Opiskelijoiden järjestämän koulutuksen suosio yllätti

Ratkaisukeskeisyys, lumipalloefekti, nuoret mukaan yhdistystoimintaan, järjestö- ja yhdistystoimintaan sitouttaminen sekä "oma kuva – minä järjestötoimijana". Kiinnostaisiko sinua? Monia teemat kiinnostivat, niin että kaikki kiinnostuneet eivät mahtuneet mukaan SAMKin YAMK‐opiskelijoiden toukokuussa järjestämään toiminnallisten menetelmien työpajaan.

16.6.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

A sun board drawn on a chalkboard
A sun board drawn on a chalkboard

Toiminnalliset työpajat oli suunnattu järjestöissä ja yhdistyksissä toimiville. Niihin otettiin 40 osallistujaa – tulijoita olisi ollut enemmän. Työpajat järjestettiin yhteistyössä Satakunnan Yhteisökeskuksen kanssa. Järjestö‐ ja yhdistystoimijat kiittivät työpajoja: ”Todellista työelämäyhteistyötä”.

Toiminnallisia menetelmia kaytannon harjoituksissa terveyden edistämisen YAMK-opiskelijoiden järjestämässä työpajapäivässä SAMKissaMiksi toiminnallisia menetelmiä? Siksi, että ne auttavat osallistujia löytämään sanoja ja muotoa sellaisille ajatuksille, tunteille ja mielikuville, jotka eivät vielä ole sanallisella tasolla.  Lisäksi menetelmät helpottavat vuorovaikutusta. Työpajojen tavoitteena oli, että osallistujat saavat valmiuksia käyttää ja soveltaa toiminnallisia menetelmiä jatkossa omassa toiminnassaan.

Osallistujat pitivät päivää monipuolisena ja työpajojen erilaisuus sai kiitosta. Järjestötoimijat ja yhdistysten jäsenet tutustuivat toisiinsa ja vaihtoivat keskenään ajatuksia toiminnastaan. Soveltamista omaantoimintaan helpotti se, että työpajoissa joutui itse työstämään menetelmiä. Palaute tiivistyi kommenttiin:

 

Teitte sen mitä lupasitte.

Satakunnan ammattikorkeakoululla on yhteistyösopimus Satakunnan Yhteisökeskuksen kanssa. Toiminnallisten menetelmien työpajan teema oli yhteisen suunnittelun tulos ja osa yhteistyösopimuksen sisältöä. Työpajat liittyivät ylempi AMK -tutkinto-opiskelijoiden Terveyden edistämisen yhteiskunnallinen toiminta ‐opintojaksoon ja tukivat osaltaan ns. palveluoppimista eli  opinnot yhdistyivät työpajoissa yhteiskunnalliseen toimintaan.

 

Tarkoituksena on järjestää ensi vuonna vastaava tilaisuus.

Box of colored pencils and different colored sheets of paper

Kirjoittajat

Eila Hirvonen ja Elina Liimatainen‐Ylänne
yliopettaja ja lehtori, SAMK

Kirjoittajat opettajvat terveyden edistämisen ylempi AMK -tutkinnossa.

16.6.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Uusimmat uutiset

Purjeveneiden mastoja pienvenesatamassa.
| Matkailu

Yhteinen eurooppalainen merellisen matkailun opetussuunnitelma täyttää alan osaamisvajeet

Euroopan rannikkoalueet ovat monien lomailijoiden suosikkikohteita, joiden merkitys on kasvanut entisestään koronapandemian aikana. Ne ovat Euroopan matkailussa suurin vetovoimatekijä, minkä vuoksi yli puolet maiden majoituskapasiteetista sijoittuu Euroopan rannikkoalueille. Lisäksi merellinen matkailu on työllisyyden näkökulmasta merisektorin suurin toimiala Euroopassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin toukokuun Osaamisuutisissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:
☀️ Vuoden 2021 menestystarinat julkaistu
☀️ SAMKin dosentit Satakunnan asialla
☀️ Teoria ja käytäntö yhdistyvät työmaaopinnoissa
https://uutiskirje.samk.fi/a/s/1064431-72e5d56aedd0cf50023718c1f6923eae/1238381

Matkailun opiskelijat viettivät Merikarvialla kansainvälisen leiriviikon. Tavoitteena oli kehittää rannikkoalueen matkailutoimijoiden digitaalisia valmiuksia. Lehtori Jaana Ruoho kertoo Samkarit-blogissa viikon tunnelmia. @jaanaruoho #matkailu
https://samkarit.samk.fi/2022/05/20/ammattikorkeakoululaisten-kansainvalinen-leiriviikko-merikarvialla/

Tuomarikoulutus käyty, tuomaritesti läpäisty ja nyt tuomarointikin tehty. Mahtavaa nähdä alastaan innostuneita nuoria kisaamassa SM-tasolla!

#taitaja2022 #toinenaste #matkailu #mysamk #visitfinland #some #tuomari #skillsforfinland #winnova

3

Purkutalo2022 testattiin #projektioppiminen teorioita noin 20 opiskelijan voimin.

Yhteistyössä @SatakunnanAMK, #Kankaanpää 'n Yhteislyseo ja Honkajoen lukio luotiin #väliaikainen #taide @Kpaakaupunki #taidekehä 'lle.

Kuvan teos Pinja Marienberg, Kasvupaikka

Geronomiopiskelija Annikka Salonen kertoo Samkarit-blogitekstissä kokemuksistaan harjoittelusta Ruotsin Sundsvallissa. Harjoittelu laajensi hänen käsityksiään hoiva- ja hoitokulttuurin monimuotoisuudesta. #samkarit #geronomi
https://samkarit.samk.fi/2022/05/18/geronomitutkintoon-kansainvalista-nakokulmaa-harjoittelussa-ruotsin-sundsvallissa/