Opiskelijoiden järjestämän koulutuksen suosio yllätti

Ratkaisukeskeisyys, lumipalloefekti, nuoret mukaan yhdistystoimintaan, järjestö- ja yhdistystoimintaan sitouttaminen sekä "oma kuva – minä järjestötoimijana". Kiinnostaisiko sinua? Monia teemat kiinnostivat, niin että kaikki kiinnostuneet eivät mahtuneet mukaan SAMKin YAMK‐opiskelijoiden toukokuussa järjestämään toiminnallisten menetelmien työpajaan.

16.6.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

A sun board drawn on a chalkboard
A sun board drawn on a chalkboard

Toiminnalliset työpajat oli suunnattu järjestöissä ja yhdistyksissä toimiville. Niihin otettiin 40 osallistujaa – tulijoita olisi ollut enemmän. Työpajat järjestettiin yhteistyössä Satakunnan Yhteisökeskuksen kanssa. Järjestö‐ ja yhdistystoimijat kiittivät työpajoja: ”Todellista työelämäyhteistyötä”.

Toiminnallisia menetelmia kaytannon harjoituksissa terveyden edistämisen YAMK-opiskelijoiden järjestämässä työpajapäivässä SAMKissaMiksi toiminnallisia menetelmiä? Siksi, että ne auttavat osallistujia löytämään sanoja ja muotoa sellaisille ajatuksille, tunteille ja mielikuville, jotka eivät vielä ole sanallisella tasolla.  Lisäksi menetelmät helpottavat vuorovaikutusta. Työpajojen tavoitteena oli, että osallistujat saavat valmiuksia käyttää ja soveltaa toiminnallisia menetelmiä jatkossa omassa toiminnassaan.

Osallistujat pitivät päivää monipuolisena ja työpajojen erilaisuus sai kiitosta. Järjestötoimijat ja yhdistysten jäsenet tutustuivat toisiinsa ja vaihtoivat keskenään ajatuksia toiminnastaan. Soveltamista omaantoimintaan helpotti se, että työpajoissa joutui itse työstämään menetelmiä. Palaute tiivistyi kommenttiin:

 

Teitte sen mitä lupasitte.

Satakunnan ammattikorkeakoululla on yhteistyösopimus Satakunnan Yhteisökeskuksen kanssa. Toiminnallisten menetelmien työpajan teema oli yhteisen suunnittelun tulos ja osa yhteistyösopimuksen sisältöä. Työpajat liittyivät ylempi AMK -tutkinto-opiskelijoiden Terveyden edistämisen yhteiskunnallinen toiminta ‐opintojaksoon ja tukivat osaltaan ns. palveluoppimista eli  opinnot yhdistyivät työpajoissa yhteiskunnalliseen toimintaan.

 

Tarkoituksena on järjestää ensi vuonna vastaava tilaisuus.

Box of colored pencils and different colored sheets of paper

Kirjoittajat

Eila Hirvonen ja Elina Liimatainen‐Ylänne
yliopettaja ja lehtori, SAMK

Kirjoittajat opettajvat terveyden edistämisen ylempi AMK -tutkinnossa.

16.6.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html