Etsi

Opiskelijavalinta valintakurssilla − samalla voi suorittaa opintojakson

Hakumenettely koskee SAMKin Huittisissa ja Raumalla tarjottavaa liiketalouden monimuotokoulutusta (aikuiskoulutusta), johon haetaan kevään yhteishaussa. Myös Porin uudella kampuksella tarjottavaan yrittäjän koulutusohjelmaan haetaan valintakurssin avulla.

24.1.2018 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad

Satakunnan ammattikorkeakoulu liiketalouden opiskelijoita Raumalla. Kuva: Tomi Glad

Valintakurssilla mitataan erityisesti hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun.

Pääsykokeen sijaan opiskelija suorittaa valintakurssin, joka on viiden opintopisteen opintojakso.

– Ennakkomateriaalien, tehtävien ja haastatteluiden tilalle on tullut motivaatiota ja opiskelukykyjä osoittava kurssi, josta saa heti opintopisteitä, kertoo osaamisaluejohtaja Timo Mattila.

Opiskelijaksi hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet hakijat saavat kurssilla suoritetun opintojakson tradenomin tutkintoonsa. Muut kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat avoimen ammattikorkeakoulun opintojakson suoritusmerkinnän.

Valintakurssi suoritetaan verkossa, joten siihen voi osallistua mistä tahansa. Kurssin ajankäytön voi itse suunnitella, joten tehtävien tekeminen onnistuu joustavasti myös työn ohella.

Valintakokeella mitataan hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun.

– Valintakurssin aikana tehdystä työstä ja käytetystä ajasta on hyötyä, vaikka opiskelupaikka ei heti avautuisikaan. Jos hakijan pistemäärät eivät riitä tutkinto-opiskelijaksi, on mahdollista hakea myöhemmin opiskelupaikkaa avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen kautta, Mattila kertoo.

SAMK korvasi syksyllä 2016 ensimmäisenä ammattikorkeakouluna perinteisen valintakokeen verkossa suoritettavalla valintakurssilla.

 

Info

Liiketalouden ja Yrittäjän koulutusohjelmiin (monimuotokoulutus) haetaan kevään 2018 yhteishaussa (14.-28.3.2018). Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet hakuaikana opintopolun sivuilla (opintopolku.fi).

Lisätietoja:

samk.fi/yrittajan-koulutusohjelma/

samk.fi/liiketalous_monimuoto_huittinen

samk.fi/liiketalous_monimuoto_rauma

 

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA