Opiskelijavalinta valintakurssilla − samalla voi suorittaa opintojakson

Hakumenettely koskee SAMKin Huittisissa ja Raumalla tarjottavaa liiketalouden monimuotokoulutusta (aikuiskoulutusta), johon haetaan kevään yhteishaussa. Myös Porin uudella kampuksella tarjottavaan yrittäjän koulutusohjelmaan haetaan valintakurssin avulla.

24.1.2018 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad

Opiskelija katsoo tietokonetta.

Valintakurssilla mitataan erityisesti hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun.

Pääsykokeen sijaan opiskelija suorittaa valintakurssin, joka on viiden opintopisteen opintojakso.

– Ennakkomateriaalien, tehtävien ja haastatteluiden tilalle on tullut motivaatiota ja opiskelukykyjä osoittava kurssi, josta saa heti opintopisteitä, kertoo osaamisaluejohtaja Timo Mattila.

Opiskelijaksi hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet hakijat saavat kurssilla suoritetun opintojakson tradenomin tutkintoonsa. Muut kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat avoimen ammattikorkeakoulun opintojakson suoritusmerkinnän.

Valintakurssi suoritetaan verkossa, joten siihen voi osallistua mistä tahansa. Kurssin ajankäytön voi itse suunnitella, joten tehtävien tekeminen onnistuu joustavasti myös työn ohella.

Valintakokeella mitataan hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun.

– Valintakurssin aikana tehdystä työstä ja käytetystä ajasta on hyötyä, vaikka opiskelupaikka ei heti avautuisikaan. Jos hakijan pistemäärät eivät riitä tutkinto-opiskelijaksi, on mahdollista hakea myöhemmin opiskelupaikkaa avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen kautta, Mattila kertoo.

SAMK korvasi syksyllä 2016 ensimmäisenä ammattikorkeakouluna perinteisen valintakokeen verkossa suoritettavalla valintakurssilla.

 

Info

Liiketalouden ja Yrittäjän koulutusohjelmiin (monimuotokoulutus) haetaan kevään 2018 yhteishaussa (14.-28.3.2018). Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet hakuaikana opintopolun sivuilla (opintopolku.fi).

Lisätietoja:

samk.fi/yrittajan-koulutusohjelma/

samk.fi/liiketalous_monimuoto_huittinen

samk.fi/liiketalous_monimuoto_rauma

 

Uusimmat uutiset

| TKI

SAMKilla lähes miljoonan euron rahoitus tekoälyn hyödyntämiseen lääketieteellisessä tutkimuksessa

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) tutkimushankkeelle Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals myönnettiin rahoitusta 575 000 euroa. SAMK sijoittaa tutkimukseen myös omaa rahoitusta 325 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: bit.ly/2J8l3Ay
... See MoreSee Less

View on Facebook

SAMKin avoimien ovien päivän OpenSAMKin livelähetys alkaa tänään klo 13 SAMKin YouTube-kanavalla!
https://www.youtube.com/user/samkcommunications

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: https://bit.ly/2J8l3Ay
#REHAB #SAMK #fysioterapia #physiotherapy #koulutus

SAMKin perinteinen avoimien ovien päivä OpenSAMK järjestetään tänä vuonna koronatilanteesta johtuen etänä. Livelähetystä voi seurata SAMKin YouTube-kanavalla 25.11. klo 13-15 välillä.
https://www.samk.fi/uutiset/samk-jarjestaa-avoimet-ovet-etana-25-11/
#samk #mysamk #opensamk

Feelix - Tulevaisuuden työtaidot -hanke edustaa SAMKia TKI-Kärjet 2020 -kilpailussa videolla "The new F-word".
Äänestä antamalla yläpeukku Youtubessa 2.12.2020 mennessä.
#tkikärjet2020 #feelix #tulevaisuudentyötaidot #tki #amk

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVmITS2zS2n4sFQdixv_6eRrDMAYYrRBn

SAMK tarjoaa ainoana Suomessa englanninkielisen, kansainvälisiin tarpeisiin vastaavan hyvinvointiteknologian koulutusohjelman.

Welfare Technology (Master) -koulutuksen hakuaika 10.-31.3.2021!

#samk #mysamk #welfaretechnology

https://bit.ly/39fd93k