittoon ja ravintolan pyörittämiseen. – Puhuttiin, että pitäisikö oikeasti laittaa oma ravintola. Voisihan sitä jahkailla vaikka kuinka pitkään – ja vanhana sanoa, että ”oishan sitä voinut”, kuvailee parin vuoden takaisia mietteitään Laura Yläkorpi.
Kalle Vuorio
| Yrittäjyys

Ensimmäinen yrityskiihdyttämöyrittäjä Kalle Vuorio: ”Kehityksessä pysyy aina, se vaatii vain töitä”

Kalle Vuorion ura alkoi työkalujen kantamisella ja johtojen kiinnittämisellä seinään. Nykyään hän toimii perustamansa yrityksen KMJ Engineeringin operatiivisena johtajana. Hän on ensimmäinen SAMKin yrityskiihdyttämön kautta startannut yrittäjä.

Uusimmat uutiset

Neljä naista testaa hyvinvointiteknologian tuotteita rentoutumiseen.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Tavoitteena osallisuuden lisääminen

RoboAI-viikon 17.4. avaava hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä tutustuttaa paremmin hankemaailmaan. Aamupäivän aikana SAMKin toimijat ja yhteistyökumppanit kertovat hankkeissa tehtävistä osallisuutta tukevista testauksista ja kokeiluista. Keynote-puhuja, yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo mm. eläinten merkityksestä virtuaaliterapiassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html